Bnet Cisco EPC2100 i Siemens Gigaset

poruka: 12
|
čitano: 6.034
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Bnet Cisco EPC2100 i Siemens Gigaset sx 763

Pozdrav,

Vec zadnja dva dana guglam kako ovo upogoniti. Dakle zelim spojiti mobitele i laptop na WiFi od gigaseta.

Dakle od B.net a sam dobio Cisco EPC2100. Od T-coma mi je ostao Siemens Gigaset SX 763. Odostraga mi iznad LAN1 i LAN2 porta pise Internet a iznad Lan3 i Lan4 porta pise IPTV. Takoder ispod LAN4 mi pise i WAN.

1. Da li ja moram Cisco spojiti na WAN port Siemensa?

2. Da li mi WAN radi na mom ruteru ili moram debrandat svoj T-Com kako bi koristio WAN? 

3. u koj nacin rada moram staviti Gigaset? U Bridged ili u PPoE? Ja nemam username i pass za spajanje na B.net. Nitko mi to nije dao (za iskon i T-com sam imao ove podatke).

Firmware na Gigasetu mi je 4.3.52.11.300

Ako ima neki tutorial bilo bi super. Nasao sam tutorial ali sam AirLive routerom koji nije od T-coma i nisam se bas snasao, odnosno nisam uspio natjerat da mi Gigaset proradi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 2:11 (JosephBullet).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Bnet Cisco EPC2100 i Siemens Gigaset sx 763

Mozda ti ovo pomogne:

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=145293

Ali bolje si nabavi nekakav obicni  wireless router i na netu si za 5 min.

16 godina

Hvala ti na odgovoru. Porcitao sam taj thread jucer. Koliko mi se sad cini prvo moram otkljucati Gigaset jer mi je LAN4 koji je inace WAN port zakljucan na MAXtv. A cini mi se da bnetov modem moram spojiti na WAN port, jer inace ne radi iz nekog razloga. Sad pokusacam shvatiti princip otkljucavanja :) 

Ne zelim nabaviti drugi wireless router jer to kosta, a ovog vec imam i to mije dzabe (ako zanemarimo vrijeme koje gubim za to). A i nadam se da cu nauciit nesto.

16 godina

Uspio sam debrandirati Siemens Gigaset SX763 WLAN i upgradati ga na 4.3.52.21.01.

Koristiosmatutorial sa PCEkspert foruma

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=174453

dodatak:

http://forum.pcekspert.com/showpost.php?p=2151098&postcount=1097

Takoder sam ucitao i Ethernet config file koji se tamo preporuca za spajanje Siemensa na cable modem. Primjetio sma kako mi vise ne svjetli ADSL lampica sto je dobro jer to znaci da sam ugasio modem dio rutera. Spojio sam Scientific Atlantu na Lan4 port koji bi trebao biti WAN i iskljucio ju te ukljucio. Komp mi i dalje ne vidi vezu na net. Da li je potrebno jos nesto mjenjati? Di u sucelju rutera ja vidim da je Lan4 zapravo WAN port? Da li to trebam negdje posebno postaviti?

16 godina

-resetiraj cable modem (automatski će prvi dohvaćen MAC biti dozvoljen za internet).

-po mutnom sjećanju, port-1 je WAN.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

pokusao sam nakon sto sam spojio Siemens direktno na Cicsco EPC 2100 kabelski modem, ugasiti taj cisto i upaliti (izstekati iz struje). Nazalost nije pomoglo. Takode mi na Siemensu sa straznje strane pise da je ispod LAN4 porta WAN. Ali nigdje u njegovom GUIu se ne spominje WAN. Mislio sam da je to nesto sto se mora posebno ukljuciti7iskljuciti

15 godina
neaktivan

Ako imaš vremena i živaca, možda i uspiješ natjerati sx763 da mu proradi wan port, uglavnom, kad sam zadnji put pokušao (prije nego je letio s 9 kata) wan port traži vlan markiranje i bez toga ga nisam uspio natjerati da radi, moraš na njemu natjerati da radi u tom kvazi bridgeu, odnosno da na sebe navuče ip od cisca, a i ima svoj neki pseudobrige koji je specifičan, verzija od siemensa (gigaset) se da nekako natjerati ali ovi noviji sagemcom uređaji koji se po licenci rade teško. Radije ga prodaj ili zamijeni za st780 i gotov si za 2 minute.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Bnet Cisco EPC2100 i Siemens Gigaset

Na mojem pise Siemens i na naljpnici Made in Germany. Routerje trenutno otkljucan takoda bi trebao radit WAN. Vremena bas nemam ali zivaca imama. Para opet nemam, tako da sam zapeo sa Gigasetom :)

16 godina

@x3mania - a gdje se podesava taj vLan? To je kao virtualni Lan? Da li si mozda nasao neki tutrorial za to?

Da li bi promjenilo ista da na taj ruter stavim Open WRT i/ili DD-WRT? I kad to stavim dal mogu vratiti nazad na ovaj OS koji mi je trenutno u routeru?

16 godina

Pronasao sam doma i Siemens SR515 router a mogao bi mozda posuditi i Huawei B260a. To je onaj crno sivi koji dolazi sa Vip Homebox-om. Da li mozda jedan od njih mogu povezati sa Cicsco epc2100 od Beneta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ljudi, ja ovo nisam uspio natjerati da radi. Pisao sam privatne poruke, gnjavio po forumima i ne mgu rec da sam dobio neki konstruktivniji odgovor nego kupi novi ruter, sto bi i napravio da nisam guglao i nasao na ovom i jednom drugom forumu da se Gigaset moze natjerat da radi sa Bnetom. :( Nazalost odustajem jer ovo nema smisla.

16 godina

Nakon preko 2 tjedna zestoke borbe, moramo sam odustati. Kupio sam TP-LINK TL-WR740N za 140 i proradio je cim sam ga spojio na kabl. Sad mi je zao sto ga odma nisam kupio. Prosao sam neki wizard koji dolazi sa njim i to je to, radi. Ispod 2 minute. Pojma nemam zasto Siemens ne radi. Ako ga netko uspije upogoniti pliz javite kako. Ipak taj Siemens ima USB utor i telefonski prikljucak pa bi bilo zgodno spojiti tel na njega zbog Voipa.

Jedina opcija na TPLinku koju sam morao promjeniti je Select Connection Type sam stavio Dynamic IP. I nakon toga sam stavio zastitu na bezicnu mrezu. Nikakvo kloniranje MAC adresa i ostale gluposti nisu potrebne.... Sve radi odma

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice