Zamrzavanje i rusenje sistema

poruka: 13
|
čitano: 2.734
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Znam da ima ovakvih slicnih tema a nijedno ko moja....

Znaci racunalo se iz cista mira zamrzne nekad.Kod mene je situacija da kad ga palim prvi put,dode do logotipa windowsa i tu se zbloka.I tako jedno 15puta ga moram palit da mi se uopce ocita logotip windowsa.I tako jos jednom 5 puta restartujem kompjuter nebi li se mozda uspio dici do scene kad dolazi onaj welcome screen.I kad to uspijem,racunalo mi nikad ne izdrzi vise od 3-5min a da se ne zbloka.Pretpostavjam da mi je hard u banani jer krci jako a star je.BSOD mi se random pojavljuje zato jer nezna se kad tocno se pojavi.

mbo: p45-dsl3r

cpu:intel q8300

vga:gainward 9800gtx+

hard:stari maxtorov sata 120gb ima otprilike 8 godina da je star.

psu:corsair 450vx

ram:2x1gb gskill

Nemam virusa niti ista slicno .Pomagajte :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 11:30 (BugHacker).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

probaj orušti windowse pa vidi onda.

poslije toga pusti neki test hardware-a (ja koristim GeeK test). on će ti reć šta ti valja a šta ne.

http://bfbc2.statsverse.com/getsigs/pc/4one7

0 0 hvala 1
17 godina

dansa sam zavrtio hd tune i dobio sam ovo : (pogledaj dolje sliku).

Zavrtio sam memtest86+ i zbloka mi se komp kad dode u rangu 12% pregledavanja do 20%.Isto tako kad stavim windows memory diagnostic tool.

Dali je mozda problem u memoriji umjesto harda?

greska u vezi hdda greska u vezi hdda
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.11.2010 15:24 (BugHacker).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje i rusenje sistema
BugHacker kaže...

dansa sam zavrtio hd tune i dobio sam ovo : (pogledaj dolje sliku).

Zavrtio sam memtest86+ i zbloka mi se komp kad dode u rangu 12% pregledavanja do 20%.Isto tako kad stavim windows memory diagnostic tool.

Dali je mozda problem u memoriji umjesto harda?

Po slici pokazuje da imaš bad sector, zato moguće smrzne i ruši. Jedini preporuka da kupiš novi. Ako je taj hard disk novi i ima garanciju možeš reklamirati u servisu.

Nenad
17 godina

ne znam kakvi su simptomi kad ne valja hard,ali takvi su kad nije u redu ram

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

kad se vrti memtest ,jel ima utjecaja hard?jer ako nema,izgleda da je naposlijetku memorija u banani jer neznam zasto bi mi onda test od memtesta zasteko cijeli sistem...

1 0 hvala 0
17 godina

probaj oče li radit pojedinačno ti g-skilovi,ali obično odu u paru

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

ako mi se memtest freeza,znaci li to automatski da su memorije otisle?Jer znam da mi se dosta puta javljalo da mi je bootmanager corrupted....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

ako mi se memtest freeza,znaci li to automatski da su memorije otisle?Jer znam da mi se dosta puta javljalo da mi je bootmanager corrupted....

Iskopčaj hard disk i testiraj i ako imaš više keksa rama, ostavi samo jednu i testiraj Memtestom i ako prođe 100% bez errora i isto tako da testiraš po jednu ram.  Ako je sva memorija prošla na testu i bez errora onda je hard disk testirati i ako ima bad sector, dovoljno da kupiš novu. A kod bad sectora tad poslije povečava i otići će u  vječna lovišta. Prije kupnje ako imaš nešto važno tog hard sprema špodatke na sigurno, može na CD, USB stick itd.

Nenad
18 godina
neaktivan
99% HDD...

Ako vrtis mem test iz windowsa onda i HDD radi, pogotovo tada a po gresci ih HD tune-a imas bad sectora na njemu...

aj bar HDD nije skup danas 320Gb oko 400kn ili manje neda mi se sad gledati...

U svakom slucaju sretno... :)

0 0 hvala 1
17 godina

znaci bio sam kupio novi hard disk...sav sretan dodem doma,u nadi da ce mi sve sljakat...kad ono,opet sve isti k***c....ja popiz**o.....reko mora da je memorija...izvadio ih fino iz slotova,uzeo gumicu najobicniju za brisanje,s njom preso preko pinova od ram modula,vratio natrag i sve sljakalo odlicno...na kraju je ispalo da nisam ni trebo kupit hard....al visak gigabajta prostora mi nece smetat :).Hvala vam svima na pomoci!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

znaci bio sam kupio novi hard disk...sav sretan dodem doma,u nadi da ce mi sve sljakat...kad ono,opet sve isti k***c....ja popiz**o.....reko mora da je memorija...izvadio ih fino iz slotova,uzeo gumicu najobicniju za brisanje,s njom preso preko pinova od ram modula,vratio natrag i sve sljakalo odlicno...na kraju je ispalo da nisam ni trebo kupit hard....al visak gigabajta prostora mi nece smetat :).Hvala vam svima na pomoci!!!

Događa se kod rama pa kad nema dobar kontakt pa onda računalo nešt zbuni, a ovu metodu odlično napravio, a što se tiće sa hard budi sretan da imaš ako se iz nekog razlog stari hard pokvari i na miru i lako zamjeniš. To je kao da si za njega rezervirao. Drago mi je da si riješio.

Nenad
16 godina
odjavljen

Geek test je odličan za testiranje hardware-a. ja ga koristim ii svaki puta je bio upravu. nikad se nije zabunio. preporučam njega

i sada si pogriješio, sljedeči puta probaj.

sve povadi, sve. očisti malo spoji nazad. ako onda i dalje ne valja nešta, izvadiš ploču memorije, probaš, posudiš probaš njegovu, onda probaš hard vidiš jel sve radi i tako. razumiješ šta hoću reći?

malo izmjenjaš, probaš s ovime, pa probaš bez onoga. tako sam ja radio na praksi. par puta se dogodi da se kompjuter neće upalit zbog modema (ne lažem). izvadimo modem kompjuer radi ko curica, staviš ga nazad, dođe do login screena i stane.

zeznito je.

http://bfbc2.statsverse.com/getsigs/pc/4one7
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 11:27 (K1so).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice