Zamrzavanje računala u igri

poruka: 55
|
čitano: 7.262
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ispravite me ako griješim, ali očitanja na jezgri nemaju veze sa matičnom pločom jer matična ima svoj senzor u blizini procesora koji koristi kada mjeri temperaturu i jedino to ispisuje u BIOS-u, a temperatura jezgre se mjeri posebnim senzorom na procesoru.

Nešto nije u redu s njim. Možda ti otkazuje ventilator.

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zamrzavanje računala u igri
Immartu kaže...

Ispravite me ako griješim, ali očitanja na jezgri nemaju veze sa matičnom pločom jer matična ima svoj senzor u blizini procesora koji koristi kada mjeri temperaturu i jedino to ispisuje u BIOS-u, a temperatura jezgre se mjeri posebnim senzorom na procesoru.

Nema maticna svoj senzor MBO ocitava temp CPU-a i njegovog senzora i zapisuje eh a mzda mu krivo zapisuje jesi li pokusao kad se zagrije dotaknut s rukom?

Don Believe The Type
14 godina
neaktivan
WrongType kaže...
Immartu kaže...

Nema maticna svoj senzor MBO ocitava temp CPU-a i njegovog senzora i zapisuje eh a mzda mu krivo zapisuje jesi li pokusao kad se zagrije dotaknut s rukom?

Da, ali ovdje nisu u pitanju temperature matične nego jezgri

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
14 godina
neaktivan

Nitko ne priča o temp MBO ako MBO krivo zapisuje onda je greska biosa ili je mbo u .....

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

{#}

pričamo o temperaturi jezgre koju ne mjeri matična ploča, ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Immartu kaže...

{#}

Al ako MBO pokazuje krivo octivanje tj. krivo pise temperature.Josip A koju MBO uopce imas?

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 12:44 (WrongType).
14 godina
neaktivan

imam gigabyte ga m56s-s3

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Eh sad skini ovdje zadnji bios i flashaj ga gore http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m56s-s3_1x/download/bios i moj frend imam problema s temepraturom na takvoj istoj mbo u idle 55C a u loadu 65C... Imas dosta tutoriala po netu kako flashat bios.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 18:00 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WrongType kaže...
Immartu kaže...

{#}

Al ako MBO pokazuje krivo octivanje tj. krivo pise temperature.Josip A koju MBO uopce imas?

Ja u kupe ti u špade... :(

14 godina
neaktivan

Daj razumi evo evako cu da ti objasnim CPU senzor octiva temperaturu i salje na mbo i mbo krivo kaze temperaturu.

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.2.2012 19:11 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BOK SVIMA NA FORUMU!

MOJ KOMP JE SLJEDEĆI :
Intel core i5-2400 CPU 3,10GHz
RAM 4Gb
AMD radeon 6870, 1Gb
Windows 7 Ultimate 64

Kupljen prije nepunih 2 mj.
Tjedan dana je radio ok i nakon toga stalno neke greške ali samo kod IGARA.
prvo je pocelo game has stop working - sve sam pokušao sve probao od testiranja grafičke vađenja rama testiranja cijelog kompa od a do ž,
NA KRAJU odnjeo na servis da bi mi oni rekle da je sve uredu i uzeli mi 250 kn zbog sljanja na servis!!!! :@
Čim sam dosao upalio radi sve ok ali AA moram iskljuciti imače mi šteka grafika u igri???
i u zadnja dva dana mi se opet počelo zamrzavati nakon igranja 5-10 min bilo koje igre šta god da uradim s grafikom!
CRNA slika zvuk radi i nakon 10 sec opet vrati u igru i tako stalno!!!! POLUDIO sam !

MOLIM VAS BILO KAKVO RJEŠENJE!!!????

HVALA
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Choka kaže...
BOK SVIMA NA FORUMU!

MOJ KOMP JE SLJEDEĆI :
Intel core i5-2400 CPU 3,10GHz
RAM 4Gb
AMD radeon 6870, 1Gb
Windows 7 Ultimate 64

Kupljen prije nepunih 2 mj.
Tjedan dana je radio ok i nakon toga stalno neke greške ali samo kod IGARA.
prvo je pocelo game has stop working - sve sam pokušao sve probao od testiranja grafičke vađenja rama testiranja cijelog kompa od a do ž,
NA KRAJU odnjeo na servis da bi mi oni rekle da je sve uredu i uzeli mi 250 kn zbog sljanja na servis!!!! :@
Čim sam dosao upalio radi sve ok ali AA moram iskljuciti imače mi šteka grafika u igri???
i u zadnja dva dana mi se opet počelo zamrzavati nakon igranja 5-10 min bilo koje igre šta god da uradim s grafikom!
CRNA slika zvuk radi i nakon 10 sec opet vrati u igru i tako stalno!!!! POLUDIO sam !

MOLIM VAS BILO KAKVO RJEŠENJE!!!????

HVALA

jel si probal promjeniti drivere-staviti stariju-noviju verziju...

Bahrija
14 godina
neaktivan

Poznat problem ozbrises sa driver sweeperom stare i stavis nove ako neznas kako imas tutorial.

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo ja sam ugradio dva ventilatora,jedan od starog napajanja kojeg sam stavio da puše u smjeru procesora a drugi od starog kulera s zadnje strane kompa puse unutra i čini mi se da su temperature čak i veće nego prije.

Nije mi jasno.

14 godina
neaktivan

Rekao sam ti da promjenis BIOS-....

Don Believe The Type
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MA SVE SAM TO PROBAO VEC PO 20 PUTA TAKO DA NIŠTA OD TOGA!
Drugih ideja!
a sto se driver sweepera tice to sam citao da cijeli komp zdrma! tako da se nebi u to upustao!
a i stavio sam jucer nove 12.1. drivere za amd karticu!!!???

molim pomoc!
14 godina
neaktivan

A jesi skenirao sa malwerbytsom i neki antivirusom?

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.2.2012 19:18 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel procesor i njegov hladnjak imaju istu temperaturu? Pitam zato što mi pise temperatura Cpu-a 108° a hladnjak mogu dirat po mojoj procjeni kad ga primim oko 35° ima

14 godina
neaktivan
Josip_cobra kaže...

kak da vidim koji bios imam?

mozes preko everesta

http://weber-roleplay.info
14 godina
neaktivan
Josip_cobra kaže...

Jel procesor i njegov hladnjak imaju istu temperaturu? Pitam zato što mi pise temperatura Cpu-a 108° a hladnjak mogu dirat po mojoj procjeni kad ga primim oko 35° ima

Da otprilike 1-2 C razlike.

Don Believe The Type
14 godina
neaktivan

Znači da mi se procesor ustvari ne pregrijava,samo su mi temperature krivo očitane pa ga to jebe.

14 godina
neaktivan

Da to je vjerojatno greska biosa...

Don Believe The Type
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2012 14:36 (WrongType).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
E OVAKO TO SAM ISTO PROBAO!
znaci instalirao nove windowse i stavio najnovije 12.1. drivere! - no hellp!
samo me sada zanima da li je to mozda zbog napajanja jer mi je 430W a preporuceno za grafu je 500W i vise???
sve drugo sam probao po par puta jedino sto preostaje je to!!
STA MISLIŠ?
pozdrav
14 godina
neaktivan

koje je napajanje u pitanju?

zvuči me doduše kao tipično rušenje drivera s kojim i nvidija i amd imaju problema u zadnje vrijeme.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

od kojeg proizvođaća je grafa?, nazalost u dosta slucajeva 6870 je bilo pregrijavanje, jer hladnjak ne radi dobro zadacu koju treba, no, pogledaj temperature, flash bios...

i probaj si naci prethodnu verziju drivera, na frendovoj 6850, kad je skinuo zadnje drivere, temp bi se povecala za 15-20° a kad bi vratio stare, opet sve isto :)) 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice