Zamrzavanje igrica

poruka: 20
|
čitano: 8.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

Dragi forumaši već sam lagano lud. Kupio sam komp prije nepuna 3 mjeseca i konstantno imam iritantni problem sa zamrzavanjem prilikom igranja igara. Imam Ati radeon hd4850 512 mb, 4 gb rama, mbo biostar gf8100, neko napajanje od 400w, AMD athlon II x2, 3,0 Ghz, Vista ultimate

Drivere redovito updejtam, zadnji catalyst 9,9 pravilno instaliran, driver cleaner i te sheme, sve pet, komp čist kao suza i vista leti... Prvo sam sumnjao na temperature gpu al everest mjeri normalno, kupio sam i još jedan ventilator koji puše po grafičkoj i podesio u ati tray tools vent od grafičke i sve je OK. E sad igrajući različite igre ponekad, nekad češće nekad rjeđe - slika se jednostavno zamrzne, ili se ružno iskrivi.. i moram ga ručno restartat. Desilo se u svim igrama koje sam igrao i jednostavno ne znam u čemu bi mogao bit problem...

Pomagajte molim vas..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamrzavanje igrica

Preslabo napajanje. Minimum ti treba 450 W quality name. (Corsair, Chieftec, Seasonic, Tagan, OCZ, Fortron)

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 18:08 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

Hvala, pa da, to mi je zadnje palo napamet... Uopće nisam na to obraćao pozornost kad sam kupovao komp, ovo napajanje je bilo serijski uz kućište...

Šta mi sad preporučaš, kolko bi me to moglo koštat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zamrzavanje igrica

Možeš Chiefteca 550 W za  oko 535 kn ili nešto kvalitetnijeg Corsaira 450W za 550 kn.

Ostale mogućnosti su nešto poput Fortrona 500 W za 600 kn. Možeš probati s ovim OCZ 500W za 450 kn.

Ja ti imam tog Chiefteca 550W. Jako je tih i zasad nisam imao problema s njim (star oko 1 god.). Maksimalna snaga mu je 534 W (tako piše na njemu).

Kod kupovine napajanja gledaj da je omjer kuna:watta 1:1 ili 2:1. To su kvalitetnija napajanja. Postoji za 300-tinjak kuna LC Power od 600 W, no pitaj Boga koliko je pouzdan.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 19:09 (crystal6).
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Zamrzavanje igrica

E nešto od toga će i bit

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.10.2009 20:40 (vipplah).
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

Nebih se kladio da je napajanje. Jer se onda slika nebi zamrzavala nego bi se čitavo računalo resetiralo/ugasilo.

Može ti biti memorija, ili driveri za grafičku.

0 0 hvala 0
17 godina
SCR kaže...

Nebih se kladio da je napajanje. Jer se onda slika nebi zamrzavala nego bi se čitavo računalo resetiralo/ugasilo.

Može ti biti memorija, ili driveri za grafičku.

Imao sam sličan problem gdje je preslabo napajanje pogoršavalo performanse računala, pogotovo u igrama i došlo je čak do zamrzavanja.

16 godina
neaktivan

Imamo isti komp samo sam ja uzeo napajanje od 500w blue storm :D

Paty
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

E pa za poludit, kupio sam novo napajanje, pljunio 600 kn za Chieftec 550w; tako se ja sretan zavalim u naslonjač, startam pes i .... kud će suza nego na oko; opet isto sranje; samo se zamrzne, zvuk ide dalje u pozadini i moram ručno restart.... doslovno sam zaplakao od bijesa (a nisam plakao otkad je šerif istjerao Ramba iz grada)..

A ne znam šta sad; probao sam vratit driver na 9,8 neku hotfix verziju Catalysta; tu mi je bacio na 75 fps na istoj rezoluciji na PES-u (sa 9,9 i 9,10 je bilo 62) al se isto zamrznulo uz blue screen. Sve opet valja kad smanjim rezu ili detalje na medium. Šta iduće da probam neke stare drivere, koji su najbolji; čitam spominju se i neki chipseti za matičnu.... Ne znam, lagano sijedim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

lol...nemoj skakat na prvu loptu...moze biti napajanje ali nemora...

ovako reci ti meni koje windowse koristis, koji sp i sve ostalo??

jesi li sam slagao komp ili???

ja se kladim da ima veze sa driverima i windowsima...

skini nove drivere za matičnu, napravi flash biosa...

noviji driveri za grafu nisu uvijek najbolje rijesenje...

odgovori mi na pitanja pa cemo vidjet di dalje...

isto tako skini everest i ocitaj temperature grafe i ostalih komponenti...

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.10.2009 18:50 (daemon).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vista Ultimate SP3, 32 bit, sam sam slagao komp

Temperature su OK, mjerio sam ih već prije pa sam si ugradio i još jedan vent da puše po grafi, sad mi čita 27 za CPU, 47 GPU vidit ću još dok budem igrao

Gdje da skinem te drivere za matičnu i kako da flasham bios?

Moram napomenut da nisam baš expert, konponente sam sam birao ali ih nisam i sastavljao

Jel moguće da je grafa neispravna, mislim fora je što ona radi, displej, filmovi, manje zahtjevne igre i one zahtjevnije sa setingsima na low...

Ne mogu reć da ne radi

Više je zbilja nestabilna i to gadno frustrira

17 godina
neaktivan
vipplah kaže...

Vista Ultimate SP3, 32 bit, sam sam slagao komp

Temperature su OK, mjerio sam ih već prije pa sam si ugradio i još jedan vent da puše po grafi, sad mi čita 27 za CPU, 47 GPU vidit ću još dok budem igrao

Gdje da skinem te drivere za matičnu i kako da flasham bios?

Moram napomenut da nisam baš expert, konponente sam sam birao ali ih nisam i sastavljao

Jel moguće da je grafa neispravna, mislim fora je što ona radi, displej, filmovi, manje zahtjevne igre i one zahtjevnije sa setingsima na low...

Ne mogu reć da ne radi

Više je zbilja nestabilna i to gadno frustrira

Ovdje imaš upute za flash Biostar matičnih ploča -> http://www.biostar.com.tw/app/fa/event/biosupdate/biospage.html

Bilo je slučajeva s Biostar matičnim pločama (onim jeftinijim - s integriranom grafikom) da se događa baš ovo što i u tebe. Meni ovo osobno liči na nekakav problem u odnosu između matične i grafičke. Probaj nadogradnju BIOS-a pa vidi hoće li pomoći.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
15 godina
neaktivan

OK, otišao sam na biostar.com, i pod download traži model matične - to znam, ali i IPC i SFFPC - a za to bogami nikad nisam čuo. Isto i pod graphic card ima neke čudne vrijednosti ponuđene.

Znači prvo trebam skinuti biostar flash utility program i slijedit upute navedene pod tim linkom. OK, to znam, ali ovo gore navedeno ipc i sffpc bas i ne.

Isto kad već dosadjujem, šta bi ovo značilo:"The clear CMOS function must be run together with BIOS update"?

15 godina
neaktivan

anybody...

15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

Flashao sam Bios, uspio nekako; ali i dalje zamrzavanje; može li mi tko pomoći da nađem drivere za ovu matičnu koju imam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
vipplah kaže...

Flashao sam Bios, uspio nekako; ali i dalje zamrzavanje; može li mi tko pomoći da nađem drivere za ovu matičnu koju imam?

probaj ovdje

ŽIVOT JE ONO ŠTO ODABEREŠ
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

Hvala, dal ovaj :"On-board VGA" ili sve da skinem i instaliram? Hvala ti puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vjerojatno ti je grafička neispravna(poznat mi je slučaj)

Evo ti link na moju temu i problem...

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/smrzavanje-kompa-uz-vertikalne-crte-looping/24737.aspx

Uglavnom ispostavilo se da je memorija na kartici bila u kvaru....Buduci da je bila pod garancijom dali su mi drugu(bolju :-)

15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

mjerio sam nešto sa furmarkom na 1680x1050 rezi, nekih pola sata; držo je normalno a temp se popela do 92 max; jel to sad ok? Koji software bi mi preporučili za mjerenje stabilnosti grafičke, da utvrdim da li je do grafe ili možda rama ili šta ja znam

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zamrzavanje igrica

OK, sve sam probao, to valjda znači onda da je kartica neispravna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice