Youtube i 100% cpu usage

poruka: 8
|
čitano: 5.233
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Youtube i 100% cpu usage

Upravo sam formatirao kompjuter jer sam mislio da imam neke viruse ali opet imam isti problem, kad gledam Hd video na youtube-u cpu usage je na 100%.

Specifikacije kompa su Athlon xp2500+, 512 MB RAM.. I imam original windowse xp. KAko bi mogao rijesiti to? ili testirati s necim da vidim sat dovodi cpu na 100% koristenja??

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Youtube i 100% cpu usage
ToNi185 kaže...

Upravo sam formatirao kompjuter jer sam mislio da imam neke viruse ali opet imam isti problem, kad gledam Hd video na youtube-u cpu usage je na 100%.

Specifikacije kompa su Athlon xp2500+, 512 MB RAM.. I imam original windowse xp. KAko bi mogao rijesiti to? ili testirati s necim da vidim sat dovodi cpu na 100% koristenja??

U Task Manageru pod karticom Processes možeš pogledati koji proces troši najviše CPU-a (nemoj zaboraviti uključiti Show processes from all users opciju).

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it
15 godina
neaktivan

Dovodi ga upravo Flash video u HD-u. Prespor je procesor za to. Pretpostavljam da imaš grafičku karticu koja ne podržava hardwersku akceleraciju videa.

15 godina
neaktivan
deadman kaže...
ToNi185 kaže...

U Task Manageru pod karticom Processes možeš pogledati koji proces troši najviše CPU-a (nemoj zaboraviti uključiti Show processes from all users opciju).

Evo jesam, najvise memorije koristi firefox a ispod njega je plugin-container.exe a najvise cpu-a koristi taj isti plugin container.exe, tj taj adobe flash player

Quiem kaže...

Dovodi ga upravo Flash video u HD-u. Prespor je procesor za to. Pretpostavljam da imaš grafičku karticu koja ne podržava hardwersku akceleraciju videa.

Sta u grafickoj je znaci problem? Stara je graficka agp, radeon 9600 pro

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 16:28 (ToNi185).
15 godina
neaktivan

Nije problem u grafičkoj nego u procesoru jer mu je HD flash prezahtjevan. Flash u verziji 10.1 to riješava djelomično tako da video enkodira grafička kartica i tako rastereti procesor.

Podržane grafičke kartice su:

Intel 4-Series chipset family (like the GMA 4500MHD)

Radeon HD 3000 (integrated) or higher

GeForce 8 series or higher

Preporučam i ovaj članak ako engleski nije problem

http://www.tomshardware.com/reviews/adobe-flash-10.1-performance-hardware-acceleration,2805-4.html

15 godina
neaktivan

Aha hvala evo citao sam taj clanak i jos nasao malo po netu, tj ovo

Minimum Configuration
(to play 720p video)

Windows XP
Windows Media Player 9 Series
2.4 GHz processor or equivalent
384 MB of RAM
64 MB video card
DVD drive
1024 x 768 screen resolution
16-bit sound card
Speakers

A ja imam procesor 1.8 pa steka u hd-u kad biram na youtube, znaci procesr je preslab, niti se ne isplati to staviti malo jaci sta ne? jer vjerojatno ni maticna ne podrzava dosta veci..

Hvala na pomoci priajtelju! mislio sam da mi je neki virus ili nesto, ali gledat cu onda bez hd-a i to je to.

15 godina
neaktivan

Imaš gumb hvala! :)

15 godina
neaktivan

hehe hvala stari jos jednom! :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: