Wi-Fi pitanja

poruka: 19
|
čitano: 11.535
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Pozdrav. Sa iPhone-om se spajam kod susjeda na Wi-Fi. Problem je u tome što se moram nalaziti u kutu balkona da bi uhvatio kakav-takav signal.

Osobno imam 'žični' internet pa je spajanje iPhone-a na njega isključeno. Moja pitanja su slijedeća.

1. Postoji li neki način da pojačam signal nekim 'pojačivačem' signala?
  2. Koji je najjednostavniji način da svoj 'žični' internet pretvorim u 'bežični'? Nisam dobro upoznat sa načinima spajanja, znam da postoji nekakav USB stick, dali je on rješenje mojih problema?

Unaprijed hvala na odgovorima.

EDIT:

Znači ovako. U pitanju je mobitel. Na njega primam Wi-Fi signal. Balkon udaljen desetak metara. Na jednom dijelu balkona primam signal. Na drugom kraju stana - soba s računalom i žičnim modemom. Želim da mi uređaj na balkonu prima signal i odašilje ga u smijeru moje sobe. Bežično (u krug), povezana s antenom koja je usmjerena u mom smjeru, žično do moje sobe, pa tamo spojena na antenu, žično do moje sobe pa tamo spojena na drugi uređaj koji odašilje signal - svejedno.

(Balkon)------------------zrak/vodič------------------(Soba)

(Balkon(antena u mom smjeru))------------------zrak/vodič------------------(Soba)

(Balkon)------------------zrak/vodič------------------(Soba(Drugi uređaj))

Koje je od ovih rješenja najbolje?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 21:10 (Random.).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Wi-Fi pitanja
Random. kaže...

Pozdrav. Sa iPhone-om se spajam kod susjeda na Wi-Fi. Problem je u tome što se moram nalaziti u kutu balkona da bi uhvatio kakav-takav signal.

Osobno imam 'žični' internet pa je spajanje iPhone-a na njega isključeno. Moja pitanja su slijedeća.

1. Postoji li neki način da pojačam signal nekim 'pojačivačem' signala?
  2. Koji je najjednostavniji način da svoj 'žični' internet pretvorim u 'bežični'? Nisam dobro upoznat sa načinima spajanja, znam da postoji nekakav USB stick, dali je on rješenje mojih problema?

Unaprijed hvala na odgovorima.

Ako zelis pojacat susjedov signal treba ti antena sa jacom izlaznom snagom. Defaultna je 2 dbi, ako imas opticku vidljivost i ako ti se udaljenost krece oko 50 m dovoljna ti je direkciona antena od 10 dbi koja kosta oko 100 kn. Naravno nju trebas namontirat na susjedov router. A da svoj zicni internet pretvoris u bezicni treba ti bezicni (wireless router) ili jeftinija solucija AP koji zicno spojis na svoj stari router i normalno ga konfiguriras
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Može li netko malo bolje pojasniti razliku između access pointa i bežičnog routera? Cijena, prednosti, mane, vaš izbor za navedenu situaciju?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Pomoć? Usput, Batista, molim te makni citat iz poruke da održimo temu čistom. Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...

Može li netko malo bolje pojasniti razliku između access pointa i bežičnog routera? Cijena, prednosti, mane, vaš izbor za navedenu situaciju?

Dakle, router već imaš od ADSL-a i on služi za povezivanje na internet (iako mnogi u sebi imaju i switch, neki i wireless AP)
Access point ti se spaja na mrežu i dalje emitira bežičnu mrežu... Uz njega moraš imati i router koji tvoju mrežu spaja na internet...
Sad imaš soluciju ili taj bežični router (odnosno router sa ugrađenim AP) ili kupit AP...
AP je jeftiniji, a pošto router već imaš ne vidim onda čemu kupovati još jedan router. Samo kupi bežični AP (od 100-200kn), uštekaj ga u postojeću mrežu i na njega se spajaš iphoneom. Na njega možeš onda spajat il kompove, ali treba svaki komp imati ili ugrađenu wireless adapter ili taj USB stikić što si spominjao... 
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Može li mi netko preporučiti neki wireless access point? Znači imam žični modem/router (razlika?), kako bi access point spojio?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kupi ADSL(ako koristis adsl) WIFI Router i resio si muke ....moja preporuka je jedino da ne kupujes airlive/ovislink ....a ako nemas para onda kupi samo WIFI Router pa ga spoji sa zicnim routerom...vise peripetija ali jeftinije
K'eni pa te vat' ;)
16 godina
neaktivan
BugSU kaže...
kupi ADSL(ako koristis adsl) WIFI Router i resio si muke ....moja preporuka je jedino da ne kupujes airlive/ovislink ....a ako nemas para onda kupi samo WIFI Router pa ga spoji sa zicnim routerom...vise peripetija ali jeftinije
Zasto bi wifi router spajao na zicni router ??? Sto bi time postigao???

Neko je prije rekao da uzmes access point i ja akoder mislim da je to pravo rjesenje, imas ih vec od malo preko 200kn,
( routeri su puno skuplji ) mozda ti najbolje kupiti neki polovni, bude ih u oglasima, ako zelis neki malo kvalitetniji mozes uzeti npr. dlink,
spojis AP na zicni router naravno ako ima ugraden switch, ako nema switch onda ti nije bas ni previse isplativo,
a pogotovo ako imas dsl modem a ne router. 

Da li se spajas na net manualno ili ti se komp spoji automatski kad se ukljuci ? tj. jesi siguran da imas router ?

Ako router nema switch, morati ces spojiti switch na router a AP i komp na switch...
ima jos mogucnosti ali bi ti ovo ja mislim bila naj jednostavnija

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Pitanje: Ako signal Wi-Fi-a dolazi do mene, jeli moguće postaviti neki uređaj između izvora i mene te da taj uređaj primi signal, pojača ga i šalje dalje (meni)?

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Wi-Fi pitanja

Postoji, samo stavi jedan AP u repeater mod i to je to

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Batista kaže...

Postoji li nekakav samostalni uređaj koji to radi, koliko se tako gubi na brzini i koji je uopće princip rada bežičnog prijenosa?
Za princip rada pitam zato što mi je logično da ako je informacija uvijek ista, čak i ako je signal slab, moguće ga je pomoću posebnog uređaja ponov(n)o "generirati" i odaslati dalje. Istina?
Znači, izvor signala je 3 zgrade dalje, na zgrade između stavim uređaje koji šalju signal dalje (u ovom slučaju jedan takav uređaj).
17 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

i mene sada interesuje nesto za taj AP i router.kako cu znati posjedujel moj ruter switch(na njemu samo pise ADSL 2/2+ router)

i ako posjeduje jel samo trebam kupiti AP i ustekat i to je to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...
Batista kaže...

Postoji li nekakav samostalni uređaj koji to radi, koliko se tako gubi na brzini i koji je uopće princip rada bežičnog prijenosa?
Za princip rada pitam zato što mi je logično da ako je informacija uvijek ista, čak i ako je signal slab, moguće ga je pomoću posebnog uređaja ponov(n)o "generirati" i odaslati dalje. Istina?
Znači, izvor signala je 3 zgrade dalje, na zgrade između stavim uređaje koji šalju signal dalje (u ovom slučaju jedan takav uređaj).
 Ti najvjerojatnije mislis sve napravit preko wirelessa naravno, pa ce ti bi ti dosta samo jedan obican AP koji kosta 300-tinjak kuna, ako ti signal jos ne bude dovoljno jak, kupi jacu antenu (usmjerenu). Slobodno jacu jer zgrade imaju poveci broj zidova koji te odvaja od njih. Tvoja situacija mi se cini malo cakana...pa ovisno o tvojoj situaciji tu se sigurno nadovezuje dosta cimbenika.
Nyxem kaže...

i mene sada interesuje nesto za taj AP i router.kako cu znati posjedujel moj ruter switch(na njemu samo pise ADSL 2/2+ router)

Obicno routeri u sebi imaju 2-4 fast ethernet porta. Neznam o kojem se routeru radi. Sumnjam da si iz hrvatske no svejedno cu ti navesti jedan primjer. Npr. T-comovi standardni routeri Thomson Sppedtouch imaju 4 fa porta i 1 WAN port, noviji se razlikuju po tome sto imaju dva WAN porta, jedan za net, a drugi za MaxTV. To sam vam sada grubo objasnio jer nemam vremena.
17 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

samo kupi ovo, i stavi telefonsku žicu u njega, upiši podatke koje trebaš( ip adrese i sl što već treba ) i to je to

http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010161

uglavnom to ti je adsl router koji ima i bežični signal za umreživanje osim standardnog ethernet priključka

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nyxem kaže...

Obicno routeri u sebi imaju 2-4 fast ethernet porta. Neznam o kojem se routeru radi. Sumnjam da si iz hrvatske no svejedno cu ti navesti jedan primjer. Npr. T-comovi standardni routeri Thomson Sppedtouch imaju 4 fa porta i 1 WAN port, noviji se razlikuju po tome sto imaju dva WAN porta, jedan za net, a drugi za MaxTV. To sam vam sada grubo objasnio jer nemam vremena.
 Iz BiH sam pa imam ovaj neki Router imam slobodna neka tri porta valjda su ethernet i jel AP hvata ili "isijava" Wirles signal
17 godina
Wi-Fi pitanja

AP kao uredjaj moze primat i odasiljat signal, ovisno u koji ga mod stavis da radi, AP mod sluzi za odasiljanje signala, Client mode za primanje...ima ih jos,ovisno o AP-u

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Znači ovako. U pitanju je mobitel. Na njega primam Wi-Fi signal.

Balkon udaljen desetak metara. Na jednom dijelu balkona primam signal. Na drugom kraju stana - soba s računalom i žičnim modemom.

Želim da mi uređaj na balkonu prima signal i odašilje ga u smijeru moje sobe. Bežično (u krug), povezana s antenom koja je usmjerena u mom smjeru, žično do moje sobe, pa tamo spojena na antenu, žično do moje sobe pa tamo spojena na drugi uređaj koji odašilje signal - svejedno.

(Balkon)------------------zrak/vodič------------------(Soba)

(Balkon(antena u mom smjeru))------------------zrak/vodič------------------(Soba)

(Balkon)------------------zrak/vodič------------------(Soba(Drugi uređaj))

Koje je od ovih rješenja najbolje?

0 0 hvala 0
17 godina
Wi-Fi pitanja

sory stari, sad sam si malo popil pa mi je tesko razmisljat. Mozda ti neko drugi da odgovor... uglavnom sutra cu ti odgovorit

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wi-Fi pitanja

Molim pomoć, prošlo je gotovo 24 sata. Ne želim da tema ode u zaborav.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice