Ventilator

poruka: 4
|
čitano: 1.019
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Ventilator

Pošto sam u drugoj temi dobio odgovore, i na kraju zaključio da se problemi s pc-em dešavaju zbog pregrijavanja grafičke, logično je da stavim 1-2 vent-a da hlade grafičku a i cijeli sistem. također, ako se ne varam, trebalo bi promjenit termo pastu?Sramim se(može objašnjenje o čemu se točno radi i kako to napravit?)

e sad, dobio sam info da obični ventilatori dođu 30-ak kn, pa me zanima u čemu je fora s tim ventilatorima i da li če ok radit taj od 30 kn ili bi trebalo uzet neki jači/skuplji?

Koliko znam, postoje i različite veličine/promjeri ventova?

zanima me kakav da uzmem, koji su se pokazali kvalitetni(ako je to bitno-koja marka?) i koliko njih?  i di da ih montiram?

Ako bude trebalo, mogu i poslikati kučište iznutra!

Unaprijed hvala!

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ventilator

1. Cijene ventilatora ok 30 kna su u redu i ventilatori su OK.

2. Gledaj da ima što nižu buku npr 23 dB  (23 decibela) jer utječe na ukupnu buku kućišta.

3. Obično znači što veći promjer ventilatora, manja brzina vrtnje, što znači manja buka :-)

4. Stavi što veći ventilator na ulazu i izlazu kućišta, ovisi koliko imaš predviđenog prostora na kućištu.

5. Što se tiče termalne paste, ona ti samo popunjava mikroprazninu između čipa i tijela hladnjaka koji odvodi toplinu sa procesora. Imaš je za kupiti u malenoj tubici u elektroničkim-informatičkim trgovinama. Na procesor je preporuka da je stavio 1 zrno graška.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.11.2009 19:50 (Tiger).
17 godina
neaktivan
Ventilator

ta sva pitanja koja si postavio, odg mozes naci ovdje na ovom forumu ili jos jednom (pekspert) osnove i sve,

2. stvar ovisi koju grafičku imas ako je neka starije onda na nju drmu samo 80mm ventilator i dovidjenja, a za ventove po kučištu najbolje ti je jedan postaviti s prednje strane kučišta da usisava hldni zrak i drugi sa stražnje da ga izvlači. ovisi naravno o kučištu te koje ventove možeš montirat najbolje je stavirti 120mm ali ovisi o kučištu...

My box said, Requires Windows 98 or better. So I installed Linux.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Ventilator
Bađo kaže...

Pošto sam u drugoj temi dobio odgovore, i na kraju zaključio da se problemi s pc-em dešavaju zbog pregrijavanja grafičke, logično je da stavim 1-2 vent-a da hlade grafičku a i cijeli sistem. također, ako se ne varam, trebalo bi promjenit termo pastu?Sramim se(može objašnjenje o čemu se točno radi i kako to napravit?)

za stavit pastu na grafičku moraš rastavit hladnjak. kakav je hladnjak ovisi koja je grafička.

samo si uzmi dosta vremena i polako odvidaj vijke.

''how yes no''
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice