Ventilator od CPU-a se vrti spor

poruka: 4
|
čitano: 1.343
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Znaci posto mi krepala maticna na HTPC-u uzeo sam na ebay aukciji intel dh55tc maticnu i sve radi kako treba osim sto nemogu regulirati ventilator od procesora, niti se on sam regulira to jest pokazuje uvijek oko 800rpm ili 30posto snage. U speedfanu nemogu isto nista tamo mi cak i za grafu pise 0rpm iako msi afterburner radi normalno. Cooler je arctic alpine 11 i relativno nov. Pokusao sam spojiti ventilator na druge 4pin konektore al ista prica, vrti samo oko 800rpm ne vise iako je max 2000rpm. Inace nebih niti skuzio problem posto inace neigram preko htpca ali htio sam odigrat Gears of war 4 a nemam xbox one pa reko igrat cu preko htpc-a lakse mi je nego nosat svoju kantu u boravak al cpu se grije preko 75stupnjeva a hladnjak nehladi brze. U biosu isto nemogu naci smart fan opcije nikakve. Hvala. Osobno mislim da je hladnjak od proca neispravan i bio je od pocetka al ja nisam skuzio jel nisam opterecivao proc. Temp grafe su super do 65C tako da do kucista nije.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Nisi jedini s tim problemom na toj ploci, sprzen kontroler. mozes kakti zalemiti drugi no koliko sam citao kosta i po 100-tinjak kuna.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ventilator od CPU-a se vrti spor

probat cu sutra jos spojit drugi hladnjak da potvrdim tvoje misljenje.ma plocu platio 11e tako da se neisplati lemit nista dok vrtim Kodi radi sve i temp su dobre a ventovi necujni. Mislim da cu nabit 5v adapter koji imam viska i spojiti 4pin na 3pin 5v adapter da dignem brzinu vrtnje dok odigram igru i to je to. 

15 godina
Re: Ventilator od CPU-a se vrti spor

uglavnom bio si u pravu probao sam sa drugim hladnjakom i nema promjene vrti se na minimumu uvijek al nasao sam kako zaobici problem, spoji sam cpu hladnjak na front fan i i u biosu se moze rucno namjestiti postotak vrtnje i stavio sam sa 30posto na 70 i sad mi neprelazi 62stupnja i to nakon 2h igre. Za sada ce posluziti takav nacin, a posto kupujem 4k tv ionako moram uzeti ili grafu ili novu platformu za htpc prvo sam mislio gt1030 al sad cu uzet novi ryzen sa vega grafikom i dobijem novu platformu i uvijek mogu ubacit grafu kad se pozelim igrat malo bolje. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice