Veliki problemi sa temperaturama

poruka: 39
|
čitano: 2.543
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Evo molio bih vas sve za pomoć. Igram BF3 i sada dok mi igra nije upaljena temperature su oprilike niske i variraju za 3-4 stupnja...
CPU 40

GPU 48

MBO 49

HDD 44
Čim pokrenem igricu, sve osim HDD-a skoči za minimalno 20 stupnjeva. To mi se tek od nedavno počelo događat i izbacuje me zbog toga van iz igre. Ne znam kako to popravit, a nedavno sam kupio novi vent i ugradio ga...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Veliki problemi sa temperaturama
CPU na 60 i GPU na 58 nije pregrijavanje.

Posebno po ovakvoj vrućini.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
14 godina
neaktivan

A probaj stranicu od kučišta otvoriti sad dok je ljeto,to uvjek pali.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
1.Lovac kaže...

Evo molio bih vas sve za pomoć. Igram BF3 i sada dok mi igra nije upaljena temperature su oprilike niske i variraju za 3-4 stupnja...
CPU 40

GPU 48

MBO 49

HDD 44
Čim pokrenem igricu, sve osim HDD-a skoči za minimalno 20 stupnjeva. To mi se tek od nedavno počelo događat i izbacuje me zbog toga van iz igre. Ne znam kako to popravit, a nedavno sam kupio novi vent i ugradio ga...

Počelo ti se događat od kad je nenormalno vruće :).

Očisti od prašine, promjeni pastu, i ubaci još ventilatora za bolji protok zraka ako imaš mjesta za njih. Možeš i skinit stranicu na kućištu, pomogne i to malo

16 godina
donator_bubrega kaže...

Ali mbo i je.. Meni pisti na 60 mbo, prvo sam mislio da su u igri stavili novi sound radi patcha kad ono 10 minuta MBO pisti {#}

14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Al ak mu je matična na 70 to več je bed.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
13 godina
meni pod mugenom idle 36-38 load takoder zraste a kojih 55 s tim da mi u sobi 30-32C
cipovi bi trebali radit di kojih 90C tamo ih bios gasi prije ek izgore, iz igre te n izbacue zbog toga jer bi se tad i komp gasil...
otvori stranicu, pocisti kuciste, hladnjake, ventove, zamjeni pastu i to je to... sad po vrucinama mijejenjam pastu svaka 2mj
kuciste s obavezno cisti na mjesecnoj bazi i temperature pod kontrolom
15 godina

Matična skočila bila do 70 i grafička do 82, a procesor do 61, pa sam ugasio igru da mi ne eksplodira sve u facu.
Kupio sam bio 8cm ventilator i stavio ga iza, al ove vučine su komp uništile ili mi se nešto događa...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
1.Lovac kaže...

Matična skočila bila do 70 i grafička do 82, a procesor do 61, pa sam ugasio igru da mi ne eksplodira sve u facu.
Kupio sam bio 8cm ventilator i stavio ga iza, al ove vučine su komp uništile ili mi se nešto događa...

Dovedi nekoga tko zna ili sam rastavi PC, promijeni paste i ispusi PC, ostavi stranicu otvorenu.

clock2much
14 godina

To nisu temperature od kojih se komp ruši !!

15 godina

Prije 2 tjedna sam ispuhao sve ventilatore, očistio max prašinu šta sam mogao, samo paste ne znam promijenit. Kažem već da sam ugradio ventilator, al ne pomaže mi ni ova stijenka skinuta....

A ovo šta ti kažeš da to nisu temp. od kojih se komp ruši, ja se baš ne bi složio jer ako temperature narastu u 5 sekundi za preko 30 stupnjeva, sigurno nešto ne valja....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

meni je procesor na 75 pa me ne muce takve nebuloze.

Ako ti to stvarno stvara problem najbolje ti je ne paliti racunalo do jeseni.

15 godina

Ne bi otvarao temu da mi se ne događa nešto, al čim igram 10 min igru, izbaci me jer se pregriju dijelovi...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ako te izbaci iz igre onda je zbog temperature graficke. Da je do CPU-a (a nisi ni blizu kriticnim temperaturama) izbacilo bi te iz windowsa tj racunalo bi ti se ugasilo. Kad si vrsio mjerenja? Za vrijeme igre ili nakon izbacivanja?

0 0 hvala 0
15 godina
BlueMax kaže...

Ako te izbaci iz igre onda je zbog temperature graficke. Da je do CPU-a (a nisi ni blizu kriticnim temperaturama) izbacilo bi te iz windowsa tj racunalo bi ti se ugasilo. Kad si vrsio mjerenja? Za vrijeme igre ili nakon izbacivanja?

Za vrijeme igre mi grafička bude na 82 stupnja taman prije izbavicanja, a ventilator mi radi na 85% -.-'

13 godina
grafe trpe vece temperature od CPUa
vent bi ti bio na 100% da je u tome problem jer driver ukljuci na full kad cip dode do 90 a na 95 se grafa gasi, tj driveri izbacuju iz aplilacija...
u kojoj to igri? jesi probal druge igre? moja 4850 je radila i na 92 bez problema ljeti
17 godina
odjavljen

Možda ti je čipset na ploči "puko". Imam sličnu problematiku u dobro provjetrenom kučištu, sa klimom u sobi. Matična ima ugrađenu grafiku ATI 3200, a koristim GF8800GTS. Čim opteretim AMD Phenom X4 sa recimo kodiranjem bluray-a u DVD, koristeći 4 jezgre u roku 1-2 minute mi ploča počne pištati. U HW monitoru sve temp. su OK osim srednja od matične. Ona kaže 95 stupnjeva.

Na procesoru je nova pasta, ventilatora 4(120mm). Isti procesor i grafa su radili na drugoj ploči bez problema na max temp od 35 za proc. i 47 za graf.

Kad skineš poklopac od kučišta pronađi ispod kojeg hladnjaka se krije čipset i dok komp radi probaj ga dodirnuti rukom. Ako je jako vruć, to je to.

Nadam se da sam pomogao.

LP ekipi

13 godina
neaktivan

Dajte ne napadajte čovjeka. I meni se dešava identična sintuacija sa mojom 5770. Mada sam sa karticom prezadovoljan, u ovim ljetnim mjesecima uvjek ista priča, izbacivanje iz igre ili restartanje kompa postaje normala sve do jeseni i pada vanjskih temperatura. Zamjena drivera i paste, redovno čišćenje kompa uz otvorenu stranicu (ja sam skinuo obadvije i prekrio cjeli komp plastičnom mrežom za komarce) spašava sintuaciju. A što se nekih kolega na forumu tiče, oni su u vječitom strahu da ih neko trolla. Ehh "sit gladnom nevjeruje" ponašanje im  nesluži na čast, ali štaćeš - ima nas svakakvih!!!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Temperature su prihvatljive. Sve osim MBO. Ako je očitanje senzora ispravno onda je nešto otišlo u materinu. Ja imam stvarno golem Noctua hladnjak na procesoru pa svejedno za vrijeme BF3 seanse temperature odu preko 60 stupnjeva i to je OK. Ali MBO ne bi smjela biti tako vruća. Definitivno ti netko "tko kuži" treba to provjeriti na licu mjesta.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Friday kaže...

Temperature su prihvatljive. Sve osim MBO. Ako je očitanje senzora ispravno onda je nešto otišlo u materinu. Ja imam stvarno golem Noctua hladnjak na procesoru pa svejedno za vrijeme BF3 seanse temperature odu preko 60 stupnjeva i to je OK. Ali MBO ne bi smjela biti tako vruća. Definitivno ti netko "tko kuži" treba to provjeriti na licu mjesta.

Ti imas staru i7-cu pa nije ni cudo da ode preko 60C u ovim ljetnim danima, pogotovo ako je clockan.

clock2much
17 godina
odjavljen
Vegeta kaže...
Friday kaže...

Ti imas staru i7-cu pa nije ni cudo da ode preko 60C u ovim ljetnim danima, pogotovo ako je clockan.

Ma znam. Nije mi clockan ali mi je u dnevnoj pakao preko dana...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

Isplatili se ljepit pasivne hladnjake (artic cooling vr od grafe) na ddr, mislim učinkovitost? Nema senzora za praćenje temperature memorije pa želim znat učinkovitost prije ljepljenja. Imam ih dovoljno da postavim na svih osam pločica.

*Neznam di bi ovo napisa pa cu ovde.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mp93 kaže...

Isplatili se ljepit pasivne hladnjake (artic cooling vr od grafe) na ddr, mislim učinkovitost? Nema senzora za praćenje temperature memorije pa želim znat učinkovitost prije ljepljenja. Imam ih dovoljno da postavim na svih osam pločica.

*Neznam di bi ovo napisa pa cu ovde.

Po meni ne, nabavis cijeli komplet pasivaca ili stavis vent da puse po memoriji.

clock2much
15 godina
neaktivan

Onda necu ni stavljat, a nemogu sad kupovat nista za ovo jer trebam prvo uzet ventilator za hdd (penje mi se temp sad liti na 60°). 

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mp93 kaže...

Onda necu ni stavljat, a nemogu sad kupovat nista za ovo jer trebam prvo uzet ventilator za hdd (penje mi se temp sad liti na 60°). 

HDD-a??? {#}

Freak Show Inc.
13 godina
nezam ja kaj ti citas ali diskovi se gase kad dosegnu 50C!
13 godina
neaktivan

a i nije bas,moj frend ima laptop i sve mu gori kak bi reko,hdd idle mu je 55,gpu 70 i cpu 50 idle !

13 godina
laptopi su cisto drugi svijet...ja govorim po svojim iskustvima
13 godina
neaktivan

da i to kaj kazes,griju se ko ludi a nemres im bas puno pomoc kod hladenja :(

13 godina
neaktivan

najbolje ti je promjenit pastu i na cpu i na grafi,ugradit sto vise fanova mozes,ja sam si sad stavio fan od 14 naprijed i smanjo temp hdd za 6-7,prije mi je islo max 43 a sad nejde prek 37 a racunaj da je kod mene temp 25-30 u stanu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 14:45 (hrcek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice