Vanski HD Verbatim 500GB nema prrostora

poruka: 19
|
čitano: 4.245
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Vanski HD Verbatim 500GB nema prostora

Book!!

Sory zbog otvaranja nove teme o hard disku jer nisam uspio naći sličnu temu mom problemu,

naime prije par dana sam kupio verbatim vanjski hard disk 500GB pripojim ga na komp sve normalno dopustim

da instalira, te odem u svojstva da vidim točno koliko imam prostora, tamo vidim da je cijeli hard 450GB znači po

izvještaju Sloobodno 450GB te Zauzeto nekim njegovim programima nekih 350MB tu nastaje problem kad kopiram film ili bilo što veće

od 6GB na njega dobijam poruku Verbatim(F:) greška kod kopiranja pretrpan disk kako je to moguće,jeli disk ispravan ili ne da ga znam 

zamjeniti tamo gdje sam ga i kupio ili je problem hardveski pa se da možda rješit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jeli formatiran u NTFS? (ako je u FAT32 ili FAT formatiraj ga u NTFS i to je to)

Open source is collective power in action. The power of a worldwide community of highly skilled experts that build, share and improve the very latest software together - then make it available to all
Moj PC  
4 0 hvala 0
18 godina

i to ti je normalno da nestane 40gb kada je formatiran.

640 na 600 ili taj 500 na cca 465.

cudi me da jos fat dilaju tvornicki...wd uredno svoje plasira sa ntfs.

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Vanski HD Verbatim 500GB nema prrostora

Jedino vidim iz svojstva da je datotetični sustav NTFS pokušavao sam ga formatirati i izbacuje greška kod formatiranja disk zaštićen to mi nije pomoglo.

18 godina

onda ne formatiraj,kada je ntfs.

dijelis li nesto na tom discu sto je vezano za sistem ili je samo sirovi sadrzaj, foto,video,music?

kako si logiran u windowsima..jesi admin?

ides prebacit jedan fajl od 6gb i neda?

disc je stalno spojen kada palis pc ili ga naknadno spajas?

uzmes prva dva slova od rijeci malware i dodas na Maorskom rijec stop...sto dobijes ???
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jeli disk ikada pao?

Meni se to sa starim eksternim dogodilo. Pao je. Stalno je tražio formatirat, a kada bi išao formatirat nije htjelo -.-

Jesi li ga nekada izvadio bez safely remove hardware? Mojem "bivšem" hardu je i to možda simptom...

Open source is collective power in action. The power of a worldwide community of highly skilled experts that build, share and improve the very latest software together - then make it available to all
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

jesi sedmica?

napravi ovo da vidimo sto se tu sve spominje,desnim misem na mycompuer.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Disk je može se reći prazan ima dva na sebi programa nero backup estenels ako sam dobro rekao i program verbatim za uštedu energije i ni jedan od ovih programa ne koristim spajam se putem isporučenog usb kabla na računalo nikave sistematske datoteke ne dijelim na ovom HD.

18 godina
neaktivan

Izgleda da ga Windows jos koristi. Prvo ga dismountas sa ovom comandom

AKO  ga formatiras onda upises ovo     format slovo_particije: /x /q   [slovo_particije je slovo diska a ono /x oslobada disk a /q je za Quick format...da ne bi cekao mnogo]

Tru put provjeri koje slovo ti je eksterni zato sto mozes obrisati krivu podatkovnu particiju. Ipak...najbolje je da skines Hirens Boot CD (bilo koja verzija) bootas i odatle formatiras sa grafickim prikazom

A programmer is just a tool which converts caffeine into code
16 godina
neaktivan

Disk je neispravan. Imao isti problem sa diskom(od prijatelja) i stickom(mojim) od 32GB, nisu htjeli primati veće iso datoteke od 6GB. Dao sam u dućan na ispitivanje i nešto sa elektronikom(nešto sa čitanjem kapaciteta) nije u redu. Sa Ubuntom sam prebacio fileove, ali Winsi nisu mogli otvoriti iste. Čekam zamjenu samo je problem(administracija) sa stickom jer sam se dogovorio za 2 od 16GB. Disk je 2,5 ne znam čiji. Ako možeš popričaj s ekipom gdje si ga kupio.       Pozdrav

I pitanje je odgovor
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Manje vise tacno. I ja sam citao i slusao prituzbe oko Verbatim eksterne diskove. Ako ne pomaze Hirens metoda ili disomount/unmount onda paravc ducan odakle si ga kupio.

Jos jedino da probas da ga ustekas na zadnjim USB portovima (ima vise struje)

16 godina
neaktivan

Evo i fotka  ona što si tražio možda pomogne ako ne odoh pravac tam gdj sam ga i kupil{#}

HD vermatim 500GB HD vermatim 500GB
15 godina

ako dobro vidim formatiran je u fat32. to ti je problem, formatiraj ga u ntfs i moći ćeš pribacivat veće fileove

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 13:01 (bradonja_85).
16 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru ali fomatiranje sam već probavao i to na Win XP pro kaže da je disk zaštićen od pisanja kopiranja te je nemoguće sprovesti formatiranje harda i tam piše drugčije datotetični sistem je u NTFS izgleda mi se da mu negine zamjena  kod prodavača pa

tek je par dana star hard i ne radi kak treba sve mislim više da neš nije OK sa hardom.

15 godina
neaktivan

da,pa na FAT32 ti je, jel ga možeš formatirat, nisi ti možda pokušaval formatirati ovaj drugi disk?

EDIT: postal si sekundu prije mene, idi sam ti zamjeni disk

PUC GA MEDO
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.2.2011 13:13 (jurek95).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Budem ga ipak zamjenio imam garanciju to je možda najbolje rješenje, sve sam pokušao i ne vrijedi hvala svima na pomoći koju ste mi dali, a sad molim loock za ovu temu. još jednom hvala svima na pomoći.

18 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

Budem ga ipak zamjenio imam garanciju to je možda najbolje rješenje, sve sam pokušao i ne vrijedi hvala svima na pomoći koju ste mi dali, a sad molim loock za ovu temu. još jednom hvala svima na pomoći.

ne budi lenj...

Verbatim Hard Drive Formatter

17 godina
odjavljen

Kad otvoriš formatiranje, onda ti piše format u koji će se disk formatirati. Često vanjski diskovi imaju neki software koji se pokreće ćim spojiš disk, a kada je takav soft pokrenut s diska, ne možeš formatirati disk dok ne zatvoriš software.

Možeš pokušati i s: "convert f: /fs:ntfs" koji će ti pretvoriti u NTFS bez formatiranja.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
16 godina
neaktivan

Problem rješen sa Hardom je Ipak bilo sve ok no dal sam ga formatirati tam gdje sam ga i kupil pa su dečki iz trgovine uradili formatiranje, sad prihvaća sve onak kak je trebal već i prije. Još jednom se zahvaljujem svima na pomoći trudu i vremenu koje su izdvojili samnom.

Thank You{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice