Uzrok badsectora

poruka: 7
|
čitano: 1.523
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Uzrok badsectora

da li je moguće da mi se disk pokvari ako je neispravna matična ili neki drugi dio hardvera.
naime imam komp star oko 5 god. i već dva diska koja sam stavio u taj komp imaju bad sectore
zadnji disk je seagate maxtor 250 gb star oko godinu i pol
temperature diskova su stalno oko 35-45 c°
taj seagate maxtor je do neki dan imao 2 badsectora, sad ih ima 3. koristim program hard disk sentinel. moguće je i da on laže ?

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati. http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=7126

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Uzrok badsectora

Ja bih jednostavno rekao da nisi imao srece sa diskovima.

Inace bad sectori imaju tendenciju "razmnozavanja", odnosno jednom kada se pojave i velikom broju slucajeva oni ce se i prosiriti. U svakom slucaju vrijeme je za backup.

Kod klasicnih diskova bad sector je ili fizicko ostecenje povrsine diska, recimo pri padu za vrijeme rada (glava udari u povrsinu ploce) ili gubitak magnetnih svojstava, odnosno nemogucnost manipuliacije polarizacijom na odredjenom dijelu povrsine diska. Ukoliko je bad sektor uzrokovan gubitkom magnetnih svojstava, 99% je sigurno da ce se bad sectori prosiriti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 20:39 (syncmaster245b).
17 godina
neaktivan
Uzrok badsectora

ma koga šiša, neka se šire, kupit ću drugi. ne malo mi je čudno da na istom kompu su otišla dva diska. prvi je bio seagate 80gb star tri god., sad drugi je seagate maxtor 250gb star godinu i pol.

ovaj drugi seagate maxtor je bio na novom kompjuteru jedno godinu dana, pa kad sam uzeo novi disk za novi kompjuter, taj seagate maxtor sam prebacio na stari kompjuter i to je sad završilo sa bad sectorima.

sve u svemu sumnjam na sami kompjuter koji je star oko pet godina. (abit ic-7, Pentium 4), no što je tu je.

što se tiče temperatura, nikad ne prelaze preko 45 C° .

Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati. http://forums.mydigitallife.info/showthread.php?t=7126

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Uzrok badsectora

uglavno me zanima, ako mi hard disk ima te bad sectore, što mogu napraviti. backup samog windowsa imam, d particije nemam.

što još napraviti. da li s nekim programom se uvjeriti da je disk koliko tolko ispravan, ovaj hard disk sentinel mi govori sljedeće

There are 3 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.
The drive found 2 bad sectors during its self test.
There are 2 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

No actions needed.

Performance: 100 % Excelent

Health: 94 % Excelent

Seagate seatools, sam disk ne prolazi mi na long testu mada ću isprobati sutra još jednom pa da budem siguran.

Smart Test prolazi - da li mi to govori da je diks ok ili ne ?

dajte mi neke savjete, prijedloge. Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.11.2009 1:30 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Uzrok badsectora

Pa u principu Sentinel ti je rekao sve.

Disk posve normalno i dalje funkcionira, za sada je broj losih sektora u granicama tolerancije. Jednom u mjesec dva skeniraj disk i provjeri stanje. Ukoliko se losi sektori budu znacajno povecali, mjenjaj disk.

Uostalom, nacin kako ces postupiti ovisi o kolicini vaznih podataka na disku.

17 godina
odjavljen
Uzrok badsectora

Nisam siguran da matična može biti uzrok, ali definitivno može napajanje. Ako je do napajanje, ne samo da nakon promjene napajanje neće dolaziti novi BS-ovi već je stare moguče ukloniti low-level formatom ili HDD regenereatorom. Možeš pokušati HDD regeneratorom, pa ako ih ukloni i ne vrate se ili se vrate na neku drugu poziciju, vrlo vjerojatno je napajanje, ali ako je baš do diska, onda postoji opasnost da ih regenerator dodatno raširi.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
Uzrok badsectora

Nisam brojao koliko si izmjenjao seagatovih diskova ali nokon svega ja bi ti preporučio da uzmeš neku drugu marku.... Izlanuo se  WD ili već neki.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice