USB se ne može formatirati u NTFS

poruka: 29
|
čitano: 8.214
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Poz
Vidim da ima sličnih tema ali ni u jednoj nisam našao riješenje pa eto pokrećem novu.
Dakle, USB se neda formatirati u NTFS
Novi je,kupio sam ga danas u Linksu
PNY 2.0 16GB 4 N1
Probam ga formatirati i izbaci mi "windows was unable to complete the format"
Probao sam u svojstvima staviti na ono "bolje performanse" al opet isto...
Ako netko zna kako to riješiti bio bi veoma zahvalan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: USB se ne može formatirati u NTFS
Formatiraj u FAT32
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Pa i je u FAT32 ali hocu NTFS jer mi treba za bootanje windowsa...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Formatiraj ga sa ovime ponovno u FAT32 a nakon toga probaj u NTFS normaln kroz Windowse (quick metodom). Ako neće, nosi nazad i nek ga tamo na onim svojim kompovima probaju formatirati. Vjerojatno neće uspjeti pa ćeš dobit drugi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
Sad više ne mogu ni u FAT32
12 godina
protjeran

Mnoge usb stikove koje nisam mogao formatirati niti koristiti u win, sam uspjesno oporavio programom gparted. Obicno sam obrisao sve particije, kreirao novu mbr tablicu te sam tada bez problema kreirao ntfs particije.
16 godina
odjavljen

Gecrk'd. Nosi nazad.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
12 godina
Nisam bas "doma" u tom polju...možeš to malo pojasniti?
12 godina
protjeran

Ako "nisi doma" u toj tematici, nosi stik nekom frendu koji ima linux. U gpartedu ti je to bukvalno pol minute posla. Osim naravno ako je bas hardverski krepal, tad zamjena u trgovini...
12 godina

Ne poznajem nikoga tko koristi linux. Imaš koje rješenje da mogu sam probati još na win. ? 

16 godina
bunkermax kaže...

Ako "nisi doma" u toj tematici, nosi stik nekom frendu koji ima linux. U gpartedu ti je to bukvalno pol minute posla. Osim naravno ako je bas hardverski krepal, tad zamjena u trgovini...

opet linux &gpart kao čudotvorni elexir.. (uh, uh, sorry.. al stvarno, PCservis ti je neki rod, kum..?) ..

-nije svejedno koji OS (winver).. pa ni za formatiranje fat32,fat64,ntfs(ver do 3.1 i od 3.5..), a prčkanje tome ne pridonosi (ono fast.. bla-bla što je već juzer krenuo klikati).

-interni kontroler neke memorije ne mora dozvoliti neki-svaki FS.

-ako ne može iz winexplorera, može iz win diskmanagera..(čak ako neka app pristupa kao antivirus..) ili diskpart ali tad mora tipkati (a baš neću sad tu tipkati kako, google zna). Enihau, to je ipak brže-lakše nego pribavljati distru.. za banalnu stvar, odnosno, možda je škart, tad je OS najmanje važan.

-naravno, posotje i razni klik-next alatići koji to mogu (još iz doba npr XPa i prije) jer nije svaki winver mogao sve ili zbog veličine npr fat32 koji je bio do 2gb-4gb.. a s clusterom može i veći. To je opet brže nego ići do frendića s linuxom ili download distre s izradom medija i rebootanjem.. :)) pogotovo, ako mu zatreba sad, može mu zatrebati i sutra, pa .. ma stvar izbora.

edit: otvori diskmanager (znaš kako?) vidiš usb flash, desni klik.. i treba raditi.

gpart je također disk-partition manager.. alat kao svaki drugi (diskman/diskpart). Za razliku od ostalih alata-toolsa koji mogu biti 'zgodniji' pogotovo kad želimo nešto izvan standarda, npr hptools.

edit2: objašnjenje problema koji se desio.. kad je juzer htio formatirati u fat32.. standardi.

tj, medij 16GB se po standardu ne može formatirati fat32 .. i win tu ne nudi dodatne opcije. Proizvođač to odradi, a pitate se zašto nije npr NTFS, pa zato jer je licenca-plaćanje.. a fat32 je free. Tako se može desiti da ne možete formatirati u fat32 mada je tvornički tako stik kreiran. Tad se koriste ovakvi alati ili ručno u cmd-diskpart.. ili što već, rezultat je isti i svi OSevi-appsi rade istu stvar, odnosno kao winexplorer koji se pridržava standdarda neće..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 20:21 (ihush).
12 godina

ako sam te ikaj skuzio... 

edit: ...jesam...pogodi što... ne radi..  P.S evo slike..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 20:20 (Iamdanny).
12 godina

edit2: objašnjenje problema koji se desio.. kad je juzer htio formatirati u fat32.. standardi.

tj, medij 16GB se po standardu ne može formatirati fat32 .. i win tu ne nudi dodatne opcije. Proizvođač to odradi, a pitate se zašto nije npr NTFS, pa zato jer je licenca-plaćanje.. a fat32 je free. Tako se može desiti da ne možete formatirati u fat32 mada je tvornički tako stik kreiran. Tad se koriste ovakvi alati ili ručno u cmd-diskpart.. ili što već, rezultat je isti i svi OSevi-appsi rade istu stvar, odnosno kao winexplorer koji se pridržava standdarda neće..

Možeš doslovno dati neki savjet kako to riješiti ili se samo praviš pametan? haha hitno mi je pa...

16 godina

desni klik.. nema formata?

pošto se vidi RAW, da je to točno ne bi postojala ni particija-slovo a slovo je tu.. dakle, nešto si zbrljavio :)

restartaj win (ako može idi u safemod.. w7?..) i probaj.

dodatno, koji USB kontroler-driver, ako imaš 3.0, premjesti na 2.0.. drugi port, front-back.. i to može biti problem.

ako baš neće :))

diskpart u ruke, .. i oprez.

diskpart (enter) select disk 1 (F:) ..( trenutno je F: disk 1 ali pazi!!!).. clean.. radi? Gledaj paralelno diskmanager.. create..?

edit:

ne, pravim se glup, tnx. :) nisam znao da ti je hitno.. isprike, sorry, uh, glup sam. OK?

+ hptools .. a ako ni tad ne radi, imaš škart.. tad je sve ovo vrlo glupo, kao pokušaj pomoći..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 20:29 (ihush).
12 godina
ihush kaže...

desni klik.. nema formata?

pošto se vidi RAW, da je to točno ne bi postojala ni particija-slovo a slovo je tu.. dakle, nešto si zbrljavio :)

restartaj win (ako može idi u safemod.. w7?..) i probaj.

dodatno, koji USB kontroler-driver, ako imaš 3.0, premjesti na 2.0.. drugi port, front-back.. i to može biti problem.

ako baš neće :))

diskpart u ruke, .. i oprez.

diskpart (enter) select disk 1 (F:) ..( trenutno je F: disk 1 ali pazi!!!).. clean.. radi? Gledaj paralelno diskmanager.. create..?

edit:

ne, pravim se glup, tnx. :) nisam znao da ti je hitno.. isprike, sorry, uh, glup sam. OK?

ima..probao...opet piše da ne može..
da...win7
mjenjao sam vec portove...imam samo 2.0...uvijek isto...probao preko cmd-a..ne znam na čemu sam...stavit cu sliku pa vidi...

tu sam te izgubio sad? probaj malo jednostavnije...ako je moguce..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 20:35 (Iamdanny).
16 godina

diskpart..?

pokreneš CMD (kao admin), ukucaš diskpart (+ enter),

list disk (enter)

select disk 1 (broj) za sad 1.. (enter)

... siguran? ! stvarno siguran?

clean

create..

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 20:42 (ihush).
12 godina
Create?? Dalje?
16 godina

gotovo, vidiš ga u diskmanageru..

klik

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 21:04 (ihush).
12 godina
??
12 godina
ihush kaže...

gotovo, vidiš ga u diskmanageru..

klik

17 godina
moderator

Zaboravi to! Još ćeš si na kraju obrisati nešto što nisi htio.

Uzmi EaseUS Partition Manager (link) - to ti je nešto kao Disk Management iz Windowsa, ali ima veće mogućnosti. Pomoću njega probaj obrisati particiju s USB sticka, kreiraj novu NTFS ili FAT32, formatiraj. Ako ne uspiješ, to je to - vratit ćeš USB stick na reklamaciju jer je defektan. Nije ni prvi ni zadnji put da je netko kupio defektni USB stick.

12 godina

Ako već nisam😂

A hvala na savjetu, probat ću. Cilj mi je NTFS jer mi treba za bootanje OS-a...

Edit: moguce to nekako free? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 22:25 (Iamdanny).
12 godina
protjeran

@ihush

Ti bas nevolis taj gparted.... 😊

Usb stik je jeftinjak komponenta, i cca u 20% slucajeva mi i novi novcati znaju brejkati.

Za dio njih nema pomoći, no većinu tih problematicnih sam uspio regenerirati samo sa gpartedom. Cak i za stare stikove, nakon bezbroj formatiranja ih windowsi uopće nemogu procitati, tj unedogled ponavljaju onaj popup da sa tim usbom ima problema te da ga moraju popraviti, tada ni win alati a ni hp tools nisu pomagali.

No gparted je dobrom broju njih jos produzio vijek upotrebe, makar su svi win alati, pa i hp tool digli ruke od tog stika. A kako gparted ima jednostavno klikabilno graficko sucelje sa svim bitnim informacijama, mala je sansa da nekaj zezne...

Odlazak do trgovine mu uvjek preostaje kao zadnja opcija, kao i mogucnost da i drugi zamjenski stik bude jednako problematican.

Jednom sam na akciji kupio hrpu onih crnih kliznih kingstona 8 gb. I bukvalno preko pola ih nije radilo, kako god ih probao regenerirati. Covjek u trgovini mislio da je skrivena kamera kad sam donio njih dvadesetak na reklamaciju. A dan prije sam kupio sve kaj su imali ( tog modela, po toj akcijskoj cjeni 19 kn ). I naravno, kako takvih vise nije imao, dobil sam sonye, od kojih većina jos sljaka...

😊
17 godina
moderator
bunkermax kaže...
@ihush

Ti bas nevolis taj gparted.... 😊 

Početnike ili manje upućene nikako ne treba gurati ni na diskpart, ni na gparted. Pogotovo ako je riječ o tako nečem kao što je USB stick, koji bi, da je ispravan, jednostavno trebao raditi. Nije da ti alati posjeduju nekakvu magiju koja je nedostupna drugim alatima pod Windowsima.

Iamdanny kaže...

Edit: moguce to nekako free? 

? Osnovna funkcionalnost programa je besplatna.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 22:26 (mbaksa).
12 godina
protjeran

@mbaksa

Slazem se, no teorija i praksa cesto znaju odudarati. I mene je zanimalo zasto gparted iz lnuxa moze a hptool iz winsa nije mogao formatirati neki usb ili hdd.

I postavio sam pitanje na debian forumu , pa su mi natanane pojasnili , no da budem iskren, to je zadiralo u tolike dubine koje uveliko nadmasuju moje znanje. Ima godina i godina od toga , no probat ću pronaći taj topic pa ga zlinkam ovdje ako ga nadjem.
16 godina
mbaksa kaže...

Zaboravi to! Još ćeš si na kraju obrisati nešto što nisi htio.

Uzmi EaseUS Partition Manager (link) - to ti je nešto kao Disk Management iz Windowsa, ali ima veće mogućnosti. Pomoću njega probaj obrisati particiju s USB sticka, kreiraj novu NTFS ili FAT32, formatiraj. Ako ne uspiješ, to je to - vratit ćeš USB stick na reklamaciju jer je defektan. Nije ni prvi ni zadnji put da je netko kupio defektni USB stick.

-primijeti dio clean.. pogodi što to radi (briše sve, particije...). (obavezan prije create dijela..)

bunkermax kaže...

@mbaksa

Slazem se, no teorija i praksa cesto znaju odudarati. I mene je zanimalo zasto gparted iz lnuxa moze a hptool iz winsa nije mogao formatirati neki usb ili hdd.

I postavio sam pitanje na debian forumu , pa su mi natanane pojasnili , no da budem iskren, to je zadiralo u tolike dubine koje uveliko nadmasuju moje znanje. Ima godina i godina od toga , no probat ću pronaći taj topic pa ga zlinkam ovdje ako ga nadjem.

-ako je madij zauzet, AV, 'ubrzanje win' (swap-ram) .. tj na bilo koji način zaključan (moguće i fizičkim preklopnikom) ili neispravan.. tad nema brisanja-formatiranja + kad bootaš neki live, tad eliminiraš npr malware+AV i sl fičere koji to mogu spriječavati.. tak da bilo koje brisanje zaključanog filea, možeš obaviti bootanjem (osim enkripcija, koja ti tad ne dozvoljava pristup) itd.. :)

+ boot livea ne mora biti linux, može dos, win-minipe.. i popularan je npr hirens. Pošto live eliminira neke soft stvari u aktivnom win, to je često savijet, zamo zbog te eliminacije, ne zato jer to radi češto čudotvornog.. (sve, baš sve, su mogućnosti OSa).

juzer dobije izlist, tri moguće opcije za create i ne zna dalje.. ah, strašno, a ni google ne radi? Što da je dopisao npr partition? :)) jednostavno, nije stvar u gpartu ili diskpartu, nego user-juzeru, koji će isto to lakše obavljati s npr hptoolsom (svejedno koji alat, kao i rufus.. ali ne 'prevelik' kao easeus.. za taj task, tj baš specijaliziran za usb-flash điđamiđe.. i ne instalira nikakvo smeće, aktivacija i sl..).

+ naravno, mogućnost škarta .. tak da je sve nevažno, tj u tom slučaju će opet sve raditi kad dobije zamijenu.

+ ili dio gdje kažeš da ne volim gpart(ed).. ne, naprotiv. No nije on čudotvorac + za probleme postoje alati, diskpartmanageri nisu za probleme, nego za normalno korištenje + od prije par godina, npr ubuntu nema defaultno uključen ntfsg3.. (driver, tj ima ako kod installa vidi neku ntfs particiju..) tak da recimo ne mora biti brz način. Opet, ako će juze koristiti stikić, možda će svaki dan trebati format, što svaki put reboot-live ili kod frenda? Lakše je tad nekim alatom koji će poubijati sve aktivne veze i sl. (uz napomenu da nemaju svi OSevi sve opcije FSa, dok takvi alati imaju).

@ .. tema..

slika prikazije diskpart.. disk 0-1-2, 0=hdd, 2=usb-15GB.. što je disk-1-0GB? .. to može biti problem, 'nešto' što spriječava format.. npr mountan image i sl.

+ prije kažem, gledaj (paralelno) dok korsitiš diskpart, disk manager.. i vidjet ćeš promjene na disku (ili refresh).. i nakon clean, možeš desni klik, kreirati iz disk managera.. jer on također koristi diskpart.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 23:03 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
bunkermax kaže...

opet linux &gpart kao čudotvorni elexir.. (uh, uh, sorry.. al stvarno, PCservis ti je neki rod, kum..?) ..

-nije svejedno koji OS (winver).. pa ni za formatiranje fat32,fat64,ntfs(ver do 3.1 i od 3.5..), a prčkanje tome ne pridonosi (ono fast.. bla-bla što je već juzer krenuo klikati).

-interni kontroler neke memorije ne mora dozvoliti neki-svaki FS.

-ako ne može iz winexplorera, može iz win diskmanagera..(čak ako neka app pristupa kao antivirus..) ili diskpart ali tad mora tipkati (a baš neću sad tu tipkati kako, google zna). Enihau, to je ipak brže-lakše nego pribavljati distru.. za banalnu stvar, odnosno, možda je škart, tad je OS najmanje važan.

-naravno, posotje i razni klik-next alatići koji to mogu (još iz doba npr XPa i prije) jer nije svaki winver mogao sve ili zbog veličine npr fat32 koji je bio do 2gb-4gb.. a s clusterom može i veći. To je opet brže nego ići do frendića s linuxom ili download distre s izradom medija i rebootanjem.. :)) pogotovo, ako mu zatreba sad, može mu zatrebati i sutra, pa .. ma stvar izbora.

edit: otvori diskmanager (znaš kako?) vidiš usb flash, desni klik.. i treba raditi.

gpart je također disk-partition manager.. alat kao svaki drugi (diskman/diskpart). Za razliku od ostalih alata-toolsa koji mogu biti 'zgodniji' pogotovo kad želimo nešto izvan standarda, npr hptools.

Dok pročitaš ovaj post možeš skinuti Ubuntu, spržiti ga na disk, podići ga u live modu i formatirati USB u koji god poželiš format!

16 godina

-a da štopamo vrijeme?

12 godina

Iako sam uživao čitati ove vaše kratke i poučne poruke, želio bih vam samo reći da je problem riješen. Odnio sam ga natrag u Links i drugi dan došao po drugoga. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice