Pozdrav! Nisam znala gdje da postavim pitanje - a usto sam malo u žurbi - pa se nadam da je ovaj podforum prikladan.
Imam Terratecov USB DVB-T prijamnik (ovaj) koji je star nekoliko godina, ali nikada nisam imala problema s njime. Rabila sam i njegovu mogućnost primanja videosignala iz različitih analognih izvora, ali ponajviše mogućnost primanja digitalnoga zemaljskog signala. Sve je oduvijek funkcioniralo savršeno na svim operacijskim sustavima kojima sam se koristila: od XP-a do najnovije inačice Desetke. Upravljački programi službeno postoje samo do Osmice, ali normalno se mogu instalirati na Desetku i nema nikakvih problema s time. Međutim, na jednome računalu (brand-name HP-ov kompjutor iz serije ProDesk s četvrtom generacijom Intelova procesora i5) prijamnik odbija poslušnost. Na originalnoj inačici Windowsa 7 s instaliranim driverima i svim ažuriranjima pojavljuje se ovakva poruka, a na Windowsu 10 ne događa se apsolutno ništa. Prijamnik ima plavu diodu kojom označuje da je priključen u USB priključnicu, ali ona - kad je priključen na HP-ovo računalo - ne svijetli. Katkada - jednom u sto pokušaja - zasvijetli dioda, ali čim se pokuša gledati televizijski program, dočeka me plavi ekran.
Reklo bi se da je prijamnik otišao na drugi svijet, ali on normalno funkcionira na starome računalu (s ovom matičnom pločom) i na HP-ovu jeftinome prijenosnom računalu novije generacije. Nema nikakvih problema s radom na tim dvama drugim uređajima. Staro stolno računalo pokreće se na Sedmici, a prijenosnik na Desetki. Upravljački su programi identični. Stvarno mi nije jasno u čemu je problem. Pokušala sam spojiti prijamnik preko produžnoga kabela (USB) na novo računalo misleći... zaista ne znam što, ali ne radi ni tako. Preko istoga produžnog kabela prijamnik radi na starome računalu i na laptopu. Pokušala sam i na USB 2.0 i na USB 3.0 portovima - nema razlike. Pokušala sam i na prednjim i na stražnjim portovima - nema razlike.
Ostali USB uređaji (pokušala sam samo s memorijskim štapićima, doduše) rade normalno na ProDesku. Je li moguće da matična ploča HP-ova brand-name kompjutora ne daje dovoljno struje (napona?) prijamniku ili tako nešto? Stvarno nisam pametna.
Hvala unaprijed.