USB 2.0 portovi spori?

poruka: 8
|
čitano: 2.908
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
USB 2.0 portovi spori?

Imam dojam da mi se s*ebalo nešto sa USB portovima (front panel i stražnjoj strani kucista).

1. Sporo mi prebacuje fileove na USB stick i obrnuto.
  2. Sporo mi se puni g700 (prije je naravno puno brže) i dok mu ištekam USB kabel (znači dok je u wireless modu) ne prepoznaje mi uređaj - miš radi ali sve tipke osim "back" i za provjeru baterije ne rade (u žičanom načinu to sve radi)

E sad, problemi su počeli u 7. mjesecu dok mi je sestra dala svoj USB stick i čim sam ga ubacio Windowsi su se zblokirali i od tada imam sve te probleme. Gledao sam u BIOSu da li mi se na neki način prebacilo na USB 1.1 način ali nije.

Nakon malo googlanja našao sam da ako mi u device manageru pod "Universal Serial Bus controllers" ne piše "..enhanced..." da onda ne radi pod USB 2.0, ali meni to piše

U BIOS ne mogu više jer sam iz lagane nadr*anosti nešto pod USB opcijama promjenio tako da mi tipkovnica uopće ne reagira sve dok dođem u Windowse, a USB-PS/2 adapter nemam.

Ima li tko kakvu ideju u čemu je problem i kako to popraviti?

pr0n lesbians Y U NO EXIST IRL?! ლ(ಠ益ಠლ)
Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 14:59 (AA-d00d).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
USB 2.0 portovi spori?

Da bi mogao u BIOS s USB tipkovnicom , posudi od nekoga PS2 tipkovnicu ili kupi adapter za 9kn   , odi u BIOS i negdje bi trebao naci opciju USB Legacy Support ili nesto slicno tome i to stavi na enable !

Vezano za spor USB , nisam imao slicnih problema no mozda bi reinstalacija drivera za maticnu pomogla ! Cak da skeniras komp da nemas slucajno kakvih virusa !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: USB 2.0 portovi spori?
Haf932 kaže...

Da bi mogao u BIOS s USB tipkovnicom , posudi od nekoga PS2 tipkovnicu ili kupi adapter za 9kn   , odi u BIOS i negdje bi trebao naci opciju USB Legacy Support ili nesto slicno tome i to stavi na enable !

Vezano za spor USB , nisam imao slicnih problema no mozda bi reinstalacija drivera za maticnu pomogla ! Cak da skeniras komp da nemas slucajno kakvih virusa !

E da, "USB Legacy Support" to sam diseablao.

Palo mi je reinstalirati drivere za matičnu ali nemam drivere za chipset posebno (samo zvuk, lan, esata itd.)

Drivere samo probao updateat preko device managera (svaki port posebno) i isto nije pomoglo, pisalo je da je sve već up2date.

Osobno i ja mislim da je problem u driverima jer da je nešto fizički otišlo imao bih neko upozorenje...

Što se tiče virusa, već sam sve 3x skenirao sa avastom (i bootscan također) i spybotom i izbrisao sam sve što mi je detektirao. =/

16 godina
USB 2.0 portovi spori?

Neznam dal bi flashanje BIOS-a bilo od kakve pomoći !?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: USB 2.0 portovi spori?
Haf932 kaže...

Neznam dal bi flashanje BIOS-a bilo od kakve pomoći !?

Kako flashat kad tipkovnica ne reagira pri pokretanju heh{#}

Možda napravim clear cmos, izvadim bateriju i voila.

16 godina
USB 2.0 portovi spori?

Ma mislio sam nakon sto enable-aš usb tipkovnicu !

Da , probaj clear CMOS , toga se nisam sjetio !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
USB 2.0 portovi spori?

Uninstalirao setpoint, miš sad uopće ne reagira, a niti mi ne želi instalirati ponovo (kao nije mi prikočan g700)...ma ja ću puknut!{#}{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
USB 2.0 portovi spori?

Riješio! (barem mislim)

Izgleda da su stvarno driveri bili u banani.

Da odmah pohvalim Driver Fusion{#} koji je još bolji od svog prethodnika, odličnog Driver Sweepera, naime ovaj mi čak nudi da očistim registry od setpoint fileova!

Ugl nakon što sam to sve izbrisao, napravio sam svježu instalaciju bez ikakvih problema i sad miš radi kak treba.

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.9.2012 17:34 (AA-d00d).
Moj PC  
2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice