Teorijski ispiti za forumaše o hardveru :)

poruka: 9
|
čitano: 1.693
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Postavljam ovu temu kako bi forumaši napisali iz vlastitog iskustva jedan problem na racunalu koji su oni riješili.Samim time ako se netko nađe u nekom čudnovatom kvaru a imah ih takih na forumu,jednostavno prolista po ovoj temi nebili našao sličan problem i soluciju na njega.Malo sam vas sad zbunio ali veo primjera.

Prijateljeva konfa:Postavljač p.:C2D s.775,4GB DDR2,Gainward9600GT.Komp mu se pali ali nakon bootanja windowsa mu se ekran smrzne.Šta bi to moglo biti??((S time da onaj koji postavlja pitanje je već riješio problem))

Forumaš:Možda RAM??

Postavljač p.:Nope,testirali smo ga ali nije do njega.

Forumaš:Hmm,ste probali na integriranoj grafici??

Postavlajč p.:OC-anjem mu je otišla,ali je taj OC poništio prije 2mj.,problem se sada pojavio.

Forumaš:Hmmm,ako je OC-ao onda probajte drugu maticnu.

Postavlajč p.:Probali smo,i dalje neče,probali smo i drugu grafičku HD3650, onda se sistem digao,ali stvar je u tome što grafička u drugom kompu radi??

Forumaš:A koje on napajanje ima?? 

Postavljač p.:Neko bijelo na kojem piše 250W,njega je jucer ugradio jer mu je njegovo izgorilo,radilo je s time,rekao je da je prije restartiranja bio instaliravao rain meter i podešavao aero.

Forumaš:A dali je kakvu igru probao??

Postavljač p.:Nije

Forumaš:Prije paljenja windowsa stisni F8,uđi u safe mode i disejblaj aero.

Postavlajč p.((NAkon 3h)):Evo ga! SAda radi,čudo!!!

Forumaš:Prije veselice upalite jednu igru ;)

Postavljač p.:Pokrenuli i komp se odmah ugasio!

Forumaš:Nemoj paliti aero niti ikakve igre,kupi novo napajanje,ovo je preslabo.

Eto vam primjer,inspirirala me je jedna tema u kojoj lik više ni sam nezna šta sve probati,nadam se da bude aktivna btw. ako krši kakva pravila može slobodan lock

Strm
Moj PC  
1 8 hvala 1
15 godina
Re: Teorijski ispiti za forumaše o hardveru :)

Čim sam cuo 250w odmah sam znao da je do napajanja{#}

14 godina
BlackEagle kaže...

Čim sam cuo 250w odmah sam znao da je do napajanja{#}

Vidiš,nadam se da budeš bio aktivan ako i tema bude.Upravo takvi poput tebe trebaju ovoj temi ;)

Strm
16 godina
moderator

To napajanje 99,9% nije 250W nego na njemu piše 250V...potrebno je bilo čovjeka upozoriti na to da gleda krivi natpis i kako da utvrdi model i snagu napajanja na ispravan način.

Ali ja i dalje ne shvaćam poantu ove teme...

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
XXX-Man kaže...

To napajanje 99,9% nije 250W nego na njemu piše 250V...potrebno je bilo čovjeka upozoriti na to da gleda krivi natpis i kako da utvrdi model i snagu napajanja na ispravan način.

Pa poanta bi bila da pisete neke neke situacije,i neka drugi forumaši probaju odg. jer onda akp bi neko imao  problem bi samo prolistao kroz ovu temu i vjerovatno našao soluciju na njegov problem bez potrebe za otvaranjem n ovih tema

Strm
16 godina
moderator
Strm kaže...

Pa poanta bi bila da pisete neke neke situacije,i neka drugi forumaši probaju odg. jer onda akp bi neko imao  problem bi samo prolistao kroz ovu temu i vjerovatno našao soluciju na njegov problem bez potrebe za otvaranjem n ovih tema

Ako će biti "situacije" kao u tvom postu onda ova tema može samo odmoći i dodatno zbuniti ljude jer je rješenje problema netočno i sam postupak rješavanja pogrešan.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
Strm kaže...
XXX-Man kaže...

..akp bi neko imao  problem bi samo prolistao kroz ovu temu i vjerovatno našao soluciju na njegov problem bez potrebe za otvaranjem n ovih tema

ako sam dobro shvatio složio bi bazu znanja prema nekim prethodnim iskustvima u rješavanju problema;

i onda dolazimo do glavnog problema što je korisnicima lakše otvoriti novu temu nego pretraživati ono što je već napisano. Baci pogled samo na ovaj podforum s problemima i uvjeriti ćeš se sam.

S tehničke strane jedan topic nema predviđene alate za pretraživanje "baze znanja" (ako si pokušao pretraživati neku temu sa velikom količinom postova u potrazi za nekim terminom, onda bi ti trebalo biti jasno).

Ne znam da li si planirao u prvom postu napraviti neki sažetak po kategorijama problema i linkove na rješenja ili samo da ljudi drobe postove kako se kome svidi?

Thumbs up za ideju, ali trenutni prijedlog implementacije mi se baš ne sviđa.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina

Pa volio ni kad bi se ova ideja nekako mogla malo bolje implementirati u forum,ako ima tko kakvu ideju za to neka kaže

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Već je u startu propalo.

B-A-R-C-A
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice