Spajanje zvucnika na komp

poruka: 22
|
čitano: 14.001
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Stvar je sljedeca,

1. imam zvucnike 2.0 i kad ih ukljucim i pustim pjesmu, pjesma se cuje samo iz jednog zvucnika i to onog na kojem se ukljucuju oba zvucnika pa sam mislio kako bih mogao odrezati zicu drugog zvucnika i da na to spojim stari zvucnik (veci) od linije...da li bi to uspjelo? 

2. Na sta bih te zvucnike trebao spojiti da oni rade, na USB i tako nesto, mislim da odrezem zicu i da spojim na neki kabel a nezz koji???

zasto su smajlici zuti? Hmm...
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 11:54 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji su to zvučnici i koji zvučnik želiš spojit na njih?

Ja se ne bih htio zezat s tim, ili si kupi gotove zvučnike ili posebno pojačalo i zvučnike.

Pogledaj u postavkama za taj jedan zvučnik, možda je softverski ili ti je žica oštećena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2009 11:55 (LUXX).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Pa ako nemaš pojačalo i direktno spojiš zvučnike od linije na komp čul buš jako slabi zvuk,znači ili moraš prije zvuk pustiti kroz pojačalo ili spoji komp direktno na liniju pa tam pojačaš prek linije(normalno to je moguće ako ti linija ima vanjski ulaz)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
RE: Spajanje zvucnika na komp

Ja sam imao sličan problem. Problem je najvjerojatnije u audio kabelu koji se spaja na komp.

Meni je kvar nastao na djelu gdje kabal ulazi u zvučnik. tu je kabel bio nekak "mekan" pa sam "meki" dio odrezao i spojio opet kabel.

I RADI!!!!

Oba zvučnika!!!   Zato nemoj bezveze stavljt drugi zvučnik koji je jači ako ti je prije tu bio slabiji zvučnik... Možeš izazvati preopterećenje napajanja zvučnika što će ubrzo naj vjerojatnije izazvati jedan :"Pufffffff" za dimnim efektima... Jer je napajanje predvidjeno za zvučnika....

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr
16 godina
neaktivan

ok ok...i ja sam mislio da bi se mogao preopteretiti pa sam zato vas pitao...tnx ali sad kad ne mogu to probat cu sljedece: znaci, imam taj jedan veliki zvucnik sa nekim lijevim izlazom na zici, naravno taj izlaz cu odrezati i sad me zanima s cime bih mogao spojiti taj veliki zvucnik (npr. nekih USB-om ili slicno) da ga spojim na komp da on radi i bi li mogao onda nekim programom smanjivati i pojacavati taj zvucnik, znaci bez pojacala?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam spajao zvučnike od kučnoga kina u mob sa 3. različita prijelaza

i akumulatorom od 12v i pregorili mi zvučnici i mob mi neradi više (sva

sreča da sam probo spajati na stari mob) al nerazumijem kako je sve

pregorilo na 12v.  

Budučnost:Monitor: LG W2234S 22'' Procesor:AMD Athlon x2 6000+HDD:Hitachi 500gb Matična: GigabyteM52L-S3Ram: 4x2gb buffoloGrafička:Hd 3850 1GbSadašnjost:Monitor: Compaq 17" Procesor:
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

1.) Zvučnik na komp ne možeš uštekat na USB. Postoje USB zvučnici - oni koji dobijaju zvuk iz zvučne, a napajanje iz USB-a ili zvučnici koji imaju u sebi USB zvučnu.

2.) Spajanje zvučnika direktno u zvučnu, bez pojačala može oštetiti spaliti zvučnu.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel se moze kupiti to pojacalo posebno?

sry na debilnim pitanjima al neam pojma o tome Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

jel se moze kupiti to pojacalo posebno?

sry na debilnim pitanjima al neam pojma o tome Sramim se

Kupi nove zvučnike!!

Jedino ako se očeš zaje-frkavati s time.

Budučnost:Monitor: LG W2234S 22'' Procesor:AMD Athlon x2 6000+HDD:Hitachi 500gb Matična: GigabyteM52L-S3Ram: 4x2gb buffoloGrafička:Hd 3850 1GbSadašnjost:Monitor: Compaq 17" Procesor:
16 godina
neaktivan

a mogu i to...nego od stare linije imam 4 jos dobra zvucnika pa da ih nekako iskoristim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ak netko zna kak se ovo moze rjesit nek se javi?

pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Za jeftine pare možeš kupiti auto pojačalo i zezat se s napajanjem (recimo napajanje od kompa koristiti, ali naravno ne ono koje je u kompu) i sl, ali ako baš i ne znaš ne isplati ti se zezati s tim.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

a mogu i to...nego od stare linije imam 4 jos dobra zvucnika pa da ih nekako iskoristim...

Naravno da ih možeš iskoristiti.

Nabavi auto-radio ili posebno pojačalo na 220 ili 12 volti i daj nekome da ti to fino spoji.

Tako ja imam u radioni: 4 zvučnika od kućnog kina, 4 X 25W pojaćalo iz auta (kupljeno na štandu za 100kn) 4 X 22W.

To sve na toroidni trafo od 150W, gretz, i veliki elektrolit lupa ko ludo!

16 godina
neaktivan

kaj znaci to auto-radio? i kolko kosta to? tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

e al nebi ja te zvucnike do kraja pojacavao nego bi max. do pola jacine...bi li onda pregorili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

Stvar je sljedeca,

1. imam zvucnike 2.0 i kad ih ukljucim i pustim pjesmu, pjesma se cuje samo iz jednog zvucnika i to onog na kojem se ukljucuju oba zvucnika pa sam mislio kako bih mogao odrezati zicu drugog zvucnika i da na to spojim stari zvucnik (veci) od linije...da li bi to uspjelo? 

2. Na sta bih te zvucnike trebao spojiti da oni rade, na USB i tako nesto, mislim da odrezem zicu i da spojim na neki kabel a nezz koji???

ja sam tako u prijatelja napravio....okido zicu i spojio zvucnik od linije....radi ko ludo....

16 godina
odjavljen
Fićo_CoD 5 kaže...

kaj znaci to auto-radio? i kolko kosta to? tnx

Auto-radio, znaš, onaj radio u autu. Slika

Cijene variraju. 150-1500 kn. A ti kompliciraš. Ak imaš ta 4 zvučnika, kupi pojačalo za auto-radio, to pospoji i trebalo bi radit, netko ti je par postova iznad ti več reko. A cijena pojačala - rabljeno - 150-200 kn, novo 700.

Jedan savjet - kupi si gotov 2.1 sustav i sve rješeno. Samo reci kolko love misliš izdvojit.

I've seen things that you people wouldn't believe...
16 godina
neaktivan

e a gle ovo, npr imam dva zvucnika od kojeg jedan ne radi a na drugom je pojacalo i taj radi i sad ak otkinem zicu i umjesto tog koji ne radi spojim veliki zvucnik i neki govore da bi pregorio ali ja bi pojacavao max. do pola jacine, bi li onda pregorilo??? Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

e a gle ovo, npr imam dva zvucnika od kojeg jedan ne radi a na drugom je pojacalo i taj radi i sad ak otkinem zicu i umjesto tog koji ne radi spojim veliki zvucnik i neki govore da bi pregorio ali ja bi pojacavao max. do pola jacine, bi li onda pregorilo??? Neodlučan

nebi 100% jer meni prijatelj tako ima.....i sta je najsmjesnije on pojaca do kraja i nista nije pregorilo(jos uvijek)......ali ako imas para poslusaj njih....bolje ti je...heheheh...Namigiva

16 godina
neaktivan
zvucnici

da viddite ja sebi spojio na bufer lampicu koja se upali kad bas udari

Namigiva

eg

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
dalmata40 kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

nebi 100% jer meni prijatelj tako ima.....i sta je najsmjesnije on pojaca do kraja i nista nije pregorilo(jos uvijek)......ali ako imas para poslusaj njih....bolje ti je...heheheh...Namigiva

al pojacalo je na malom zvucniku a onu ga stavit na veliki, jesi siguran da nebi pregorilo? 

_emyr_3 kaže...

da viddite ja sebi spojio na bufer lampicu koja se upali kad bas udari

Namigiva

svaka cast! bas me zanima kak si to napravio??  Hmmm...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 17:34 (Fićo_CoD 5).
16 godina
protjeran

Ja ti imam jedno rijesenje koje ja koristim samo ti treba malo truda:).Ovako ja sam uspio povezati muzicku liniju i komo:)A na njoj ima dovoljno vati da raznesem pol kuce:))) hihi..salim se ovako, posjedujem muzicku liniju koja je vremenom izgubila na koristenju tj ne koristi se vise.I onda meni iz d...u glavu dodze da ona mozda moze bit korisna i tako ti ja nabavim neku novu zvucnu Blasterovu koja moze podnjet malo vise vati neg standardne kartice :) a igrom prilike pokvari mi se kucno kino :) crklo totalno samo zvucnici rade.Starci kupili novo a ovo staro kanta laser krkno i sta radit.I ja fino:) malo alata i uspijem povezat zvucnike u dva prikljucka i povezem ih sa muzickom linijom i sad je problem sto me starci zele istjerat iz kuce:))) imal tko rijesenje za to:)) hehe sala...eto ja sam to radio tako, pazi dobro ako ti ne valja zvucna mogo bi je sprzit i napravit haos u kompu stog provjeri zvucnu da li to mozes uradit.

http://s3.ba.battle-knight.org/index.php?loc=hire&ref=MjAzNA==
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 20:45 (311008).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice