Spajanje konektora na mrežni cat5 kabel

poruka: 6
|
čitano: 7.481
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem-kablovi

Zanima me ovako, ko se kuzi u cat5 cablove (mrežne)

spojio sam za firmu 50 komada po pola metra, da bi skuzio da sam fulao redosljed zica u svima...

grr

ja sam stavio ovako

SMEĐA PUNA, SMEĐA PRAZNA, ZELENA PUNA, ZELENA PRAZNA, PLAVA PUNA, PLAVA PRAZNA, NARANČASTA PUNA, N. PRAZNA..

a trebalo bi bit

SMEĐA PUNA, SME. PRAZ., ZELENA PUNA, PLAVA PRAZNA, PLAVA PUNA, ZELENA PRAZNA......

dal bi u mojoj varijanti to sljakalo ili nebi?

dal ima taj redosljed zica u kablu kakve veze posto sam na svima spajao istim redosljedom,,...

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Problem-kablovi

Ima i te kako veze. Boja i kombinacije te boje i bijele čine paricu. Te žice su uvrnute zajedno kako bi se smanjilo preslušavanje. Kod 100 Mbit/s veze se koriste 2 parice. Od te dvije parice jedna je pin 3 + pin 6, koja kod tebe koristi žice iz dvije različite parice. Na kraće udaljenosti bi možda moglo i raditi, ali nije po standardu i nitko ne može garantirati da će raditi. Ako se radi o 1 GBit/s onda se koriste sve parice, pa je situacija još gora.

U svakom slučaju to ne bi smio tako ostaviti, osim ako želiš firmi dati do znanja da se za takav posao uzima osoba koja zna što radi.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
15 godina
neaktivan
Problem-kablovi

dobro si fulao i dobro da si skužio to {#}

btw : nije vrijedno te zezancije s krimpanjem kad je 0.5m patch kabela cca 2 kn..{#}

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem-kablovi

35kn, kotov kabl :)

Gle malu vocku poslije kise, uzmem motiku i nema je vise....
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Problem-kablovi
mb_fak_team kaže...

35kn, kotov kabl :)

0.5metra cat5??{#}

17 godina
neaktivan
Spajanje konektora na mrežni cat5 kabel

Svaki ovako napravi. Gledano iz kuta na 2 slici.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.2.2011 12:56 (Smooth Operator).

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice