Spajanje audio opreme

poruka: 4
|
čitano: 3.410
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Spajanje audio opreme

Ovako...

Imam kod kuće Creative-ov 5.1 sistem (5 zvučnika i soobwofer)... to spojim na zvučnu i to radi... imam doma još i Sony-jevu liniju i 2 zvučnika dobra...  Sad sam mislio odštekati onaj zeleni utor od soobwoofera koji ide u zvučnu i umjesto njega spojiti kablom koji ima na jednoj strani zeleni utor a na drugoj (crveni i bijeli/crni)- liniju i zvučnu (zeleni utor) tim kablom... Onaj žuti i crni utor od 5.1 sistema bih ostavio u zvučnoj, a zelen dakle neuštekan nigdje... Tako bih dobio zvuk na dva stražnja zvučnika i na soobwooferu a umjesto prednja 2 od 5.1 sistema, zvuk bi se čuo na velika dva zvučnika od linije... Jel bi to šljakalo? Ne usudim se spojiti da mi nešt ne izgori :)

Ako je ko ovo radio bio bih zahvalan da da neki savjet...

Evo i slikice kako sam to zamislio:

http://img90.imageshack.us/img90/7563/spajanjeaudio.jpg

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 13:29 (beathuperla).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Spajanje audio opreme

UKRATKO: Da radit ce, makar ne vidim svrhu takvog spajanja, trebat ces uskladjivat glasnocu linije sa kucnim kinom svaki put kad ce pojacavat ili smanjivat zvuk, ali dobro...

I ne, nece se nis skurit tak...

16 godina
neaktivan
ch33ta kaže...

UKRATKO: Da radit ce, makar ne vidim svrhu takvog spajanja, trebat ces uskladjivat glasnocu linije sa kucnim kinom svaki put kad ce pojacavat ili smanjivat zvuk, ali dobro...

I ne, nece se nis skurit tak...

ma ti zvučnici su jako dobri što ih imam na liniji, a pošto imam još i soobwoofera i dva stražnja zvučnika mislim da bi zvuk morao biti još bolji i glasniji... bolji i glasniji nego da su samo dva velika od linije i bolji (i glasniji )nego je zvuk samo kod 5.1 sistema...

inače mogao bih još spojiti liniju direkt na soobwoffer (kabel s crvenim i bijelim utorom na obje strane), ali onda bi ta dva zvučnika radila umjesto ova dva stražnja na 5.1 sistemu (jer nemogu spojiti da budu ta 2 velika umjesto dva prednja na 5.1 jer je utor za desni prednji drugačiji zbog regulacije glasnoće)

što kažeš na tu drugu soluciju, i jel smijem spajati liniju gore na soobwofer (ne može ništ izgorit)?

to pripremam za rođendan i hoću da bude glasno da sve puca xD

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.8.2009 16:03 (beathuperla).
17 godina
beathuperla kaže...

ma ti zvučnici su jako dobri što ih imam na liniji, a pošto imam još i soobwoofera i dva stražnja zvučnika mislim da bi zvuk morao biti još bolji i glasniji... bolji i glasniji nego da su samo dva velika od linije i bolji (i glasniji )nego je zvuk samo kod 5.1 sistema...

inače mogao bih još spojiti liniju direkt na soobwoffer (kabel s crvenim i bijelim utorom na obje strane), ali onda bi ta dva zvučnika radila umjesto ova dva stražnja na 5.1 sistemu (jer nemogu spojiti da budu ta 2 velika umjesto dva prednja na 5.1 jer je utor za desni prednji drugačiji zbog regulacije glasnoće)

što kažeš na tu drugu soluciju, i jel smijem spajati liniju gore na soobwofer (ne može ništ izgorit)?

to pripremam za rođendan i hoću da bude glasno da sve puca xD

Gle, ako na liniji imas RCA ulaz (obicno je to AUX), a na subwooferu jos neki dodatni izlaz moze se spojit, ali naravno mora bit "low level" izlaz.   Ne mozes recimo na kucnom kinu kabel ukljucit na speaker out (izlaz za zvucnik) i onda to na ulaz na liniju jer ce se sjurit nekaj sigurno, ali to vec valjda i sam znas...

Ona prva solucija ti je najbolja, tak spoji i gotovo...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice