Pozdrav iz Sarajeva.Zanimaju me vasa iskustva u vezi kartice Asus Xonar DX.XD 7.1 Na integrisanu karticu sam prikljucio Logitech Z-2300 kao prednje L/R zvucnike, kucno kino 2.1 (ciji sateliti su jaci i imaju cistiji zvuk od Logija ali bas dosta kasni) kao zadnje L/R zvucnike...Jos sam prikljucio 2.0 Gigatech zvucnike koje komp registruje kao centralni u sub...
E sad,jesam dosta toga nakacio ali ovo VIA HD Audio deck Program raspoznaje kao 5.1 sistem u kojem dva suba neregistruje na testu ali oni sviraju...Kada slusam muziku svi zvucnici sviraju,kada je film sa 5.1 zvukom,opet sve radi po propisu.MW2 ih raspoznaje kao 5.1...Ako bi uzeo spomenutu zvucnu,hoce li se ovo moci prikljuciti kao na integrusi,hocu li ista dobiti na kvaliteti zvuka makar na z-2300 posto pojacano vise od pola izoblicava zvuk...U Sarajevu je nikakva ponuda i ovo sam jedva nasao uz jos dva jeftinija Asus Xonar modela.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
nije mi jasno ovo sa kasnjenjem zvuka...al sve sto nije integrirano (od zvuka) je u 99% slucajeva bolje.......
creative X-Fi je jeftiniji i jednako je dobar.....
i xonar nije 7.1 cisti, vec virtualnih 7.1