SATA kontroleri

poruka: 5
|
čitano: 1.515
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
SATA kontroleri

pozdrav

imam jedan sitni (za mene velik) problem pa molim za pomoć...

često imam potrebu kopirati s vanjskog diska na vanjski disk (eSATA), pa me zanima koju bi mi matičnu ploću preporučili da to dobro odrađuje???

zanimljivo bi bilo da podržava i HOT SWAPP....

uz to, zanima me kako znati koliko SATA kontrolera ima pojedina ploća, jer mislim da ako ima samo jedan, da neću postići baš neku brzinu ako dva diska priključim....

možda ima neko bolje rješenje od ovoga gore za koje sam pitao, a da efekt bude isti ili bolji...

fala na odgovorima

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: SATA kontroleri

ne znaj jel sam dobro shvatio...

trazis maticnu koja ima vise od jednog eSATA konektora i koja ima dobar sata kontroler na chipsetu?

It's awesome and you know it. Enough said.
16 godina
neaktivan

da, zanima me više kontrolera i kako znati koliko ih ima na ploči????

konektori mi nisu toliko bitni, imam one breckete koji se spajaju na SATA konektore, a izlazi su eSATA...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2009 23:46 (fuki123).
17 godina
neaktivan

mislim da je najbolje kupit naknadno neki kvalitetni kontroler, nego trazit maticnu...

It's awesome and you know it. Enough said.
16 godina
SATA kontroleri

-više kontrolera ili više konektora? Ploče iz više kategorije imaju od 4-8 SATA priključka i u zadnje vrijeme po dva eSATA.

Gigabyte radi ploče s dva kontrolera ICH + GBB (serije DS3P/SD4/SD5), to je prednost jer ih možeš neovisno konfigurirati. Za hot plug je AHCI mod. Ima i jedna glupost s Gigabyteovim bracketom, ima dva SATA porta i jedan molex-kontra, tako da efektivno zbog struje, možeš priključiti jedan disk. Naravno, na drugi način se riješi napajanje, ali..

Čak i kučište može imati mjesto za front-eSATA, ali nijedno nema front-power (-previd?)

Za navedeni primjer, dva vanjska diska, zapravo postoji najbolje rješenje, externi HDD box, mislim da se zove ''toster'' ili sl., na isti način (kao tost) ubodeš HDD i to je to. (mislim da je i na BOLu recenzija od prije par mjeseci...)

Za neke 'jeftikaner' kontrolere cca 70-150 kn, oni tek toliko da rade. Skuplji od 400-2000, su naravno bolji, ali mislim da nisu 'optimalni' za ovu namijenu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice