Zamolio bih Vas da rješite moj problem.
Jučer smo frend i ja kupili njemu novu konfiguraciju. Sve sam složio po uputama proizvođača, fino posložio kablove i pokrenuo komp. Javio je da mu fale neki fajlovi i na to sam ubacio cd od matične ploče, automatski su se instalirale njemu bitne informacije i komp se restartao. Nakon toga je krenuo sa "učitavanjem" windowsa( kojih naravno nema) i stao s natpisom "Verifying DMI pool data......(ili nešto jako slično tome). Restartao sam ga ponovo i postavio mu da se prvo boota sa cd-a i stavio cd windowsa nebi li instalirao windowse, krenuo je dobro i onda opet stao s natpisom: Boot from cd....i ništa. Naime, dvd rom ima na sebi SATA sučelje koje sam spojio direktno na matičnu koja na sebi ima 6 priključaka, HDD je isto SATA i on je isto spojen direktno na matičnu svojim kablom. Komp ne želi čitati podatke s cd-a! Vjerujem da sam dobro popikao sve kablove po matičnoj od svih uređaja osim od dva zadnja. Isprobao sam sve meni moguće kombinacije uštekavanja kablova npr. od HDD-a kabl u utor na matičnoj-sata 0, a od DVD-a u sata 1, koji se nalazi odmah ispod njega i ništa. Onda je od HDD kabl ostao na istom mjesu, a od DVD-a u utor do njega i opet ništa. U BIOS-u u nekim kombinacijama napiše da je HDD "Master", a DVD da je "Slave", pa nekad da su oba "Masteri"... Oba uređaja su spojena na isti kabl od napajanja jer napajenje ima samo jedan kabl s dva konektora za struju-probao sam da jedan prvo bude na donjem pa na gornjem konektoru i opet ništa.
Za koji sat ćemo pokušati s drugim cd-om on windowsa...........
Što mislite o tom? Kako riješiti problem?