Sapphire 4870x2, red lights of death - problem

poruka: 5
|
čitano: 2.347
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Danas dopodne mi je na grafickoj kada sam igrao Dragon Age 2 se sve zblokalo i pocela je svjetlit D5 LED-ica sto znaci ovo:

D5 (R323) GPU-1 (Master) No power

Probao sam se malo poigrat sa kablovima, ali bez uspjeha.....cak sam jednom restarto komp i LED-ica se nije upalila, normalno sam pokrenio par igara, izasao iz njih i kasnije sam tek vidio da se opet upalila nevedena LED-ica no sve je radilo ok...naravno ok rade Windowsi, ali cim ukljucim Dragon Age 2 sve se zblokira i nestane slike na monitoru.

Sada sam upalio komp, pokrenio OCCT Power suply test i nakon sest minuta se opet upalila navedena LED-ica, ali sam mogao normalno sve raditi u WIndowsima.

Ugasio sam komp i samo probao zamjenit kablove od kartice tj. od PSU i sada vise ne mogu upalit komp tj. sada mi svjetli stalno D14 i D15 sto znaci ovo:

D14=> 6 pin power unplug

D15=> Critical temperature fault

Dopodne kada sam zamjenio kablove je opet bilo sve ok, ali sada stalno svjetle te dvije LED-ice i ne mogu naravno uopce upalit komp.

Prije je isto bilo nekih problema sto je opisano ovdje, ali je sve rijeseno.

Ima netko neki savjet posto me bas i ne zulja sada lova za novu grafu.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Danas vise uopce ne mogu uci u Windowse. 

Dopodne sam uspio skoro doci do BIOS-a tj. samo mi je izbacilo upozorenje da si postelam BIOS i to je to....udario sam DEL no ni "B" od BIOS-a.

Na grafickoj se ponekad pojavi samo jedna LED-ica tj. uvijek D5, ili odmah nakon 

restarta se upale D13, D14 i D15, one znace ovo:

D14 (R753) 6 Pin power unplugged

D13 (R724) 8 Pin power unplugged

D15 (R819) Overheating (Thermal issue)

Uz to, vidim da mi se ne pali mis i ne pali se tipkovnica, dok sve ostalo sljaka kako treba.

Sada stvarno ne znam u cemu je problem....:hitthewal:

Ima netko blizu Humske (Tresnjevka) da isprobamo sutra ako je moguce napajanje i GPU? Ne znam sta bi jos moglo biti.

Ima netko jos kakvu ideju ili je grafa vrisnila? 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Sapphire 4870x2, red lights of death - problem

Za početak CMOS.

Nakon toga - grafa van, skidanje hladnjaka (ako nema nalijepnice i nije pod jamstvom,a vjerovatno nije),

skidanje paste, staviti novu, preporučam Ceramique, najbolja mi je za sve, fino drži.

Nakon toga čišćenje kompresorom MBO i sve drugo.

PSU ti možda kaka, jer nekad na modularcima se kontakti rašire, jer na spojevima se zbog prijelaznog otpora

kontakti šire i skupljaju od topline.

Dakle sve kabliće malkoc pincetom stisnuti.

(kablovi od PSU-a, sa svih strana)

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
neaktivan

Kad se vratim s mora jedan dan ovaj tjedan ako ti ne bude kasno, doleti do mene pa ćemo čekirati.

Cemetary gates
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Sapphire 4870x2, red lights of death - problem
Don Kihoty kaže...

Za početak CMOS.

Nakon toga - grafa van, skidanje hladnjaka (ako nema nalijepnice i nije pod jamstvom,a vjerovatno nije),

skidanje paste, staviti novu, preporučam Ceramique, najbolja mi je za sve, fino drži.

Nakon toga čišćenje kompresorom MBO i sve drugo.

PSU ti možda kaka, jer nekad na modularcima se kontakti rašire, jer na spojevima se zbog prijelaznog otpora

kontakti šire i skupljaju od topline.

Dakle sve kabliće malkoc pincetom stisnuti.

(kablovi od PSU-a, sa svih strana)

Ma naravno da nema garancije, ali je problem sto su mi na Acceleru otisla dva sarafa pa na mogu sve skinit dolje.

Kompresor nemam pa ce posluzit usisavac! {#}

Ako si pogledao onaj link, onda si vjerojatno vidio da se to vec dogodilo prije cca god. dana i to nakon sto sam rastavljao cijeli komp.....ni danas ne znam kako je onda opet sve proradilo tj. znam, sve sam jos jednom rastavio, sastavio i proradilo.

Ono sto me muci je sto je npr. sve radilo ok, ali kada bih pokrenio Dragon Age 2 sve se zblokalo i morao sam restartat komp te bi onda sve sljakalo kako treba, ali je pkazivalo da jedan GPU ne dobiva struje.

Sada opet se stalno rotiraju one tri LED-ice....nekada se upali jedna kobinacija, nekada druga...ali sada vise nema slike na monitoru tj. monitor se nece upalit.

Cudno mi je jedino sto se ne pali mis i tipkovnica, a vrte se hardovi i sve ostalo te mi se cini kao da u kompu sve radi ok...no ne pali se naravno monitor.

Probao sam cak i sve jednom prespojit i ocistio sam MBO te sve utore, ali nista nije pomoglo.

Mislis da bi moglo biti do PSU? Nekako i sam sumnjam na njega jer kada prespojim kablove od graficke, pokazu se druge LED-ice pa moguce da jedan izlaz kenjka.

Sta mislis da stisnem sa pincetom? Onu plastiku na krajevima od napajanja?

Nista, sada sam na poslu pa cu probati sutra apsolutno sve rastavit i sa usisavacem probat svu prasinu poskidat...makar sam vec danas to nabrzinu pokusao sa kistom lagano ocistit te sam isprobavao malo neke kombinacije kod spajanja, ali nista nije pomoglo.

Nemam pojma sta bi moglo biti pa ne znam sta bih trebao ganjat novo tj. ako je uopce potrebno nesto mjenjat...jer vidis da se vec desavalo i da je proradilo sve kao da nikada nista nije bilo i to nakon sto sam po ne znam koji puta sve iznova pospajao.

Znaci zadnji puta je ocito bio problem u nekome kontaktu.

thedream kaže...

Kad se vratim s mora jedan dan ovaj tjedan ako ti ne bude kasno, doleti do mene pa ćemo čekirati.

Dogovoreno, puno ti hvala! {#}

Edit:

Moze lokot, grafa je na zalost prdnila na rosu i trenutno joj je zamjena MSI GTX 460, Cyclone 1GB. {#}

Sada se samo nadam da ce Don K. uspjeti nesto izvuci iz moje drage ATI-ce. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.8.2011 21:19 (win32).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice