Rušenje/smrzavanje, koja je komponenta kriva?

poruka: 68
|
čitano: 9.822
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Temp su bile ok, ali svejedno sam rastavio graficku i ocistio svaki dio. Stavio zalmanovu pastu i vratio hladnjak nazad ali svejedno se ruši komp svakih 2 min odma nakon artifacta(nisu onak u linijama ------- nego ko da mi je neko prolio farbu po monitoru). Mislim da je memorija no ovi koji imaju artifacte, njima normalno sve šljaka samo kaj ništa ne vide na ekranu i iritira, ali meni se pojave drugačiji artifacti i crash. Graficka je na idle 55*C a load je bio 77* max. Napajanje je Chieftec 450W 15A+14A na 12V. Ugl. temperatura sigurno nije problem.
Riskantno mi je stavljati graficku u pecnicu ako to nije taj slučaj. Jedino da otfuram u neki servis pa da probaju na svom kompu. :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
RE: Rušenje/smrzavanje, koja je komponenta kriva?

Možeš li isprobati grafu negdje drugdje (kod nekog prijatelja recimo) ili neku drugu grafu probati u svoj komp (recimo prijateljevu)?

Za svaki slučaj, da isključimo mogućnost da nije do grafe.

Ako tako ustvrdiš da je do grafe, slobodno ju u pečnicu po uputama...

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
17 godina

Samo da javim, skužio sam točno do čega je bio moj problem, bile su upaljene AMD Live! i AMD Cool 'n' Quiet. To sam vidio kad sam ih ovako bezveze popalio i opet je krenulo sve po starom. Ugasio sam i sad je opet sve u redu.

:D

1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

Vratio sam staru 8600GTS koja nema 6 pinski utor i sve radi normalno. Odnijet cu 8800 kod frenda jedan dan pa cu isprobati, ako i dalje budu isti problemi, pripremit ću pećnicu.

15 godina
neaktivan

hardver: Intel Pentium D 2.8 GHz /800/4mb /dual core ,,

Gigabyte GA-8N-SLI soc. 775.

ram kingmax 2 Gb 800 MHz.

napajanje MS 500 wata nvidia 8600 GT 512 mb.

najprije pozdrav ekipi.

imam jedan neuobičajen problem: instaliran windowse, neko vrijeme rade ok (recimo jedan dan), onda počne smrzavanje, ali smrzava se recimo svakih 15-ak sekundi, miš ( ali i sve drugo se zamrzne) stane na cca 1 sekundu i onda komp opet krene dalje,

mijenjao sam napajanje 2 puta, rame, win7, pa xp, i ne mogu dokučiti u čemu je stavar.

poslije instalacije mi je znalo baciti par puta plavi ekran piše memory mengment ili tako nešto vadio sam i bateriju od biosa

od antivirusa imam AVG 2011

probavao sam i xp i win 7,, ista stvar jednostavno se računalo zamrzne svakih 15 sekunda na sekundu ili dvije,

pregledavao disk, i nije mi nijedan program napšao greške antivirus ne nalazi ništa,,

da li se kome os vas takvo nešto dešavalo??.. imao netko sličnih iskustava??

unaprijed zahvaljujem

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 14:29 (newold).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za pocetak uradi memtest

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

budem svakako probao i to, iako sam probao 3 razna modula, od različitih proizvođača,,,i kod svih mi se isto dešavalo..

ali ima nešto drugo, što mi je jedan prijatelj upravo rekao;

naime, on je imao sličan, ako ne i isti problem,,i rekao je da je problem bio u mišu,,

ja mu velim da sam promijenio 3 usb miša, a on veli da je tu problem, i da probam naći usb/ps2 adapter i onda uštekam miša,, 

te da ne štekam direktno u usb, već preko adaptera u ps2 utor..

napravio ja tako, i trzanje prestalo a i restartanje,, nisam mogao vjerovati,

jer ploča ima urednu podršku u biosu za usb miša i tipkovnicu i oboje je bilo uključeno,,i bila je flešana na zadnji bios

za sada računalo radi bez ijednog znaka trzanja, a ako bude nekih promjena, javim ovdje,

pozdrav

16 godina
neaktivan

Cudan problem.

ugl. nek si ti njega rijesio.. {#}

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice