Temp su bile ok, ali svejedno sam rastavio graficku i ocistio svaki dio. Stavio zalmanovu pastu i vratio hladnjak nazad ali svejedno se ruši komp svakih 2 min odma nakon artifacta(nisu onak u linijama ------- nego ko da mi je neko prolio farbu po monitoru). Mislim da je memorija no ovi koji imaju artifacte, njima normalno sve šljaka samo kaj ništa ne vide na ekranu i iritira, ali meni se pojave drugačiji artifacti i crash. Graficka je na idle 55*C a load je bio 77* max. Napajanje je Chieftec 450W 15A+14A na 12V. Ugl. temperatura sigurno nije problem.
Riskantno mi je stavljati graficku u pecnicu ako to nije taj slučaj. Jedino da otfuram u neki servis pa da probaju na svom kompu. :/
Možeš li isprobati grafu negdje drugdje (kod nekog prijatelja recimo) ili neku drugu grafu probati u svoj komp (recimo prijateljevu)?
Za svaki slučaj, da isključimo mogućnost da nije do grafe.
Ako tako ustvrdiš da je do grafe, slobodno ju u pečnicu po uputama...
Samo da javim, skužio sam točno do čega je bio moj problem, bile su upaljene AMD Live! i AMD Cool 'n' Quiet. To sam vidio kad sam ih ovako bezveze popalio i opet je krenulo sve po starom. Ugasio sam i sad je opet sve u redu.
Vratio sam staru 8600GTS koja nema 6 pinski utor i sve radi normalno. Odnijet cu 8800 kod frenda jedan dan pa cu isprobati, ako i dalje budu isti problemi, pripremit ću pećnicu.
hardver: Intel Pentium D 2.8 GHz /800/4mb /dual core ,,
Gigabyte GA-8N-SLI soc. 775.
ram kingmax 2 Gb 800 MHz.
napajanje MS 500 wata nvidia 8600 GT 512 mb.
najprije pozdrav ekipi.
imam jedan neuobičajen problem: instaliran windowse, neko vrijeme rade ok (recimo jedan dan), onda počne smrzavanje, ali smrzava se recimo svakih 15-ak sekundi, miš ( ali i sve drugo se zamrzne) stane na cca 1 sekundu i onda komp opet krene dalje,
mijenjao sam napajanje 2 puta, rame, win7, pa xp, i ne mogu dokučiti u čemu je stavar.
poslije instalacije mi je znalo baciti par puta plavi ekran piše memory mengment ili tako nešto vadio sam i bateriju od biosa
od antivirusa imam AVG 2011
probavao sam i xp i win 7,, ista stvar jednostavno se računalo zamrzne svakih 15 sekunda na sekundu ili dvije,
pregledavao disk, i nije mi nijedan program napšao greške antivirus ne nalazi ništa,,
da li se kome os vas takvo nešto dešavalo??.. imao netko sličnih iskustava??
unaprijed zahvaljujem
budem svakako probao i to, iako sam probao 3 razna modula, od različitih proizvođača,,,i kod svih mi se isto dešavalo..
ali ima nešto drugo, što mi je jedan prijatelj upravo rekao;
naime, on je imao sličan, ako ne i isti problem,,i rekao je da je problem bio u mišu,,
ja mu velim da sam promijenio 3 usb miša, a on veli da je tu problem, i da probam naći usb/ps2 adapter i onda uštekam miša,,
te da ne štekam direktno u usb, već preko adaptera u ps2 utor..
napravio ja tako, i trzanje prestalo a i restartanje,, nisam mogao vjerovati,
jer ploča ima urednu podršku u biosu za usb miša i tipkovnicu i oboje je bilo uključeno,,i bila je flešana na zadnji bios
za sada računalo radi bez ijednog znaka trzanja, a ako bude nekih promjena, javim ovdje,
pozdrav
Cudan problem.
ugl. nek si ti njega rijesio..