Rušenje računala tokom igranja igrice

poruka: 9
|
čitano: 2.526
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Moj problem je sljedeći:

Znači prije nekoliko dana išao sam igrati COD4 radilo mi je sve dobro ali nakon nekih 30 min jednostavno se isključio ekran i zvučnici su krčili, nakon toga išao sam igrat COD6 on se odmah srušio... išao sam na COD7 on je radio 5 min i srušio se. Ali za te igrice sam riješio, samo sam sa kućišta obrisao prašinu s vanjske strane ono di su rupice za zrak.I igrice su radile odično.

Ali, jučer sam instalirao LoL sve je radilo i nakon 15 minuta igranja ponovio se scenarij od prije nekoliko dana. Pogledao sam na onome za zrak i nema prašine. Neznam u čemu je problem dali se pregrijava grafička ili procesor. Imao sam LoL prije mjesec 2 i sve je radilo savršeno, ali sada neće više 3 puta mi se ugasio tako. Znači ne dolazi mi ono plavo sa svime i svačime samo se isključi ekran.

PC Konfiguracija(ako je potrebno):

Mainboard :    Gigabyte P55-US3L
Chipset :    Intel H55
Processor :    Intel Core i3 530 @ 2933MHz (dvojezgreni koliko ja znam)
Physical Memory :    2048MB (1 x 2048 DDR3-SDRAM )
Video Card :    NVIDIA GeForce GT 220
Hard Disk :    Western Digital WD5000AAKS-00UU3A0 ATA Device (500GB)
CD-Rom Drive :    DTSOFT Virtual CdRom Device
CD-Rom Drive :    HL-DT-ST DVDRAM GH22NS50 ATA Device
Monitor Type :    Samsung SyncMaster - 19 inches
Network Card :    Realtek Semiconductor RTL8168/8111 PCIe Gigabit Ethernet Adapter
Operating System :    Windows 7 Ultimate Professional Media Center 6.01.7600 (32-bit)
DirectX :    Version 11.00
Windows Performance Index :    5.2 on 7.9

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 9:26 (Darksider).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Rušenje računala tokom igranja igrice

Kad kažeš samo se isključi ekran ne misliš valjda na monitor? Hoćeš reći da zbog nekog problema koji imaš kao posljedica pojavi se black screen?

Nisam te baš najbolje shvatio, ali može navedeno biti problem preslabog napajanja ili napajanja na izdisaju kao i neodgovarajućeg hlađenja. Također ako se procesor ne hladi dobro može doći do ovog problema. Jesi skidao procesor? Ako jesi onda si valjda stavio normalnu termalnu pastu. Trebao bi ispitati temperaturu komponenti i tako eliminirati onu neispravnu.

14 godina
neaktivan

Da mislio sam na monitor...

Ne pojavi mi se ništa samo prazno.

Još je pod garancijom.

I nisam otvarao pc nov je 4 mj ako je star, u početku je bilo odlično i sve je radilo sve navedene igrice. Tek sada je počeo to radit ne oduvjek.

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.3.2012 10:06 (Darksider).
14 godina
neaktivan

E ovo sam doznao:

1. Problem je u hlađenju(valjda prašina iznutra) - Prije igranja temperatura mi je 55°C A kada igram je preko 75°C. Pogledao sam na intelovu stranicu moj procesor može izdržat do 74.1°C. Koliko sam ja shvatio to je problem rušenja. Sada me zanima kako da ohladim taj procesor. Bez da otvaram. Jer ima još garanciju pa da nes ne zaj***. Dali da ja nešto napravim ili da odnesem u servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Najbolje odnesi u servis.

Kupi bolje hladenje i neka ti ugrade.

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Što preporučate da kupim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Darksider kaže...

E ovo sam doznao:

1. Problem je u hlađenju(valjda prašina iznutra) - Prije igranja temperatura mi je 55°C A kada igram je preko 75°C. Pogledao sam na intelovu stranicu moj procesor može izdržat do 74.1°C. Koliko sam ja shvatio to je problem rušenja. Sada me zanima kako da ohladim taj procesor. Bez da otvaram. Jer ima još garanciju pa da nes ne zaj***. Dali da ja nešto napravim ili da odnesem u servis.

Ako imaš garanciju nosi u servis. Nemoj sam otvarati komp jer ti možda neće priznati garanciju. Ne vjerujem da je prašina uzrok, prije da cooler nije dobro sjeo. Danas djeca rade u servisu pa se ne čudim.

14 godina
neaktivan

Mozete mi rec da sam idiot xD ali tata mi je rekao da je ovaj PC star 2 godine, kada ono vidim da svarno je. Uglavnom usisavačem sam usisao unutar PC-a i igrice kao COD4 rade, COD7 isto. Ali sada ima drugi problem ove malo jace igrice kao Skyrim 5 ili Sims 3 Show time mi ruse PC isto kao i prije.

Nije pregrijavanje:

1. Temperatura pod opterećenjem je 50°

2. Maknuo sam jednu stranu s kućišta i igrao sa otvorenim PC-om svjejedno se srusilo

U čemu bi mogao bit problem, mozda je Sims 3 prejak ali Skyrim 5 je prije radio???

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Otvorio sam PC i vidio da Ventilator na grafičkoj ne radi. Provjerio sam kablove oko njega, malo ispuhao. Krenuo sam ga prstom okrenut da vidim ko moze, činilo mi se da je nekako težak kao da ga nešto usporava. Zavrtio sam ga nekoliko puta i sada se vrti ko bebica temperatura grafičke je 20°C a bila je 40°C (bez opterećenja).

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice