Rušenje kompa ( zagrijavanje?? )

poruka: 9
|
čitano: 2.015
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav svima

e ovako već mi se nekoliko dana komp uzastopno sam od sebe restarta, ali to samo kada igram Black Ops neko vrijeme, samo u jednom trenu se smrzne slike, izbaci Blue screen of death i restarta se

mjereio sam temperaturu grafe nakon par sati igranja i najvisa je bila oko 70°, za procesor nisam siguran jer neznam koji je najbolji program za mjerenje

navedena konfiguracija je u mom profilu, pa ako itko može pomoć, Hvala :)

http://www.youtube.com/user/Scrappy992
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Trebao bi si kupiti bolji cooler od ovog stocka jer si procesor otključao i clocko i dodatno se zagrijava ako nemaš love za neki cooler onda barem promjeni termalnu pastu. HWMonitor ti je dobar program jer kada ga uključiš onda on ti bilježi najnižu temperaturu procesora i najvišu otpada je uključen znači prije nego što ideš igrati uključi HWMonitor i onda povremeno zaustavi igricu i srodni start topli na tipkovnici da te vrati na desktop i Pogledaj temperaturu procesora

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

stavio jesam program i mjeri svugdje temperature, samo na procesoru pokazuje cijeli vrijeme 0°

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam imao isti problem. Riješio sam ga kupnjom novog napajanja, mislio sam da je stvarno hardwerska greska zbog blue screena, i svi su odma upirali u proc. Ako ti neradi taj HWmonitor, probaj program Everest.

Zduna
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Rušenje kompa ( zagrijavanje?? )

ako stvarno imaš otključan procesor onda ti i neće prikazivat temperature, hoće cpu samo to je kod socketa, ali jezgru procesora neće očitavat..poremeti se senzor..pročitaj imaš more tema

nije ti tu krivo napajanje, pregrijavanje ili kvar...nego nestabilnost...

ti ak si otključo procesor, neznači da je on 100 posto stabilan, baš kak si i reko samo u igri drugim riječima kad ga opteretiš, kad je u windowsima on će radit, i mislit ćeš sve ok...

zato predlažem prime95 ili occt, programe za stress sistema odnosno provjeru stabilnosti...downloadaš pokreneš, on skuca cijeli sistem do daske, i pusti ga nek vrti...ak ti izbaci blue screen znaš da je nestabilan sistem i to ti je to...ugrubo

samo krupno, ništa sitniš
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.5.2011 11:13 (oly570).
17 godina
neaktivan

ma ja kad sam otkljucao jezgre jos prije godinu dana sve mi je super radilo, i kad sam otkljucao izvrtio sam par puta prime95 i to po 2-4 sata i sve super proslo

cak sam i crysis 2 igrao na dosta visokim postavkama i sve je glatko teklo, kazem samo kod Black Opsa je tako, neznam jel mozda do harda ili tak neceg :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne moze biti do harda.

Ajde probaj spustiti takt processora.

Recimo na 3GHz ili manje pa probaj odigrati igricu. Ako radi normalno onda moze biti ili zbog procesora, napajanja ili nesto ne stima sa instalacijom igrice.

U tom slucaju ako ti na nizem taktu radi ok, onda moras probati prvo iskopcati neke komponente da smanjis opterecenje napajanja mada mislim da nije do njega ako su ti komponente upravo one navedene u Moj PC jer meni Chieftec 350W pogoni E7300@3.2, 4x HDD, przilica, 2x2GB, PCI TV tuner, ATI4670, USB hub 4x, interni USB citac kartica, 1 vent 200mm, 2x120mm, a radilo je i sa jos par komponenti vise tako da sumnjam da je do napajanja.

Vrlo vjerojatno da ti ili procesor nije dovoljno stabilan sa otkljucanom jezgrom ili se previse zagrijava

17 godina
neaktivan

Ha možda, ali zašto tek sada....

jer kako sam prije godinu dana to otkljucao i izvrtio prime95 sve je bilo super i u tih godinu dana mi je sve savršeno vrtilo i to na high postavkama

kao sto sam i naveo i Crysis 2 je bio na visokoj rezi i višim postavkama, a Black Ops vrtim na medium postavkama, ne kuzim,

i da, izmjerio sam najvecu temperaturu procesora i grafe  za vrijeme igranja Black Opsa, grafa je oko 65° - 70°, dok je procesor od 73° - 77°

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Scrappy kaže...

ma ja kad sam otkljucao jezgre jos prije godinu dana sve mi je super radilo, i kad sam otkljucao izvrtio sam par puta prime95 i to po 2-4 sata i sve super proslo

cak sam i crysis 2 igrao na dosta visokim postavkama i sve je glatko teklo, kazem samo kod Black Opsa je tako, neznam jel mozda do harda ili tak neceg :S

Prime test u ovako kratkom vremenu nije pokazatelj stabilnosti.

Novi Zewa Deluxe 3-slojni papiri u od sada u dvije varijante: žuti i breskva papiri su deluxe kvalitete, još mekši i elegantniji.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice