RAM problem

poruka: 5
|
čitano: 977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RAM problem

Ovako,imao sam 1Gb DDR2 800MHz memorije i kupio sam još jedan slot od 1Gb,to je ukupno 2Gb u Dual Channelu.Kompjuter prikazuje da ima 2Gb,ali nisam osjetio nikakvo ubrzanje u sustavu(sporo mi vraća sa igre na desktop i obratno,pri otvorenju nekoliko prozora brzina drastično padne i čak se i miš sporo vuče),postoji li neka caka za ubrzanje ili tako nešto?Mogu li malo podesiti opcije na matičnoj(dam vam konfu pa malo pomozite),već su podešene latencije,ali čini se da to nije dosta.Pomozite!HVALA!!!!!!!

Konfa je:

Intel Pentium D925(dual core) 3.0GHz

Asrock G31M-VS2

Asus Ati X1300 Series 256Mb

RAM-2Gb DDR2 800MHz-Kingston

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: RAM problem
veki je car kaže...

Ovako,imao sam 1Gb DDR2 800MHz memorije i kupio sam još jedan slot od 1Gb,to je ukupno 2Gb u Dual Channelu.Kompjuter prikazuje da ima 2Gb,ali nisam osjetio nikakvo ubrzanje u sustavu(sporo mi vraća sa igre na desktop i obratno,pri otvorenju nekoliko prozora brzina drastično padne i čak se i miš sporo vuče),postoji li neka caka za ubrzanje ili tako nešto?Mogu li malo podesiti opcije na matičnoj(dam vam konfu pa malo pomozite),već su podešene latencije,ali čini se da to nije dosta.Pomozite!HVALA!!!!!!!

Konfa je:

Intel Pentium D925(dual core) 3.0GHz

Asrock G31M-VS2

Asus Ati X1300 Series 256Mb

RAM-2Gb DDR2 800MHz-Kingston

Žao mi je što ću te razočarati ali nije sve do RAM-a. Jeste da pomaže, ali za bolje performanse u multitaskingu morat ćeš sebi uzeti bolji procesor. Neki dual-core ili quad core i ima da leti multitasking.

Taj procesor koji imaš i nije neki brzinski šampion i vrijeme ga je već pregazilo. Obični Pentium dual core E5200 daje mnogo bolje performanse od tvoga procesora.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
15 godina
neaktivan
RAM problem

Jesi siguran da si pad performansi primjetio samo nakon dodavanja druge pločice, odnosno da su bile bolje prije?

Da li su obje pločice od istog proizvođača?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Žao mi je što ću te razočarati ali nije sve do RAM-a. Jeste da pomaže, ali za bolje performanse u multitaskingu morat ćeš sebi uzeti bolji procesor. Neki dual-core ili quad core i ima da leti multitasking.

Taj procesor koji imaš i nije neki brzinski šampion i vrijeme ga je već pregazilo. Obični Pentium dual core E5200 daje mnogo bolje performanse od tvoga procesora.

A šta ako klokam procesor sa dobrim coolerom.Vidio sam na youtubeu kako ovog istog proca tjeraju na 4.4 Ghz,ali sa stvarno dobrim coolerom(viri iz kutije)?

17 godina
veki je car kaže...
boxer kaže...

A šta ako klokam procesor sa dobrim coolerom.Vidio sam na youtubeu kako ovog istog proca tjeraju na 4.4 Ghz,ali sa stvarno dobrim coolerom(viri iz kutije)?

Možeš clockati ali nemoj očekivati baš duplo bolje performanse.

Sve što imam sam ukrao, samo sam školu i vozačku kupio.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice