Konfiguracija je iz moj PC, stara mjesec dana.
Igrao sam Mass Effect i odjednom mi zaledi i slika i sve. Nije potpuno zaledio nego je Sheppard zapeo u nekom cosku i korak naprijed nazad dva i tako 5 minuta. Malo su se i boje kao poduplale. Sacekao sam 5 minuta i restartovao komp i nista. Kada se upali reaguje na slijedeci nacin.
1. Vent na CPU se vrti ujednacenom brzinom.
2. Vent na grafickoj kao da vergla. Vrti se cijelo vrijeme ali kao da je neko skacio potenciometar na njega pa se igra. Doda pa oduzme i tako ukrug, ali ujednacenim tempom.
Graficku sam isprobao na drugom kompu i radi kako i treba. Konfa je bila klokana. CPU sa 2,6 na 3,2 a grafa sa 820/1200 na 950/1350. Podigao malo SB voltazu a ostale voltaze na stock. Digao sa i memoriju na 1.86 ali je ona deklarisana da radi na naponu od 1,7 do 1,9.
Napojnu sam birao da bude dovoljna za sve. Da li je moguce da je ipak crkla napojna od 480 Kn. Il je ipak maticna u pitanju. Tjesim se da se ne bi CPU cooler vrtio da je otisla MB. Istina je da imam garanciju na sve od 24 mjeseca. Ali sam sam sklapao konfu i zelim prvo da odgonetnem sta je moglo biti uzrok ovome kako se ne bi opet desilo.
Da li je neko naletio na slicne simptome i sta se ispostavilo da je u pitanju. CPU se vrti, VGA cooler pokusava da se vrti.
Hvala.