Računar mi se gasi samo kad igram igre

poruka: 23
|
čitano: 4.565
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
21 mjesec
neaktivan

zdravo svima, prije samog pocetka problema da napisem specifikacije mog racunala da bi lakse ko se u to razumije mogao da shvati u cemu je problem

znam da vecina je pokretala ovu temu ali je toliko slicnih situacija da to nije realno

CPU -- AMD ryzen 5 2600 x

GPU -- geforce GTX 1070 Ti --- 8GB

RAM -- 24 GB 

Napajanje je od 600w 

maticna ploca AORUS, za vise inforemacija evo link

SSD --- 225 GB + HDD 1.5T, pokusao sam i HDD odstraniti jer sam citao da bi i on mogao biti uzrok ali situacija je opet ista gasi se.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-M-rev-1x#kf

na prednjem dijelu kucista imam 3 ventilatora i 1 na zadnjem dijelu plus na procesoru 1  jacina ventilatora so cca 1000 do 1400 

Problem nastaje samo prilikom igranja igre, npr CS2 igram 5 min i racunar se ugasi. 

Radio sam sve testove citajuci sa vaseg foruma i CPU mi na normalnom radu racunara ima 45 do 55 stepeni  aa GPU 36 stepeni

Na testiranju GPU racunar se gasi na temperaturi od 75-- 80, preko aplikacije MSI Afterburner sam gledao situaciju graficke max power je na 100% a max temperatura 83% 

Dok testiram CPU preko Furmarka temperatura ide do 86stepeni ali se ne ugasi okacio sam sliku normalnog rada racunara sa testiranjem CPU-a

neki su mi rekli da ugasim automatski restart ali se bojim da ne zapalim sve xD

Pretpostavljam da je graficka prejaka ili mozda samo napajanje je slabo za to sve ne znam.. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Izgleda kao napajanje. Koji je model točno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
21 mjesec
neaktivan
Re: Računar mi se gasi samo kad igram igre

corsair xc 600 pise na napajanju 

• Moč 600 W
  • ATX12V v2.3 standard (kompatibilen z v2.2 in 2.01)
  • Priključki: 1x ATX 24 in 20 pin, 1x EPS/ATX 12V 8-4 pin, 2x PCI-E 6 pin, 6x SATA, 4x 4 pin Peripheral, 1x Floppy
  • AC input, 90-264V ~ 10A 50/60Hz
  • Tih 120mm ventilator
  • Mere 150 x 86 x 140 mm

https://www.corsair.com/eu/en/p/psu/cp-9020048-uk/cx600-80-plus-bronze-certified-power-supply-uk-plug-cp-9020048-uk

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2023 18:56 (ahmoo197).
3 godine

Napajanje će biti staro 5, 6 godina?

Ne boj se ugasiti automatski restart, ukoliko nije napajanje moguće ti pokaže bsod s nekom greškom, ukoliko je restartat će se automatski... pogledaj u event viewer.

Gledaš simulirati stanje pca dok se igraš, a onda moraš uključiti i cpu u računicu a furmark pretjerano opterećuje samo grafiku čini mi se... možda neki drugi stres test, benchmark ili dva istovremeno koji će opteretiti i cpu i gpu.

edit:

Cpu temp. jest visoka ali tjmax za taj proc je 95c, tako da ne bi trebalo biti problema, odnosno ne bi se trebao rušiti na toj temperaturi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2023 19:14 (notloB).
2 godine

mislim da je poruka više nego jasna 

0 0 hvala 0
21 mjesec
neaktivan

U ovo se i ne razumijem bas najbolje ali ako ti ista ovo znnaci molim pomoc oko ovog 

3 godine
ahmoo197 kaže...

U ovo se i ne razumijem bas najbolje ali ako ti ista ovo znnaci molim pomoc oko ovog 

Windows logs - system...

na toj otvorenoj stranici iznad na screenshotu pogledaj, stisni plus na error i critical, pa usporedi vremena hard reseta...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2023 19:22 (notloB).
21 mjesec
neaktivan

poredat cu slike 1 po 1 jer previse je toga i ne razumijem 

Ako je greska u sistemu da li je mozda rjesenje da sa 10 pro odradim update i odem na windows 11 

ili snimim novi sistem 

edit na benchmark sam testirao i sve ok nista se ugasilo nije na toj automatskoj rezoluciji 1280x720 

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2023 19:56 (ahmoo197).
2 godine

računalo ti se ugasi ili se restarta? velika je razlika.

0 0 hvala 0
21 mjesec
neaktivan

ugasi druze i nakon toga 2-3 sekunda ga ponovo mogu upaliti.. U momentu kad se racunar ugasai ne mogu ga odma upaliti moram sacekati minimalno 2-3 sekunde 

16 godina
ahmoo197 kaže...

ugasi druze i nakon toga 2-3 sekunda ga ponovo mogu upaliti.. U momentu kad se racunar ugasai ne mogu ga odma upaliti moram sacekati minimalno 2-3 sekunde 

Napajanje 89.9%..vjerojatno ventilator. GG :)

Frka85
14 godina

Probat sa drugim napajanjem.

1 0 hvala 0
3 godine
ahmoo197 kaže...

poredat cu slike 1 po 1 jer previse je toga i ne razumijem 

Ako je greska u sistemu da li je mozda rjesenje da sa 10 pro odradim update i odem na windows 11 

ili snimim novi sistem 

edit na benchmark sam testirao i sve ok nista se ugasilo nije na toj automatskoj rezoluciji 1280x720 

Ne, nema veze s nadogradnjom sistema već greškama koje sistem bilježi kada se greška pojavi, vidim kernel-power critical error 10x, sistem ostao bez struje radi pokvarenog napajanja ili tonu drugih stvari...

ahmoo197 kaže...

Ja bih rekao napajanje odumire 95%, upali cinebench i pusti ga da radi 10 minuta, ukoliko je sve ok probaj cinebench i furmark zajedno i gledaj kako pc crasha.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2023 20:32 (notloB).
2 godine
ahmoo197 kaže...

stavljam eur na napajanje, neka od komponenata u njemu se pregrije kad poraste opterećenje i dođe do gašenja kako ne bi izgorilo, kad se komponenat ohladi ili osigurač "popusti" ponovno možeš upaliti komp. Uzeti novo napajanje.

21 mjesec
neaktivan

preporuke za napajanje 750W + bit ce dovoljno ????

11 godina
Nedavno sam imao isti problem makar u mom slučaju je grafička bila neispravna i rušila cijeli PC. Također je sve upućivalo na napajanje tako da sada imam jedno viška. Ako je kolega u ZG nudim se da testiramo.
21 mjesec
neaktivan

testirao sam sad. dao sam napojnu od 750 w od svog brata teška srca mi je dao ali uspjesno smo shvatili da je to problem.

CS2 se igra bez problema i nema gašenja cpa.

Hvala vam savima 

10 godina

brat je brat, al napajanje je napajanje

baš se nasmijah... sry na OT, al eto.

10 godina

odakle riječ "računar"? Jel to neki sleng?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

meščini zlovenac... ali zašto je to bitno?

10 godina
miki_the_pirat kaže...

ne kažem da je bitno, samo me zanima, nisam to još čuo

3 godine
Cansee kaže...
miki_the_pirat kaže...

ne kažem da je bitno, samo me zanima, nisam to još čuo

Bio je i stari informatički list "računari"... u bosni, srbiji je računar, u sloveniji računalnik čini mi se a kod nas računalo. Nije čudno da i kod nas čuješ računar pogotovo kod ljudi koji nisu često u doticaju s informatikom a ostalo u glavi još iz vremena juge ili kod ljudi koji su porijeklom iz istočnih krajeva bivše juge. Meni je čudno koliko je vremena već prošlo, toliko da već odavno postoje generacije mlađih ljudi koji uopće ne dolaze u doticaj s izrazima uobičajenim u vremenima prije 90'.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2023 9:32 (notloB).
12 godina

Kao što kaže glavni lik, to je davna prošlost...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice