zdravo svima, prije samog pocetka problema da napisem specifikacije mog racunala da bi lakse ko se u to razumije mogao da shvati u cemu je problem
znam da vecina je pokretala ovu temu ali je toliko slicnih situacija da to nije realno
CPU -- AMD ryzen 5 2600 x
GPU -- geforce GTX 1070 Ti --- 8GB
RAM -- 24 GB
Napajanje je od 600w
maticna ploca AORUS, za vise inforemacija evo link
SSD --- 225 GB + HDD 1.5T, pokusao sam i HDD odstraniti jer sam citao da bi i on mogao biti uzrok ali situacija je opet ista gasi se.
https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450-AORUS-M-rev-1x#kf
na prednjem dijelu kucista imam 3 ventilatora i 1 na zadnjem dijelu plus na procesoru 1 jacina ventilatora so cca 1000 do 1400
Problem nastaje samo prilikom igranja igre, npr CS2 igram 5 min i racunar se ugasi.
Radio sam sve testove citajuci sa vaseg foruma i CPU mi na normalnom radu racunara ima 45 do 55 stepeni aa GPU 36 stepeni
Na testiranju GPU racunar se gasi na temperaturi od 75-- 80, preko aplikacije MSI Afterburner sam gledao situaciju graficke max power je na 100% a max temperatura 83%
Dok testiram CPU preko Furmarka temperatura ide do 86stepeni ali se ne ugasi okacio sam sliku normalnog rada racunara sa testiranjem CPU-a
neki su mi rekli da ugasim automatski restart ali se bojim da ne zapalim sve xD
Pretpostavljam da je graficka prejaka ili mozda samo napajanje je slabo za to sve ne znam..