Računalo radi ali nemam slike na monitoru ... ?

poruka: 10
|
čitano: 2.138
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Ovako , kupio sam prije 3 dana novi komp , instalirao win 10 na njega i update drivere i sve je radilo normalno , ali jedno jutro kada sam se probudio upalio sam komp i na monitoru (koristim full hd tv kao monitor spojen hmdi kablom sa grafom) je bio crn i pisalo mi je no signal , čačkao sam po komponentama i jednom sam uspio ga upaliti i sve je radilo brzo i savrseno , ugasio sam ga i cim sa ga opet upalio opet isto .. takoder tipkovnica ne daje nikakve signale (stisnem caps lock i nema svjetla zelenog) 
Specifikacije : i5 7400 3.ghz , 8 gb rama ddr4 , gtx 1050 ti .. ? 
POMOĆ MOLIM VAS , hvala unaprijed ! :)

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: Računalo radi ali nemam slike na monitoru ...
Humnam kaže...

Ovako , kupio sam prije 3 dana novi komp , instalirao win 10 na njega i update drivere i sve je radilo normalno , ali jedno jutro kada sam se probudio upalio sam komp i na monitoru (koristim full hd tv kao monitor spojen hmdi kablom sa grafom) je bio crn i pisalo mi je no signal , čačkao sam po komponentama i jednom sam uspio ga upaliti i sve je radilo brzo i savrseno , ugasio sam ga i cim sa ga opet upalio opet isto .. takoder tipkovnica ne daje nikakve signale (stisnem caps lock i nema svjetla zelenog) 
Specifikacije : i5 7400 3.ghz , 8 gb rama ddr4 , gtx 1050 ti .. ? 
POMOĆ MOLIM VAS , hvala unaprijed ! :)

mozda na teve imas odabir negdje signal input 1 i 2, znam da neki monitori to imaju...sluzi za to da mozes vise racunala spojiti na isti ekran...ako ti se to poremetilo, prebaci na pravi signal input u opcijama teve-a i snimi postavke.

https://valid.x86.fr/rh8j1p
8 godina
neaktivan

Probat cu hvala ! :)

8 godina
neaktivan

Nije pomoglo , ostali ? :)

14 godina
Humnam kaže...

Nije pomoglo , ostali ? :)

Vjerojatno kvar matične ploče ili RAM memorije. Ako imaš garanciju, nosi to tamo gdje si kupio.

Ili ako imaš drugu ploču, probaj s njome.

ps. svakako provjeri da je sve dobro spojeno (otpoji i spoji ponovno), probaj RAM staviti u drugi utor.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina

Napiši točnu konfiguraciju. Probaj s drugom grafikom i napravi ovako kako Valentin kaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Pozz svima :-D...imam situaciju skompom...wi xp sp3...prebacio sam na monitor 2 u monitor opcijama na defaultni tj da windowsi rade na monitoru 2...kod restarta winza pojave se ikone bez taba dolje na ekranu...kad kliknem properties ili nesto nestanu sve ikone sa ekrana,znaci prazna plava (inace) slika...radi samo desni klik misa al nista ne daje kad kliknem properties...ctrl+alt+del daje nista...windoze tipka na tastaturi daje nista promene...u safe modu radi desktop normalno, al tamo nemam opciju da vratim na monitor1 kao defaultni...ponovno pokretanje windoza (normalno) opet mi dade prazan desktop...kontam da nekako trebam vratiti na monitor 1 kao defaultni al zasad ne vidim nacin...neke ideje ima li tko :-D? Hvala

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Inace monitor je Samsung SyncMaster 793DF...evo kemijam sa promjenom monitora...stavio sam svoj stari Belinea...winz se dignuli imam tab traku dolje i samo recicleBin na desktopu...klikam desni klik i refresh i pojave se ostale ikone...s razlikom sto mi je minitor 1 na displayPropertiesu sada s desne strabe,lolz...e da...na prijasnjem Samsung monitoru u safe modu nije mi prikazivao Monitors u device manageru,znaci kao da nemam monitor wth??:-D...idem probat opet spojit Samsunga,s time da sam prilikom kod rada xp-a na Samsungu installo drajvere za samsung pa onda prčkao po zamjeni defaultnog monitora iz 1 u 2...

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Hm...Stavio Samsung i cini mi se kao da otkrivam toplu vodu hahaha...winzi pamte monitore i zato u device manageru imam 4 monitora...valjda...dakle opet ista priča...imam samo ikone na desktopu kod dizanja sustava a kad kliknem refresh nestanu...nocini mi se da ima jos kao jedan ekran s desne strane ekrana jer mis nestane u toj strani i imam dojam da su ikone sa ekrana otisle u taj imaginarni ekran s desne strane...upute o pravnom lijeku??idem kemijat i obrisat drivere od Samsunga u safe modu u odinstallat monitor Samsung u DeviceManageru pa bum vidio sta sam napravio...zasad gore ne moze jer imam jos jedan Samsung 755DFX 17" i Belinea 15" koji rade hahaha

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
...nista od planiranog hahaha u safeModu nema monitor ikoneu deviceManageru,a kad uninstallam u normal modu opet se vrate svi monitori (imam 4 ikone) u device manageru...haha šmrc :-(

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice