Racunalo niti ne dolazi do Windowsa

poruka: 8
|
čitano: 887
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Svaki, ali bas svaki put kad kupim neku periferiju koja se spaja putem USB-a racunalo stane na onom prvom sto se pojavi, a u mojem slucaju pise asus, pa p5-qld pro(model maticne) i dalje ne ide ili pak prođe to i ono kad se izlistava hardware i nakon toga ide crni ekran - tu stane.

Dosad sam to rijesavao tako sto sam isprobavao razlicite kombinacije ustekavanja USB-ova, ali sad vise nema praznih, svih 6 je popunjeno i neznam sto sad. Od periferije imam Plantronics GameCom 780, Logitech C310, Logitech G110, Logitech G9X MW3 Edition, TP-Link Wireless Adapter(neznam tocan model), Epson SX115.

Mislim, dakle postojim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Koja je matična i je li na njoj najnoviji bios?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Maticna ja ASUS P5-QLD PRO, bios nije najnoviji neg je onaj s kojim je dosla

Mislim, dakle postojim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Flashaj bios na najnoviji, problem će nestati kao vodom odnešen.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nakon što flešaš BIOS, postavi HDD kao prvi boot device.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Računalo treba da "pročita i upiše" sve komponente koje su prikopčane u nj prije nego starta. Ako još dodamo ona četiri harda iz "moj PC" treba tu vremena za podizanje. Jesi li probao da izštekaš ono što ne koristiš odmah po startu? Kamera, slušalice, printer. Kolega te pita za bios, jesi li razmišljao o flashu jer ploča je iz 2009, a možda imaš i malo rama. ASUS P5-QLD PRO za download.

I btw. nabavi si hub sa napajanjem za te usb priključke.

Inače sam ponositi posjednik" Asus P5BSE" matične, najnoviji bios sa 4 harda: 2T, 1,5T, 500GB, 320GB, 4GB rama tv kartica, satelitska, E-PCI USB3 sa 2vanjska harda usb3 koji su uključeni po potrebi.

Bez obzira što koristim Ubuntu znam kroz šta prolaziš za podizanje sistema

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Racunalo niti ne dolazi do Windowsa
TONYA_ kaže...

Računalo treba da "pročita i upiše" sve komponente koje su prikopčane u nj prije nego starta. Ako još dodamo ona četiri harda iz "moj PC" treba tu vremena za podizanje. Jesi li probao da izštekaš ono što ne koristiš odmah po startu? Kamera, slušalice, printer. Kolega te pita za bios, jesi li razmišljao o flashu jer ploča je iz 2009, a možda imaš i malo rama. ASUS P5-QLD PRO za download.

Inače sam ponositi posjednik" Asus P5BSE" matične, najnoviji bios sa 4 harda: 2T, 1,5T, 500GB, 320GB, 4GB rama tv kartica, satelitska, E-PCI USB3 sa 2vanjska harda usb3 koji su uključeni po potrebi.

Bez obzira što koristim Ubuntu znam kroz šta prolaziš za podizanje sistema

ovo: treba vremena za podizanje, taj dio kad pronalazi hardware traje 2 sekunde, stane prije ili poslije toga...tu ne

edit: jos i ovo iskljuci sto ne koristis, onda bih morao za svaki put kad bih npr. isao na skype ili slusao nesto kasno navecer morao ici pod stol ustekavat usb...

Mislim, dakle postojim.
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 21:46 (pranklin).
16 godina
neaktivan
Re: Racunalo niti ne dolazi do Windowsa
pranklin kaže...
TONYA_ kaže...

. ASUS P5-QLD PRO za download.

ovo: treba vremena za podizanje, taj dio kad pronalazi hardware traje 2 sekunde, stane prije ili poslije toga...tu ne

edit: jos i ovo iskljuci sto ne koristis, onda bih morao za svaki put kad bih npr. isao na skype ili slusao nesto kasno navecer morao ici pod stol ustekavat usb...

usb hub ovo je ponovljeno za edit, bilo koji dućan elektroničke ili pc opreme, ostaje ti bios (najnoviji riješava nešto sa "long postom"". Kad si dizao winse si instalirao drivere za ploču t.j. za chipset i ostale ili si pustio da winsi sami rade svoje update, a i tu su rami još možebitno upitni.

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice