Pozdrav, ljudi!
Kompjuter je star 5 mjeseci, sam sam ga sastavljao (prvi puta), i radilo je sve ko urica. Prije dva tjedna sam ga imao namjeru prenijeti u drugu prostoriju u stanu. Ugasio sam ga, na sklopku pogasio napajanje, sve poiskapčao, prebacio u boravak, sve opet pospojio, uključio sklopku i nakon toga se više nije htio pokrenuti. Pokušavao sam jedno 20ak minuta, nije pokazivao baš nikakve znakove života.
Pretpostavio sam da je otišlo ili napajanje ili matična.
Odnjeo sam napajanje na servis u Protis jer je pod garancijom, i nakon 10ak dana javljaju da je gotovo, da je testirano i da radi (u biti da nije ništa ni bilo pokvareno). Tada sam pomislio da je ipak matična, ali sam za svaki slučaj probao spojiti, i stvarno je sve radilo.
Puna 4 dana sam ga normalno gasio, palio, radio na njemu...
I evo, malo prije sam išao spojiti hard sa laptopa na njega da prebacim neke stvari, i preventivno sam opet ugasio sklopku na napajanju. Kad sam ju upalio, struji opet ni traga, dakle kompjuter je ponovo mrtav.
Ne razumijem di je problem? Jel moguće da postoji nekakav sigurnosni sklop u napajanju koji automatski blokira sve kada se sklopka na napajanju ugasi nakon što kompjuter duže vremena radi?
Molim pomoć, jer mi stvarno nema smisla. Pričekat ću sat - dva, pa ću onda probati, ali...
Inače, PSU je XFX Core edition 80, 550W, a MBO sAM3 AsRock 890GX Extreme3.
Hvala!!!