Računako ne vidi Diskove.. - Molim pomoć

poruka: 11
|
čitano: 1.170
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kompjuter ne vidi Diskove.. - Molim pomoć

Instalirao sam nove Windovse (8.1), no pokretanjem sustava računalo ne prepoznaje nijedam hard disk.. . molim pomoć, 

mo
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 12:06 (Matt12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Kompjuter ne vidi Diskove.. - Molim pomoć
Matt12 kaže...

Instalirao sam nove Windovse (8.1), no pokretanjem sustava računalo ne prepoznaje nijedam hard disk.. . molim pomoć, 

-kako si instalirajo ako ne prepoznaje ni jedan disk? OS je na disku.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
18 godina

Daj malo više informacija... Uspio si instalirati osmicu pa ti nakon restarta ne podiže istu ili ...? Si probao viditi u biosu da li ti komp uopće vidi diskove ?

16 godina
neaktivan

ma istalacija normalna.. sustav se podiže bez problema.. no niti jedan diskk  u računalu se ne podiže, (osim sistemskog, i CD-RW) ne prepoznaje ga.. kao da ga nema nijednog diska.. .. čak ni kad se  sustav u Biosu podiže ni tamo nevidim da prepoznajr.... pokušao sam s novim Biosom al isto.. (martična ploča je GA-EX58-extreme) u W7, sve je radilo bez problema.. 

mo
17 godina
Matt12 kaže...

ma istalacija normalna.. sustav se podiže bez problema.. ..

kako si INSTALIRAO!?

-ako je wintogo, tad je to normalno.

edit: eh, da.. ako su diskovi novi-prazni... otvori disk manager, kreiraj particije, formatiraj... ili samo dodaj slovo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 12:19 (ihush).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

normalno.. jgba.. hmm.. ma ne vide se ni u disk manageru.. ne vide se nigde.. uff.. a neznam.. 

mo
18 godina

Ako ti se ne vide u BIOSU moguće da si isključio kontroler na koji su spojeni ili ti jednostavno nisu dobro spojeni. Čudno je da ti je u sedmici sve bilo ok ako ti diskovi nisu prepoznati u BIOSU a nakon osmice nisi prčkao po njemu (nisi, jel' da :) )?!

17 godina
Matt12 kaže...

normalno.. jgba.. hmm.. ma ne vide se ni u disk manageru.. ne vide se nigde.. uff.. a neznam.. 

-koliko fizičkih diskova imaš? Što vidi BIOS? Ako su particije (logical disk) ... tad ih nisi kreirao tj install je kreirao jednu skrivenu boot i ostatak kao jednu particiju=disk C: Sve ostale kombinacije ili neispravno, kabel itd..

16 godina
neaktivan

hm.. imam uklupno 10 diskova, kućište je  Kandalf, vodeno hlađene, procesor i7... ma zvijer od mašine.. hmm..

mo
16 godina
neaktivan

ne, pobiosu nisam dirao, Bios je najnoviji.. 13f

mo
17 godina
Matt12 kaže...

hm.. imam uklupno 10 diskova, kućište je  Kandalf, vodeno hlađene, procesor i7... ma zvijer od mašine.. hmm..

- kućište nema (baš nikave) veze, kao ni ostale komponente.. osim kontrolera (99% imaš dodatni kontroler). Instaliraj driver.

- svaki PC, OS, radi isključivo s hardwareom za koji imaš driver.

-ako je dodatni (RAID, SAS..) kontroler, tad vjerojatno imaš i opciju ulaska u bios kontrolera, npr CTRL+i, +g+a... nešto, piše na POSTu. Ako je post prebrz, odspoji boot disk, čitaj s ekrana i restartaj dok ne uloviš potreban txt (pomaže i tipka pause), istovremeno, dolje piše i nešto o MBO-kontroleru, npr adaptec, sis, intel ...nešto. +google za driver.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice