Procesor zamjena paste?

poruka: 10
|
čitano: 3.353
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Procesor zamjena paste?

Pozz mene zanima imam komp star godinu dana znaci radi od prvog dana otkad sam kupio dnevno oko 12 i vise sati i u zadnje vrijeme kada igram zahtjevnije igre poput call of juareza gta 4 i drugo,komp pišti ali kad pogledam u nebo prestane na trenutak i onda opet moja konfa je sljedeca amd 5200+2,7,4gb ddr800,asus 8800gs 384mb,GA-M56S-S3 nforce 560.da napomenem ništa nisam klokao,dali je sad do grafe procesora,maticne neznam pomagajte.Kolega je rekao da zamjenim pastu na procesoru sad neznam.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2009 23:05 (razer1911).

0 0 hvala 0
17 godina
Procesor zamjena paste?

Pokazane su ti abnormalne temperature...

1. Otvori kučište, očisti prašinu i paučinu (usisavač, kompresor ili zrak pod tlakom iz spreja).

2. Zamjeni pastu na procesoru (ukoliko znaš to raditi ili si voljan naučiti).

3. Ako već nemaš, stavi si jedan ventilator nazad  u kučištu da ispuhuje topli zrak van.

4. Uredno posloži i poveži kablove (cable management).

5. Zatvori kučište.

I komp nikako ne držati negdje gdje nema dotok zraka s svih strana (dakle ni slučajno u stolu, uza zid, u nečemu, okruženog nečime)...

Razer neću kupiti iz principa. Ne mare za arahnofičnu i ofidijofobičnu rulju.
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procesor zamjena paste?

Kuciste je otvoreno presine nema ja sam cistio jucer cist je ko suza, i puse 12 cm vent po chipsetu,kuciste je ovakvo http://computergigashop.com/catalog/images/codegen%20briza%206099ca.jpg,

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesor zamjena paste?

Probaj ipak zamjenit pastu.

Punk's not dead!!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesor zamjena paste?

A onda stavi zadnji bios za ploču ako već nisi i zamjeni termanu pastu na procesoru.

Temperature su ti velike, pogotovo ako je to rad u IDLE.

Moguće da nešto do senzora ne valja, ali prvo valja eliminirati utjecaj stare paste (skorene) ili nemanja iste.

A ako je do senzora, bios to valjda popravlja.

Možeš pokušati i jedan sobni ventilator da ti puše u kučište, ali to sve naravno nakon zamjene paste.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Procesor zamjena paste?

Imas isti proc kao i ja,a zna se da everest i nije najpouzdaniji sto se temperatura tice pogotovo ne za amd i pogotovo ne za brisbane.  Ne gine ti neki vent, ako cvrci onda je temp. najcesce problem sto znaci da je everest ovaj puta dobro obavio posao ^^

Nista po vent neki, otvori kuciste i probaj grafu, proc i vidi jel vruce dodirom ;)

This is usually the part where people start screaming
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Procesor zamjena paste?

Zaboravio sam nešto...

Briza ima bočni hladnjak koji upuhuje zrak na proc (ak se dobro sječam).

Dakle vrati bočnu stranicu, ali makni onu plastiku što služi kao usmjerivač zraka s ventilatora na proc, to samo smeta hlađenju i cirkulaciji zraka u kučištu.

Svejedno kao prvo zamjena termalne paste.

Moja preporuka Artic Cooling Ceramique tanki milimetarski sloj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procesor zamjena paste?

I da napomenem sto sam zaboravio rec temperature sam odma uslikao cim sam izaso iz igre,kad je pocelo da pišti

0 0 hvala 0
17 godina
Procesor zamjena paste?

Da, pišti zbog temperatura.

Temperatura ploče ti je 64 koliko vidim, a nebi trebala biti ni blizu (recimo sobna + max 10 stupnjeva).

Isto ti je i procesor vruč.

Ako imaš jamstvo, nosi na servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Procesor zamjena paste?

Imam jamstvo na svaku komponentu po 3 god,al problem je sto cu cekat komp mjesec dana dok oni to naprave bolje cu kupit pastu i promjenit sam

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice