Problemi sa vise komponenti ;)

poruka: 24
|
čitano: 4.882
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle gdje da pocnem...

Racunalo 1 - MBO Asus P5K, na njoj je neki intel na 1.8 i nemam pojima dal je dualac (u panelu pise ovak "Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 1.80) Na tom racunalu radi HD4850 te mojih 4gb rama.

Racunalo 2 - MBO AsRock P43DE, Dual Core E6300 2.8

Koristena napajanja: Fortron 400, 2x MS 550 Pro, Antec 650

Koristena DDR2 memorija: 2x1GB Kingmax 800, 2x1GB Crucial 800, 2x512MB Kingmax 800

Koristene Graficke kartice: HD 4850, HD 6850 

Problem kod racunala broj jedan je taj da kada stavim E6300 na P5k plocu dobijem freeze prilikom boota (na slici od maticne di se ulazi u bios) i ne mrda nikam, tipkovnice ne rade (USB,PS).

Problem kod racunala broj dva:

P43DE uparena sa E6300 samo zavrti ventove pa restart i tako moze u nedogled, isti problem je i sa slabijim procesorom te sa svim gore navedenim komponentama. Ocito je da je ploca otisla (ili mozda netko smatra da nije :p) ali me sada muci da nije mozda povukla i proc sa sobom posto on ne radi na P5K.

HD4850 ima dvije ledice na sebi (barem kolko sam ja vidio) pa kada ne ustekam 6pin napajanje jedna zasvijetli. Na P5K ploci niti jedna ne svijetli i grafa radi, dakle ispravna je.

NA P43DE kada ustekam grafu konstantno mi svijetli "D1601". Sto znaci da to nije ledica za napajanje jer je ono ustekano.

Over temp protection enabled - covjek bi pomislio da ta ledica stalno mora radit i da je ona dokaz o potpun funkcionalnim preventivnim mjerama protiv zagrijavanja. Hmm da..pogadate. Kada je grafa ustekana na P5K ne svijetli ni jedna ledica i grafa uredno radi..

Moje misljenje...P43DE = Riknuo PCIE utor, i na neku foru povukao proc sa sobom u vjecna lovista? lol

No opet na njoj ne radi ni slabiji proc, a nakon probe evo uredno radi na P5K.

Misljenja? Trebam prodat taj komp sa asrokicom u dualcem E6300 u ponedjeljak {#}

Treci problem,

Novi Phenom 955 na Gigi 970A-UD3, radi, ventovi se vrte al nedaje sliku. Takoder koristene sve iskoristive komponente koje su gore navedene...

Plocu sam vec odnio u servis ali me brine da giga nije povukla koje napajanje od gore navedenih pa ih nisam niti ustekavao u P5K tak da mi ostane barem jedno funkcionalno racunalo {#}

Takoder sam koristio ta napajanja kod testiranja P43DE pa ti sad vidi i znaj {#}

EDIT: Velike zahvale forumasu Caesar et Brutus zbog dosadasnje pomoci oko odabira komponenti, savjeta i strpljenja :)

The best way to be boring is to leave nothing out.
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 20:08 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problemi sa vise komponenti ;)

- Racunalo 1 - MBO Asus P5K,  trebaš vjerojatno novi BIOS. od v1201.. za wolfdale jezgru.

-to može biti ozbiljan problem jer (moguće, ali vjerojatno nije crkao) ako je MBO poslala pogrešnu voltažu CPUu, ...

Takve stvari se ne rade (ako nemaš iskustva) jednako kao sipanej goriva u automobil...

Novija 43ca je vjerojatno crkla, ali ne možeš biti siguran dok sve ne testiraš. Moguće da je skurila E6300. (vjerojatno nije, intelovi procesori vrlo rijetko puste bijeli dim, jednako kao papa..)

Kad samo zavtrti ventove, često je uzrok napajanje (nije crklo, nego neispravno, pa mu MBO ne dozvoljava paljenje) ali sumnja se i na MBO, pa ostaje otvoreno.

Test, na Asusicu P5K, stari CPU (je, dualac je).

sve odspoji (da, baš sve) može i na radnom stolu..

na MBO postavi CPU s hladnjakom, napajanje. Ako nema PC-speaker onboard, spoji ga .. kućište ? ako imaš, jer je potrebno za test, tj. BIPanje.

resetiraj CMOS jumperom, spoji napajanje (24 i 4). ... i upali. (može šarafcigerom jumper na MBO, samo dodir).

-Mora BIPati (jer je bez RAMa i VGA).

-ako BIPa ima šanse... ako ne, .. jbga. (pa nastavak..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 20:29 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

- Racunalo 1 - MBO Asus P5K,  trebaš vjerojatno novi BIOS. od v1201.. za wolfdale jezgru.

-to može biti ozbiljan problem jer (moguće, ali vjerojatno nije crkao) ako je MBO poslala pogrešnu voltažu CPUu, ...

Takve stvari se ne rade (ako nemaš iskustva) jednako kao sipanej goriva u automobil...

Novija 43ca je vjerojatno crkla, ali ne možeš biti siguran dok sve ne testiraš. Moguće da je skurila E6300. (vjerojatno nije, intelovi procesori vrlo rijetko puste bijeli dim, jednako kao papa..)

Kad samo zavtrti ventove, često je uzrok napajanje (nije crklo, nego neispravno, pa mu MBO ne dozvoljava paljenje) ali sumnja se i na MBO, pa ostaje otvoreno.

Test, na Asusicu P5K, stari CPU (je, dualac je).

sve odspoji (da, baš sve) može i na radnom stolu..

na MBO postavi CPU s hladnjakom, napajanje. Ako nema PC-speaker onboard, spoji ga .. kućište ? ako imaš, jer je potrebno za test, tj. BIPanje.

resetiraj CMOS jumperom, spoji napajanje (24 i 4). ... i upali. (može šarafcigerom jumper na MBO, samo dodir).

-Mora BIPati (jer je bez RAMa i VGA).

-ako BIPa ima šanse... ako ne, .. jbga. (pa nastavak..)

Ma P5K radi ko beba sa tim intelom na 1.8. Samo sto to racunalo nije moje i posudeno mi je samo dok ne slozim svoje sto znaci da je i ovak previse sto sam stavio svoje rame, disk, grafu i isprobao proc..bios nema sanse {#}

Dovoljna utjeha bi mi trebala bit da vjerovatno Asrokica nije sa sobom povukla proc. Probat cu nac neku noviju plocu da isprobam ili cu kupit nesto, tak i tak sam obecao prodaju i moram nesto iskemijat :/

A sto se tice napajanja..cisto sumnjam da su sva cetiri neispravna lol

A bipanje..da. Imam onaj mali zvucnik kaj ga mozes nosat i u djepu ak hoces ;) P43DE nebi bipnula ni da joj pistolj prislonis na northbridge, znaci samo proc, pa sa ramima (jednim, drugim, trecim, po jedna plocica, po tri plocice ma nista lol) sa grafom, bez, lijevo, desno, i nista. Jedino kaj sam cuo je smrdljivi martin koji mi je poceo letat po dnevnom :/

Da mi nisu jumperi za zvucnik krepali? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 21:54 (Sale_ds).
16 godina

-krepana 43ca.. za provjeru CPUa E6xxx, možeš flashnuti BIOS, nije pretjerano tešli ili rizično.. pa ipak, rizik uvjek postoji.

Ako moraš nabavit drugu-novu MBO, na njoj ćeš bez problema upaliti (ako radi) CPU.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 22:51 (ihush).
15 godina
neaktivan
Pak problemi, al sad i opet sa novom konfom.

Asrock 970 extreme 4, phenom 955, kingston genesis(ak se ne varam) 2x2, vtx 6850.

Sve radi super dok ne udem u igru, meni radi dobro, izlistam servere, udem na jednog, ucita i cim treba igra krenut slika se smrzne. Zvuk pici ai ja gledam u crni ekran, monitor se tilta (pali-gasi), ctrl+alt+del ne pomaze i moram rucno resetirat racunalo. Grafa je takoder nova, prosli tj je riknila i u petak sam dobio novu..i da, sinoc je sve radilo?

Jel moze bit do drivera? Makar sam isprobao 11.8 i 11.7, a od chipseta nemrem nac za svoju plocu..retardacija malo zesca :/
15 godina
neaktivan
Netko?

Grafa isprobana kod frenda i radi, a kod mene bloka. Napjanje je ms 550 ali sumnjam da je do njega jer frend vozi isti proc te 6870 na njemu. I da odmah pitam za temperature tog phenoma. Dok sam u uefi biosu penju se i do 58c, a u windowsim oko 40c u idleu. Jel to u redu? 3 Puta sam pastu nanovo nanosio al nema pomoci, znam da se oni inace griju i da su bucni al ovo mi se ipak cini malo previse. Upalio sam ono auto klokanje u catalystu i kad krene testirat temperatura je dosla do 64c, ti sam se u*ro i ugasio lol
14 godina
Sale_ds kaže...
Netko?

Grafa isprobana kod frenda i radi, a kod mene bloka. Napjanje je ms 550 ali sumnjam da je do njega jer frend vozi isti proc te 6870 na njemu. I da odmah pitam za temperature tog phenoma. Dok sam u uefi biosu penju se i do 58c, a u windowsim oko 40c u idleu. Jel to u redu? 3 Puta sam pastu nanovo nanosio al nema pomoci, znam da se oni inace griju i da su bucni al ovo mi se ipak cini malo previse. Upalio sam ono auto klokanje u catalystu i kad krene testirat temperatura je dosla do 64c, ti sam se u*ro i ugasio lol

Ispravno?Probaj sa postenim napajanjem pa javi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan
Znam da je napajanje srotex ali kako onda pokrece 4850 koja takoder zahtjeva 6pin napajanje bez problema..
14 godina

Probaj sa novim napajanjem,posudi od nekoga pa javi.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozda je 6850 osjetljivija na oscilacije u naponu?

Ofc.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jos imam jedno identicno ms te fortona 400 doma...jel moze fortron terat to?
14 godina
neaktivan
Sale_ds kaže...

Mozda cak i bi, ali ja se ne bih kockao

Ofc.
14 godina
Sale_ds kaže...

Da,probaj sa njim.Ako je ispravan tirat ce on to.

15 godina
neaktivan
Aj pa probam kad dodem s posla. A sta mislite dal moze bit razlike u proizvodacu grafe, trenutna je vtx pa razmisljam da zamjenim za asusovu ako cu moc?
14 godina
Sale_ds kaže...
Aj pa probam kad dodem s posla. A sta mislite dal moze bit razlike u proizvodacu grafe, trenutna je vtx pa razmisljam da zamjenim za asusovu ako cu moc?

Prvo probaj napajanje.Nema to veze sa proizvodacem ako radi u prijatelja.I btw flashaj bios na maticnoj ako nebude do napajanja.

15 godina
neaktivan
Aj probat cu i sa biosom ako napajanje nece urodit plodom makar nisam to nikad radio :/
I jos da napomenem da nisam stavio drivere za chipset jer ih nigdje nemrem nac. Samo onaj "all in one" paket na asrock stranici ali ga ni u tome nema. Instalira mi samo neke drivere za usb, zvuk i grafu al je isti drek ko i sa ccc driverima sa amdove stranice..
15 godina
neaktivan
Aj probat cu i sa biosom ako napajanje nece urodit plodom makar nisam to nikad radio :/
I jos da napomenem da nisam stavio drivere za chipset jer ih nigdje nemrem nac. Samo onaj "all in one" paket na asrock stranici ali ga ni u tome nema. Instalira mi samo neke drivere za usb, zvuk i grafu al je isti drek ko i sa ccc driverima sa amdove stranice..
15 godina
neaktivan

Kako volim svoj prsnuti mobitel kada pocne sa multi postovima :/

Isprobao Fortrona..ista stvar.

Idem sad na bios ako skuzim kak to napravit :),  a poslje cu puknut 3d mark nek vrti cijelu noc

EDIT: Flasho bios...problem ostao -.-

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 23:51 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ovo mi 3D Mark izbaci cim ga pokrenem....

LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Otkrio sam nesto oO

Kada u Overdriveu povucem mem clock i gpu clock slidere na najmanje (znaci ispod default taktova) grafa radi sasvim normalno -.-

EDIT: Cak i 3D Mark radi

Jel to znaci grafa osla ili? Sutra ujutro je vec mogu dat na zamjenu pa bi mi nova dosla do petka tak da bila dobra neka ekspres potvrda {#} 

EDIT: I molim moda da pobrise onaj moj spam prouzrokovan mobitelom, hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 1:48 (Sale_ds).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Itko, netko?!

Jel moguce da sto su maniji taktovi da zahtjeva manje struje bez spustanja napona?
Nekako mislim da nije do napajanja samo zelim bit donekle siguran prije nego zamjenim opet. Hmm makar postoji mogucnost da mi ih je ona neispravna giga spalila no sanse za to su male.
14 godina

Reklamiraj grafu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dao sam je frendu da je istestira preko vikenda, on ima bolje napajanje. 

Ako je stvarno stvar u napajanju dali se isplati uzet ovo ?

Jedan forumas prodaje za 150kn..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Dobio novu karticu, Asus DirectCU. Potrebna su joj dva konktora za napajanje naspram jednog na VTXici no usprkos tome Fortroncek to tera bez da se oznojio xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice