Dakle gdje da pocnem...
Racunalo 1 - MBO Asus P5K, na njoj je neki intel na 1.8 i nemam pojima dal je dualac (u panelu pise ovak "Intel(R) Core(TM)2 CPU 4300 1.80) Na tom racunalu radi HD4850 te mojih 4gb rama.
Racunalo 2 - MBO AsRock P43DE, Dual Core E6300 2.8
Koristena napajanja: Fortron 400, 2x MS 550 Pro, Antec 650
Koristena DDR2 memorija: 2x1GB Kingmax 800, 2x1GB Crucial 800, 2x512MB Kingmax 800
Koristene Graficke kartice: HD 4850, HD 6850
Problem kod racunala broj jedan je taj da kada stavim E6300 na P5k plocu dobijem freeze prilikom boota (na slici od maticne di se ulazi u bios) i ne mrda nikam, tipkovnice ne rade (USB,PS).
Problem kod racunala broj dva:
P43DE uparena sa E6300 samo zavrti ventove pa restart i tako moze u nedogled, isti problem je i sa slabijim procesorom te sa svim gore navedenim komponentama. Ocito je da je ploca otisla (ili mozda netko smatra da nije :p) ali me sada muci da nije mozda povukla i proc sa sobom posto on ne radi na P5K.
HD4850 ima dvije ledice na sebi (barem kolko sam ja vidio) pa kada ne ustekam 6pin napajanje jedna zasvijetli. Na P5K ploci niti jedna ne svijetli i grafa radi, dakle ispravna je.
NA P43DE kada ustekam grafu konstantno mi svijetli "D1601". Sto znaci da to nije ledica za napajanje jer je ono ustekano.
Over temp protection enabled - covjek bi pomislio da ta ledica stalno mora radit i da je ona dokaz o potpun funkcionalnim preventivnim mjerama protiv zagrijavanja. Hmm da..pogadate. Kada je grafa ustekana na P5K ne svijetli ni jedna ledica i grafa uredno radi..
Moje misljenje...P43DE = Riknuo PCIE utor, i na neku foru povukao proc sa sobom u vjecna lovista? lol
No opet na njoj ne radi ni slabiji proc, a nakon probe evo uredno radi na P5K.
Misljenja? Trebam prodat taj komp sa asrokicom u dualcem E6300 u ponedjeljak
Treci problem,
Novi Phenom 955 na Gigi 970A-UD3, radi, ventovi se vrte al nedaje sliku. Takoder koristene sve iskoristive komponente koje su gore navedene...
Plocu sam vec odnio u servis ali me brine da giga nije povukla koje napajanje od gore navedenih pa ih nisam niti ustekavao u P5K tak da mi ostane barem jedno funkcionalno racunalo
Takoder sam koristio ta napajanja kod testiranja P43DE pa ti sad vidi i znaj
EDIT: Velike zahvale forumasu Caesar et Brutus zbog dosadasnje pomoci oko odabira komponenti, savjeta i strpljenja :)