...trebam pomoć, prije nekih dva dana ukopčam vanjski hard na pc ( WinXP ) te kliknem da otvorim a u unutra ikona harda, točnije shortcuta tog harda.klikom na shortcut obajvi mi poruku da mi nedostaje file DATAXRF.exe te da obrišem shortcut. na hardu ostaju svi podaci ali nemogu do njih niti ih vidim.Prvo sam mislio da je hard u pitanju pa formatirao i čuda razna ali i dalje isto, također kad prikopčam na laptop ( WIN7 )ista stvar. E i sad prikopčam stick na PC kada ista stvar, samo shortcut... tražio sam na internetu neko riješenje ali ništa konkretno. prepostavlajam da je virus ili problem softerske prirode...skenirao sa avirom i ništa...help ????
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Malwarebytes Anti-Malware skeniranje.
SuperAntiSpyware skeniranje.
CCleaner - čišćenje "smeća" i čišćenje Windows registry-a.
Tim redom.
hvala na odgovoru, budem probao...pa javim jel uspijelo,na netu sam našao način kako da riješim odnosno vratim podatke na sticku je uspijelo na vanjskom hdd nije..evo opisa za vraćaje:It's almost certain that the virus or trojans did this to your external drive as I met this kind of problem before. but never mind you can follow this way to get rid of it.
Step 1: Check if the files or folders are in hidden mode.
click on "Start" -Run - type ‘cmd’ and click OK.
Then enter this command.
attrib -h -r -s /s /d f:\*.*
You can copy the above command - Right-click in the Command Prompt and paste it.
Fix Step 2: Download an anti-virus program to kill the virus
Malwarebytes Free edition usually works good to clean the kind of vir
evo uspijelo je, vratio podatke,i maknuo virus jednom za svagda...onim redom...thanks once more...