Problemi sa vanjskim hardom

poruka: 9
|
čitano: 2.140
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ja imam WD MY Book Essential vanjski hard disk od 250 GB koji sam kupio pred 3-4 godine. Sa hardom je sve bilo u redu sve do pred par mjeseca kada mu je brzina pisanja naglo opala. Kada prebacujem fajle na njega, windowsi mi prvo govore eda se podaci prebacuju brzinom od 60 MB/s, a onda se naglo uspori i onda mi se napredak prebacivanja ne mijenja. Brzina čitanja mu je ostala ne promijenjena i ne pušta čudne zvukove. Mislio sam da je valjda problem bio u nekoj fajli, pa sam napravio back up i formatirao sam ga, no problem ostaje. Neznam da li je to problem sa samim windowsima ili je problem hardwerske prirode.

Unaprijed hvala na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 13:48 (gesser87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problemi sa vanjskim hardom

Provjeri hard za bad sectore ovim alatom.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan

Mislim da je problem u ladici,tj kontroleru.

Rastavi ladicu,stavi disk u komp,pa onda vidi rezultate(poslije se sve lako složi natrag)

17 godina
neaktivan

Nakon poduljeg mučenja sa kućištem, uspio sam izvaditi hard. No, problem je ostao. Pa sam instalirao, HD Tune Pro. Prve 4 slike pokazuju što sam dobio od rezultata. Onda sam, ćisto iz radoznalosti instalira HD Tune (besplatan). Zadnje 2 sliike pokazuju što sam dobio tamo. Ja nisam ekspert po pitanju hardova, pa pitam: da li je ovo problem samog harda, BIOS-a ili nečeg trečeg?

1. slika iz HD Tune Pro 1. slika iz HD Tune Pro
2. slika iz HD Tune Pro 2. slika iz HD Tune Pro
3. slika iz HD Tune Pro 3. slika iz HD Tune Pro
4. slika iz HD Tune Pro 4. slika iz HD Tune Pro
1. slika iz HD Tune 1. slika iz HD Tune
2. slika iz HD Tune 2. slika iz HD Tune
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Na ovoj drugoj slici koju si stavio se nalazi odgovor. Oštećen ti je kabel.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
16 godina
neaktivan

Nije u nikakvom kablu problem.

HD Tune javlja početak pojavljivanja bad sectora.

Probaj sa zero write operacijom(zapravo formatiranje ali,kako da velim,full :-)

Potraži utility na WD stranicama.I naravno prije svega napravi backup.

17 godina
neaktivan

Pred nekih tjedan dana, instalirao sam utility i pokrenou sam Write Zero funkciju. Smanjio se broj Utlra DMA CRC Error counta sa 70 na 44, ali on i dalje piše brzinom od 1MB/s.

To znači da su hardu dani polagano odbrojani, zar ne?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gesser87 kaže...

Pred nekih tjedan dana, instalirao sam utility i pokrenou sam Write Zero funkciju. Smanjio se broj Utlra DMA CRC Error counta sa 70 na 44, ali on i dalje piše brzinom od 1MB/s.

To znači da su hardu dani polagano odbrojani, zar ne?

Više manje... inače ti stariji mybookovi su mi u lošem sjecanju... jednostavno prelagano dobijaju bad sectore (meni je sveukupno bilo vise od 1 GB)...

In Control
17 godina
neaktivan

Da li se može u kućište od My Book-a ugraditi neki drugi hard ili to baš mora biti isti model koji je u kućištu? Šteta mi je baciti kućište.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice