Problemi sa očitavanjem DVD-a

poruka: 29
|
čitano: 3.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam PIONEER DVD-RW  DVR-110D  pržilicu i jako mi čudno radi.

Imam stalnih problema sa očitavanjem DVD-a od 8.5 GB isto tako i sa prženjem.

Kada želim spržiti ISO image na DVD dual layer stalno mi izbacuje nekakvu grešku ili error dok se kod običnih DVD-a take stvari ne događaju.

Updateao sam firmware ali se opet to događa. U čemu bi mogao biti problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. Probaj sa nekim drugim 8.5 GB medijem - nekog drugog proizvođača.

2. Probaj smanjiti brzinu pisanja.

3. Ako ni to ne prolazi, nema druge nego nova DVD pržilica, što ne bi trebao biti problem obzirom da su im cijene jako pale.

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.11.2009 17:39 (Tiger).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problemi sa očitavanjem DVD-a
Tiger kaže...

1. Probaj sa nekim drugim 8.5 GB medijem - nekog drugog proizvođača.

2. Probaj smanjiti brzinu pisanja.

3. Ako ni to ne prolazi, nema druge nego nova DVD pržilica, što ne bi trebao biti problem obzirom da su im cijene jako pale.

1. Sada ne znam da su od Traxdate tako loši mediji

2.Brzina pisanja mi je uvijek 2x (može jedino 2x ili 4x)

3.O ovome već razmišljam dulje vrijeme

16 godina
odjavljen

Ovako, na računalu prijatelja prestao raditi DVD čitać, u redu, odnesem svoj, niti on ne radi, a drivere nisam uspio pronaći.

Do čega to može biti?

Inače, da definiram. Moj čitać očitava DVD-e, ali ne prepoznaje ih u Imgburn-u.

Njegov uopće ne očitava dvd-e.

Googlao sam dosta vremena i nemam više živaca.

Moj čitać je LG GDR-H30, za njegov ne znam.

...
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 22:15 (kingmedo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mogući problemi sa kabelom, probaj ištekati i uštekati,ako ni to neriješi problem. Probaj na drugom kompu da vidiš dali radi, ako ni ta neradi onda je čitač otišao. Ako radi na drugom kompu onda je prvotni neispravni kabel i potrebno zamjeniti novim.
Nenad
16 godina
odjavljen
Nello kaže...
Mogući problemi sa kabelom, probaj ištekati i uštekati,ako ni to neriješi problem. Probaj na drugom kompu da vidiš dali radi, ako ni ta neradi onda je čitač otišao. Ako radi na drugom kompu onda je prvotni neispravni kabel i potrebno zamjeniti novim.

Pročitaj još jednom post.

Prvi čitać ne radi, a drugi radi, ali ga ne očitava Imgburn tako da nije moguće snimati bilo što preko njega, a što mu je potrebno.

...
16 godina
neaktivan
kingmedo kaže...
Nello kaže...

Pročitaj još jednom post.

Prvi čitać ne radi, a drugi radi, ali ga ne očitava Imgburn tako da nije moguće snimati bilo što preko njega, a što mu je potrebno.

Hmmm... znam da Ashampoo ima opciju pod settings/drives... da probaš s njim(neznam dali to radi, nisam nikad probao - eto samo mi palo na pamet)

Neznam koje verzije imaju tu mogućnost, ovu besplatnu(na slici) možeš skinuti ovdje i registrirati (10 minute mail preporučam jer su ovi iz ashampoo dosadni sa  mailovima)

engleski engleski
hrvatski hrvatski
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 3:50 (brixy).
16 godina
neaktivan
brixy kaže...

Hmmm... znam da Ashampoo ima opciju pod settings/drives... da probaš s njim(neznam dali to radi, nisam nikad probao - eto samo mi palo na pamet)

Neznam koje verzije imaju tu mogućnost, ovu besplatnu(na slici) možeš skinuti ovdje i registrirati (10 minute mail preporučam jer su ovi iz ashampoo dosadni sa  mailovima)

Ako ti s ashampoo šalju mailovima osd ashampoovim proizvoda, ako si registriran odeš na www.ashampoo.com i logiraš tamo i imaš opciju da isključiš za slanje mail od ashapoovim proizvoda. Tako je i meni bilo i tamo sam isključio onda više nisu slali a i isto tako kada si deinstalirao i instalirao istu ashampoo a neznaš koji je tvoj product key pa i isto tamo imaš sačuvane tvoj product key. Povjereno.

Nenad
15 godina
kingmedo kaže...

Ovako, na računalu prijatelja prestao raditi DVD čitać, u redu, odnesem svoj, niti on ne radi, a drivere nisam uspio pronaći.

Do čega to može biti?

Medo a tvoj dvd pretpostavljam radi normalno na tvom kompu? A vjerojatno i njegov dvd na drugom kompu radi ok?

Isto pretpostavljam da si kablove riješio i da u njima nije problem...

Dakle ostaje ti problem sa winsima (dogodilo mi se jedno 3-4 puta tokom moje"karijere") - nikad nisam pronašao riješenje, tj jesam masu riješenja ali ni jedno nije upalilo, sve dok nisam formatirao disk i nanovo instalirao winse, ali uz napomenu, da repair winsa nije pomogao, i da quick format pa install win nije pomogao, nego kad sam napravio full format i clean istall sve je bilo ok.

A druga mogućnost, puno vjerojatnija...ide ili sata kontroler na ploči radi čuda, možda sam oportovi, pa probaj, ako je sata, koristit drugi port, a ako je ata, spoji ga na isti kanal kao i hard.

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...

Do čega to može biti?

Medo a tvoj dvd pretpostavljam radi normalno na tvom kompu? A vjerojatno i njegov dvd na drugom kompu radi ok?

Isto pretpostavljam da si kablove riješio i da u njima nije problem...

Dakle ostaje ti problem sa winsima (dogodilo mi se jedno 3-4 puta tokom moje"karijere") - nikad nisam pronašao riješenje, tj jesam masu riješenja ali ni jedno nije upalilo, sve dok nisam formatirao disk i nanovo instalirao winse, ali uz napomenu, da repair winsa nije pomogao, i da quick format pa install win nije pomogao, nego kad sam napravio full format i clean istall sve je bilo ok.

A druga mogućnost, puno vjerojatnija...ide ili sata kontroler na ploči radi čuda, možda sam oportovi, pa probaj, ako je sata, koristit drugi port, a ako je ata, spoji ga na isti kanal kao i hard.

Pokušali smo s reinstalacijom Windowsa. Još ću s kablovima pokušati.

Hvala.

...
15 godina
kingmedo kaže...
miki1981 kaže...

Hvala.

Ajde probaj pa javi kako je. Jer ako ni to ne pomogne, a u drugom kompu radi bez problema, onda ili ono sa ide tj sata kanalima, ako ne pomogne onda ja matična u banani i nema puno spasa osim promjene.

Može se eventualno ako te je volja probat bacit bios na default postavke (teško da će pomoć ako nije nitko prčkao po biosu prije nego je nastao problem, ali za svaki slučaj), i naravno probat bootat neki live linux pa onda isprobat jel radi uređaj, to mi sad ovako pada napamet nasumično, ali probaš pa znaš. Ak oniš od toga ne pali onda matična...

Nema na čemu, tu smo da naučimo od drugih i da pomognemo drugima, koliko znamo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 22:02 (miki1981).
16 godina

Ocisti ga dobro od prasine.....

0 0 hvala 0
15 godina
Softwer kaže...

Ma kaže da je stavio svoj kod frenda, ako je stavio svoj onda je valjda stavio neki koij zna da radi, a ne neki koij je prašnjav i ne radi...inače baš i nebi imalo smisla jel...

16 godina

sory nisam dokraja procitao.....Sory (Moja greska),,.......

0 0 hvala 0
15 godina
Softwer kaže...

sory nisam dokraja procitao.....Sory (Moja greska),,.......

Ma nema frke, ali ako se sjetiš još čega da nismo pokrili piši

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...
miki1981 kaže...

Hvala.

Ajde probaj pa javi kako je. Jer ako ni to ne pomogne, a u drugom kompu radi bez problema, onda ili ono sa ide tj sata kanalima, ako ne pomogne onda ja matična u banani i nema puno spasa osim promjene.

Može se eventualno ako te je volja probat bacit bios na default postavke (teško da će pomoć ako nije nitko prčkao po biosu prije nego je nastao problem, ali za svaki slučaj), i naravno probat bootat neki live linux pa onda isprobat jel radi uređaj, to mi sad ovako pada napamet nasumično, ali probaš pa znaš. Ak oniš od toga ne pali onda matična...

Nema na čemu, tu smo da naučimo od drugih i da pomognemo drugima, koliko znamo.

BIOS nije diran. Da, live cd linuxa se nisam ni sjetio, hvala puno.

miki1981 kaže...
Softwer kaže...

Ma kaže da je stavio svoj kod frenda, ako je stavio svoj onda je valjda stavio neki koij zna da radi, a ne neki koij je prašnjav i ne radi...inače baš i nebi imalo smisla jel...

Da, naravno da sam odneo neki koji radi, ali opisao sam u prvom postu specifičnost problema.

...
15 godina

Eto, onda probaj to sa nekim linuxom, i naravno ono što smo rekli za kablove, ili uzmi kabel od svog kompa jer za njega si siguran da radi pa probaj s njim.

Uglavnom ako niš ne pomogne od toga onda bojim se da je jedino riješenje zamjena matične.

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...

Eto, onda probaj to sa nekim linuxom, i naravno ono što smo rekli za kablove, ili uzmi kabel od svog kompa jer za njega si siguran da radi pa probaj s njim.

Uglavnom ako niš ne pomogne od toga onda bojim se da je jedino riješenje zamjena matične.

Ma da je problem kod mene već bi bio riješen, problem je što trebam otići do njega, a treba uhvatiti vremena, a i njega.

Nisam se susreo s ovim pa me malo iznenadilo.

...
15 godina
kingmedo kaže...
miki1981 kaže...

Ma da je problem kod mene već bi bio riješen, problem je što trebam otići do njega, a treba uhvatiti vremena, a i njega.

Nisam se susreo s ovim pa me malo iznenadilo.

Aha, a ja mislio da si sad kod njega pa da to pokušavate riješiti. A ništa, kad budeš to odradio javi šta je na kraju bio problem.

16 godina
odjavljen

Evo kod njega sam, instalirao sam linux.

Ovako, moj dvd čitać je kod njega, očitava dvd-e, ali ne očitava prazan DVD DL.

Mora snimiti nešto na DVD DL, ali na brasero snimač medija ne očitava dvd dl.

Ima koja alternativa? Kakvih riješenja?

...
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.10.2010 21:18 (kingmedo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
kingmedo kaže...

Uf...pojma nemam da li on podržava DL.

Ali http://k3b.plainblack.com/ podržava sigurno.

A reci jel možeš pržit na obične DVD-e? Čisto pitam zbog onog problema koji je bio da prža ne radi.

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...

Uf...pojma nemam da li on podržava DL.

Ali http://k3b.plainblack.com/ podržava sigurno.

A reci jel možeš pržit na obične DVD-e? Čisto pitam zbog onog problema koji je bio da prža ne radi.

Samo da kažem da očitava DL sa nekakvim sadržajem, ali prazan ne.

...
15 godina
kingmedo kaže...

Strava, jel to u win i u linuxu isto? A jesi probao sa k3b?

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...

Nebitno, probat ćemo drugi čitać.

...
15 godina
kingmedo kaže...
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...

Probaj, pa javi. U biti po tome ispada da je ili do kontrolera na MB (teško), ili da je tvoja pržilica zbunjena kad joj daš prazni DL...iako ako je malo starija možda jednostavno ne podržava pržionu na DL medije...

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...

Probaj, pa javi. U biti po tome ispada da je ili do kontrolera na MB (teško), ili da je tvoja pržilica zbunjena kad joj daš prazni DL...iako ako je malo starija možda jednostavno ne podržava pržionu na DL medije...

A moguće da ne podržava prženje DVD-a uopće s obzirom da ja taj čitać nisam koristio, tj. bio je u kompu kojeg ne koristim.

To mi nije palo na pamet.

...
15 godina
kingmedo kaže...

A moguće da ne podržava prženje DVD-a uopće s obzirom da ja taj čitać nisam koristio, tj. bio je u kompu kojeg ne koristim.

Hmmmm...zajebancije par dana zašto ne prži na DL...a ono čitač samo hehe..

dešava se.

16 godina
odjavljen
miki1981 kaže...
kingmedo kaže...

Hmmmm...zajebancije par dana zašto ne prži na DL...a ono čitač samo hehe..

dešava se.

Ma da, u biti glupost, isprobao sam sve, a ovako nešto mi stvarno nije palo na pamet. Totalna glupost.

Hvala na pomoći, još ću provjeriti taj čitać.

...
15 godina
kingmedo kaže...

Ma da, u biti glupost, isprobao sam sve, a ovako nešto mi stvarno nije palo na pamet. Totalna glupost.

Hvala na pomoći, još ću provjeriti taj čitać.

Ma...svima nam se dogodi...bitno da se riješilo...tj nadam se da se je riješilo, i da je to u biti bilo to.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice