Problemi sa krčanjem iz zvučnika+pitanjce.

poruka: 2
|
čitano: 1.020
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

U zadnje vrijeme sam primijetio da mi zvučnici čim ih malo jače pojačam počnu reproducirati i onu jeku/krčanje kao kad je nešto stvarno preglasno. Pod sound options sam smanjio sa maksimuma i i dalje ništa. Inače imam windows xp i realtek ac97 zvučnu karticu nekakvu. E sad se tu javlja interesantna stvar: doma imam tri različita para zvučnika, na dva od njih mi se to događa, na trećima ne osim kad stvarno ne navijem do daske. Napominjem da sva tri para zvučnika spojeni na neznam, mp3 player rade najnormalnije i nema krčanja.

Dodatno pitanjce: Iza na kućištu sam vidio tri porta i sva tri mi liče na line in portove u koje bi se mogli spojiti 3,5 mm zvučnici. E sad najgornji od njih radi, iz ostala dva ne dobivam zvuk. Napominjem da su različito obojani, mislim da je jedan crveni, drugi plavi itd. Razmišljam da mi nije ovaj najgornji port koji sad koristim oštećen pa sam mislio prebacit zvučnike u neki donji, ali eto nemrem dobit zvuk iz njih. Ima netko ideju mogu li i kako dobit zvuk iz njih?

P.S. Stavio sam ovo ovdje jer mi se činilo najprikladnije, ako netko od admina ili modova ima bolju ideju gdje ovo ide neka slobodno premjesti.

0 0 hvala 0
16 godina

od ta tri porta, crveni je za mic, plavi je line-in a zeleni je za reprodukciju zvuka. krcanje bi moglo biti povezano s zvunim driverima ili ti polako port odlazi.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice