Problemi sa hdd-om

poruka: 6
|
čitano: 1.297
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problemi sa hdd-om

Do danas nisam imao nikakve probleme sa hdd-om ali danas ujutro kad sam htio upalit komp javila se greška "Reboot and select your proper boot device or insert boot media to selected boot device and press a key"

U biosu nisam uopće moga pronać hd sa kojeg bi trebalo bootat..samo je nudio cd/dvd ... usb... i floppy...

stavio sam dvd od windowsa i želio napravit recovery ali nemože pronać disk niti operativni sustav..

Zamijenio sa sam sa starim hdd-om i na njega bez problema instalirao windowse...

i sve radi.. i onda sam uz taj stari hdd priključio ovaj "pokvareni " i dalje ga ne mogu pronać.. ni u biosu ni u device menageru ni u disc menagmentu...

sve je spajano preko sata-e

pokušao sam i sa programom getdataback niti on ga ne može pronać... niti hdtune....

ima tko kakvu ideju?

toplo se nadam da mi  podaci nisu izgubljeni zauvijek...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problemi sa hdd-om
victor1166 kaže...

Do danas nisam imao nikakve probleme sa hdd-om ali danas ujutro kad sam htio upalit komp javila se greška "Reboot and select your proper boot device or insert boot media to selected boot device and press a key"

U biosu nisam uopće moga pronać hd sa kojeg bi trebalo bootat..samo je nudio cd/dvd ... usb... i floppy...

stavio sam dvd od windowsa i želio napravit recovery ali nemože pronać disk niti operativni sustav..

Zamijenio sa sam sa starim hdd-om i na njega bez problema instalirao windowse...

i sve radi.. i onda sam uz taj stari hdd priključio ovaj "pokvareni " i dalje ga ne mogu pronać.. ni u biosu ni u device menageru ni u disc menagmentu...

sve je spajano preko sata-e

pokušao sam i sa programom getdataback niti on ga ne može pronać... niti hdtune....

ima tko kakvu ideju?

toplo se nadam da mi  podaci nisu izgubljeni zauvijek...

Vjerojatno ti je disk krepal da ak ga niko ne vidi, promjeni Sata kabele na njemu sa novim i naponski kabel isto nikad se ne zna ili ga prikljuci u drugi Sata utor pa onda javi kaj se dogodilo i provjeri jel disk uopce i radi ili ne.{#}{#}

17 godina
neaktivan

već sam to napravil i prije ali ništa...... na iste kabele je priključen ovaj drugi i sve radi normalno...a kad stavim ovog nula bodova... 

on dobiva napon jer se grije i osjetim da se vrti u njemu.... 

17 godina
neaktivan
Problemi sa hdd-om

nažalost...  saznao sam u čemu je problem.

www.helpdisc.hr/forum/index.php?topic=5.0

ja imam jedan od tih diskova... i nažalost jedini izlaz  su profići...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
victor1166 kaže...

ja sam sa tim diskovima najbolje iskustvo imao sa infolab-om na trešnjevci.

17 godina
sasa kaže...
victor1166 kaže...

ja sam sa tim diskovima najbolje iskustvo imao sa infolab-om na trešnjevci.

Oba dvije firme rade po istom principu, tehnologija je ionak poznata s kojom se spašavaju podaci s raznih pokvarenih diskova i popravak. Sad samo ostaje izbor koji ce manje love uzet, nakon procjene kvara za odrađen posel pa onda nek ode kod njih i nema problema.{#}{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice