Dakle radi se o ovom disku.
Prije par dana namjeravao sam napraviti reinstal windowsa. Stavio sam dvd, restartao, krenula normalna instalacija, došao sam do djela s odabirom particija za instalaciju. Particiju na kojoj sam namjeravao instalirati nije mi dalo formatirati, pa sam ju obrisao i napravio novu. E sad , kad je instalacija trebala napravit novu particiju sve je zablokiralo. Restartao sam i od onda imam problem, pokušavam ponovo instalirat i jednostavno blokira na djelu instalacije kad se pojavi logo win 7, nakon par pokušaja probao sam ostavit da vidim dal bude krenulo, i nakon 15 minuta otprilike instalacija je krenula i opet sam došao do djela za odabir particija, samo sad nema particija nego Unallocated space od 930 Gb.
Siguran sam da nisam formatirao i obrisao sve particije. Probao sam s linuxima ali oni uopće ne vide hard.
Skinuo sam Hirens boot, i ništa, onda sam skinuo Ultimate Boot cd, i u jednom programu s cda, mogu vidjet sve podatke na hardu ( u DOS-u), particije, sve su gore, svi podaci, ali nemogu nikako vratit da u windowsima vidim hard. Onda ima još jedan program na cdu ( neki mini linuxi) u kojima mogu mountat hard, ali umjesto 5 particija koje imam na hardu, on učita stotinjak particija od 520 Gb i to jednu te istu particiju.
Isti taj (mini linux) mi javlja grešku da imam overlapping partitions.
BIOS mi prepozna hard.
Sad sam na hard od 160 giga stari stavio windowse, i kad ovaj od 1TB uštekam i pokušavam podić windowse, zablokira kod onog djela s logom win 7.
JA bi ga formatirao i opet imam prazan hard, ali imam na njemu dosta važnih dokumenata, slika jako važnih, a i 800 giga podataka koje nebi baš tak brisao, filmovi, serije, muzika, koji su jako dugo skupljani i ako ima kakvo drugo rješenje osim formata prije bi to probao.
Ako treba nekom platit, nema problema, samo da spasim ak se kaj da spasit.
hvala.