Problem sa RAM-om HITNO!!

poruka: 27
|
čitano: 4.936
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

znači imam problem sa ramom , imam dva komada od 2 gb DDR2 različite marke jedan je u onom debelom metalnom kućištu a drugi je gol , prvo mi je u računalo bilo 1gb + 2gb i radilo je super, izvadim 1gb i stavim drugi od 2gb plus ovaj koji je već bio u kompu od 2gb i neće da se windowsi dignu , dođu do znaka windowsa na sekundu se pojavi plavi ekran sa slovima koja se ne mogu pročitat jer odma ode u shut down/restart , znači ta dva od 2gb neće skupa odvojeno rade normalno, probao sam sve kombinacije slotova na ploči gigabyte je ploča socket 775 i svaki put ista stvar, pomoćććć

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

pa skini memtest i skeniraj ramove ? :) 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Koji tocan model maticne ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa RAM-om HITNO!!
Damir1908 kaže...

pa skini memtest i skeniraj ramove ? :) 

a šta će mi on reći? nisam radio sa njim nikad , jer sta da skeniram kad ram-ovi rade 100% oba probao sam

15 godina
neaktivan
Soniccro kaže...

znači imam problem sa ramom , imam dva komada od 2 gb DDR2 različite marke jedan je u onom debelom metalnom kućištu a drugi je gol , prvo mi je u računalo bilo 1gb + 2gb i radilo je super, izvadim 1gb i stavim drugi od 2gb plus ovaj koji je već bio u kompu od 2gb i neće da se windowsi dignu , dođu do znaka windowsa na sekundu se pojavi plavi ekran sa slovima koja se ne mogu pročitat jer odma ode u shut down/restart , znači ta dva od 2gb neće skupa odvojeno rade normalno, probao sam sve kombinacije slotova na ploči gigabyte je ploča socket 775 i svaki put ista stvar, pomoćććć

Nije rijedak slučaj da pločice rama različitih proizvođača neće raditi zajedno.

16 godina

koji tip RAMa? DDR2-i neki brojevi.. (ili PC2..), pa ti brojevi nešto znače.

Ovisno o brzini, CASu, gustoći-broju i rasporedu keksova na modulu, ne podržavaju sve MBO-chipsetovi, sve kombinacije.

-vjerojatno MBO pogrešno postavlja XMP profil (ili OC), povećaj latencije, postavi ručno na npr 266MHz RAM (kad proradi, probaš na višem clocku..), promijeni DIMM utore (sve kombinacije..), pa čak i ostavi 1GB ako ti je još pri ruci.

-bootaj neki hirens s memtestom umjesto pokušaja paljenja windowsa, tak kad se uvjeriš da je RAM ok i PC stabilan, možeš paliti OS (i problem možda nema veze s RAMom).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

nije do ram-a donjeli smo ni treći od 2gb i isti problem....pokusao sam flash biosa i  neće da pokrene exe fail javi neki error da ne može full screen??   evo slika problema

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Daj napiši nam šta piše na naljepnicama koje se nalaze na pločicama.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ova ploča može raditi na čak 4 različita rama(proizvođača i brzine) imao sam takvu ploču i znam o čemu govorim na takvoj ploči sam imao 1 kingmax 1gb,1 kingston 1gb,1 gskill 2gb,1transcend 2gb,gskill je bio 1066 kingston 667,kingmax 800 i transcend 800,tako da tebi nešto drugo pravi problem.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je RAM ispravan problem će riješiti samo ako u BIOS-u ručno podesi frekvenciju, napon i latencije a to može samo ako nam pokaže šta piše na pločicama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 20:49 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cekaj, ti imas problem sto ti se nece sistem dignut sa ramovima kad ih stavis zajedno? si probao mozda win na novo mozda je neka greska u osu ako normalno radi sve prije bootanja tj blue screena ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

znači ovako neće ništa preko 3gb , sad imam 3gb i dodao sam 512 rama i neće da ga digne , svi ramovi ispravni 100% u bilo kojoj kombinaciji ispod 3gb-a diže normalno , jedna pločica je geul 2gb pc2-6400 ddr2-800 cl=6-6-6-18 voltage: 1.8v drugu moram rastavit komp pa kasnije ću dopisat

vratio sam bios na tvorničke funkcije i sad mi je vratilo da mi win7 je crackan i pokazuje mi u kutu da ne koristim original windowse valjda trebam wat remover naći neki (jeda sam probao i nije maknio natpis iz kuta)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Ova ploča može raditi na čak 4 različita rama(proizvođača i brzine) imao sam takvu ploču i znam o čemu govorim na takvoj ploči sam imao 1 kingmax 1gb,1 kingston 1gb,1 gskill 2gb,1transcend 2gb,gskill je bio 1066 kingston 667,kingmax 800 i transcend 800,tako da tebi nešto drugo pravi problem.

znam i ja da može jer sam provjerio online , nije ram oni svi rade, bios vjerojatno

16 godina
neaktivan

može li mi netko naći gdje da skinem update za bios za ovu ploču jer na gigabyte stranici sam skinio prvi na listi koji je za OS i kad sam ga išao pokreniti kaže mi da ne može otvoriti fullscreen i da moram kliknuti na quit ??? kliknem quit normalno zađe vanka i ništa od instalacije novog biosa

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Soniccro kaže...

može li mi netko naći gdje da skinem update za bios za ovu ploču jer na gigabyte stranici sam skinio prvi na listi koji je za OS i kad sam ga išao pokreniti kaže mi da ne može otvoriti fullscreen i da moram kliknuti na quit ??? kliknem quit normalno zađe vanka i ništa od instalacije novog biosa

ako mozes bilo kako uci sa tim kompom u windows skini program misecini da se zove @bios tako nesto ugl automatski nade bios najnoviji skines ga i automatski u windowsu ga flasha ..sad neznam dal to tvoja moze ali predpostavljam da moze ja sam mogao sa am2 plocom ...cek sad cu ti nac samo malo

EDIT. EVO NASO 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 21:54 (Damir1908).
13 godina
neaktivan
Soniccro kaže...

Skinuo si BIOS prvi s liste? Tvoja ploca radi se u nekoliko revizija, pogledaj na ploci koja je revizija i skini BIOS za upravo tu reviziju! Alat za flash imas i u verziji za DOS i WIN, savjetujem WIN verziju, vjerojatno ce najnoviji BIOS rijesiti problem sa RAM-om.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.12.2012 22:17 (Hardwhelper!!!).
16 godina
neaktivan

za koji će mi da doći kolega koji ubaciti novi processor quad6600 pa ćemo onda i taj bio ubaciti do tad skupljam sam savjete , hvala svima na pomoći

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

čekam još ovo prijatelja da servisira i dalje neće sve sam pokušao, svi slotovi rade jer u svakom posebno ram radi, svi ramovi rade jer sam svaki isprobao solo , problem nastaje nakon 4gb-a znači stavio sam 2 gb + 1gb + 512mb i radi {#} stavim dva ram od 2gb-a sve skupa 4 i ne radi , probao sam 3 rama od 2 gb-a i nijedan ne ide, znači da nije do kombinacije ramova jer su sva tri različite marke jedna je morala radit skupa ... totalno debilna situacija

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

postoje 2 vrste RAM memorije DDR1 i DDR2 , low i high density RAM ........ low density sa high density RAM-om u razlicitim slotovima uglavnom rade ali sa razlikom ako ti je na low density RAM napisano 2GB onda na maticnoj koja je napravljena za high density RAM ona radi sa 50% kapaciteta znaci 1GB......provjeri koji tip RAM-a imas , low ili high density.

brix mo

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Soniccro kaže...

još nisi uspio napisat specifikacije memorije ovdje?

teško ti, ili?

brixmo kaže...

postoje 2 vrste RAM memorije DDR1 i DDR2 , low i high density RAM ........ low density sa high density RAM-om u razlicitim slotovima uglavnom rade ali sa razlikom ako ti je na low density RAM napisano 2GB onda na maticnoj koja je napravljena za high density RAM ona radi sa 50% kapaciteta znaci 1GB......provjeri koji tip RAM-a imas , low ili high density.

ja mislim (tj. znam) da ih postoji puno više od 2 vrste... {#}

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Dva razlicita RAM-a ne valjaju , dok tri {#} ......... i nema ih puno vise prijatelju nego ima samo dvije vrste RAM-a za osobne PC-slotove High i Low density - dok proizvodjaca RAM-ova ima puno ......... Tri razlicita ram-a bez obrzira na proizvodjaca , moraju imati istu frekvenciju i snagu u odnosu na maticnu plocu ........

brix mo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Soniccro kaže...

još nisi uspio napisat specifikacije memorije ovdje?

teško ti, ili?

brixmo kaže...

ja mislim (tj. znam) da ih postoji puno više od 2 vrste... {#}

računala su mi zatvorena i nisu baš dostupna da ih tek tako rastavljam za koji dan ću mijenjati processor onda cu prepisati podatke sad imam samo jednu pločicu geil ram 2gb pc2-6400 ddr2-800cl 1.8v

15 godina

Da li si probao stavljat svaki ram u svaki slot?! I to isto ponovi samo sa Memtest86+

Već sam puno pisao da sam ja imao problem što mi je 2. i 4. slot bio neispravan na ploči, a do toga sam došao pomoću Memtesta

Javi dok ovo isprobaš, sretno!

Maurer
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 7:55 (David87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
David87 kaže...

Da li si probao stavljat svaki ram u svaki slot?! I to isto ponovi samo sa Memtest86+

Već sam puno pisao da sam ja imao problem što mi je 2. i 4. slot bio neispravan na ploči, a do toga sam došao pomoću Memtesta

Javi dok ovo isprobaš, sretno!

nisam radio memtest , ali će ga uraditi kolega za koji dan kad budemo procesor ubacili novi pa javim

15 godina
neaktivan

Kakav CPU imaš u računaru? Stavi zadnji BIOS i RAM složi prema uputama na slikama...

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.12.2012 14:27 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Kakav CPU imaš u računaru? Stavi zadnji BIOS i RAM složi prema uputama na slikama...

imam dual core ali sad dolazi quad6600 kad budemo ubacivali procesor sve vase savjete cu isprobati

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice