Problem sa paljenjem

poruka: 19
|
čitano: 2.801
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem hitno!
pitanje

Naime kada idem upalit komp pritisnem tipku za upalit i neće da se pokrene windows ali komp se upali i sve( zasvijetle svijeće na kompu kao da se pali, ali ekran ostane crn), onda moran pritisnit tipku reset da bi se windows pokrenio, sad dali je problem u windowsu ili hardweru?

Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa paljenjem hitno!

Ja sam noob ali meni je isto tak bilo zbog prasine =)

ocisti prasinu pa probaj meni je isto tak bilo Smijeh

16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

Naime kada idem upalit komp pritisnem tipku za upalit i neće da se pokrene windows ali komp se upali i sve( zasvijetle svijeće na kompu kao da se pali, ali ekran ostane crn), onda moran pritisnit tipku reset da bi se windows pokrenio, sad dali je problem u windowsu ili hardweru?

Plač

Dal si probao reinstalirat OS.Ako jesi onda je sigurno hardwareu.Ja bi bacio sumnju na grafu ili matičnu.Pošto ti vijerojatno neče Bootat BIOS od prve.
Dal se možda čuje kakav zvuk kad se neče Bootat(UPALIT)?
M.C
16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

Plač

nisam ni ja neki preveliki stručnjak za to ali za početak pokreni windowse u safe modu i skeniraj protiv virusa
ako ne pomogne odi na teži način( restart BIOS-a) to najlakše napraviš tako da izvadiš bateriju iz matične i za oko 5 min ju opet staviš!-ali neka netko potvrdi ovaj korak prije nego sto ga napraviš jer nisam 100% siguran
ovaj prvi korak odmah napravi
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem
autorov komentar

Komp se normalo ide upalit ali windows se nediže, pa moran pritisnuti tipku reset onda proradi, nisam ga pokušao reinstalirati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Problem sa paljenjem
Cherina15 kaže...

Komp se normalo ide upalit ali windows se nediže, pa moran pritisnuti tipku reset onda proradi, nisam ga pokušao reinstalirati.

pokusaj napravit ovo kaj sam ja reko!
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

Onda je vijerojatno stvar OS-a.Prvo digni sustav u safe modu i provijeri dal ima kakve gamadi.Ako nema,a događa se ista stvar onda stavi sviježe winse.
Ali nisi naveo dal se pojavi logo matične i BIOS-a.
M.C
Poruka je uređivana zadnji put sri 27.5.2009 19:58 (microman).
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem
autorov komentar

Je podigao sam ga sad sam u safe modu šta sad da ga skeniram s avgon

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

Je podigao sam ga sad sam u safe modu šta sad da ga skeniram s avgon

Možeš i sa njime.No moja preporuka je Avira 9 personal koja če sigurno prije nači gamad nego AVG.
M.C
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem
autorov komentar

E, našlo je par virusa uglavnom virus je neki TR/Agent.62030.A, i kaže da je trojanac? jeli to do virusa ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

E, našlo je par virusa uglavnom virus je neki TR/Agent.62030.A, i kaže da je trojanac? jeli to do virusa ili?

Stavi u karantenu pa češ vidit.
M.C
16 godina
neaktivan
Cherina15 kaže...

da to ti je virus! to izbriši ili stavi u karantenu i problem rješen!
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.5.2009 17:10 (Somebody).
17 godina
Cherina15 kaže...

Plač

Jel to laptop ili comp?
Meni na laptopu se neće nikad iz prve upalit. Navodno ima serijsku grešku i idem uskoro na servis. Problem je valjda konektor grafička<-> ekran.

Posljedica je bijel ekran ili vertikalne linije, zvuk od windowsa se normalno čuje.
MSN i e-mail - drazen016@net.hr
17 godina
Problem sa paljenjem

Kod takvih slučajeva, većinom je hardverski problem. Meni se to isto događalo. Jedanput monitor nije bio dobro spojen s grafičkom, drugi put je gumb za paljenje bio pokvaren...

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem
autorov komentar

A neznam stvarno, ja se taman ponadao da je problem u Windowsu Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kako si usao u safe mode? odmah pri prvom paljenju ili nakon sto si krknuo reset?

da li pisti ista pri "prvom paljenju"?

da li se monitor uopce upali? tj. da li vidis ista na njemu prikazano prije nego dodje do stanja kad boota windoze?

ako mislis da sve brzo prodje (CRT monitor dok se zagrije) pukni "pause" nakon koje sekunde i ima li ili nema ista na monitoru?

imao sam do sada cca 10-ak takvih identicnih slucajeva.. svaki puta su bili u pitanju neispravni LCD monitori.

Reg: But apart from the sanitation, the medicine, education, wine, public order, irrigation, roads, the fresh-water system, and public health, what have the Romans ever done for us? Xerxes: Brought
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem
autorov komentar

Pa komp izgleda kao da se ide upalit, ali ekran ostane crn i windows se ne diže, sve dok ne resetiram.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Problem sa paljenjem
autorov komentar

Zna li ko u ćemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan