Problem - Paljenje racunara

poruka: 6
|
čitano: 1.658
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav.

Kao sto naslov kaze, imam problem kod paljenja racunara.

Pali se, dodje do starting windows i tu stoji minut. 

Poslije toga sve ide normalno, i brzina kompjutera je normalna.

To mi se desava od sinoc, a nekoliko dana prije je normalno radio (kompjuter je nov).

Takodjer, nekad mi se desi kada ga tek palim, da mi stoji maticna "GIGABYTE" i ne mrda. Kad ga restartujem onda ide normalno.

Graficka je MSi GTX 770 Gaming,

Procesor i7 4770, tako da ne vjerujem da je problem tu.

Windows 7 je u pitanju.

Sistem mi je na SSD (koja nije preopterecena), a HDD treba stici za nekoliko dana, pa ne vjerujem da je do toga.

Startuje mi tri programa, skenirao sam kompjuter, pa sam poslije izbrisao i AV, nije ni do toga.

Dok mi se to nije desilo, rating kompjutera je bio 7.9, a sada je 5.9.

Vjerovatno treba nekom softveru duze da startuje.

A nekad se desi da se skroz normalno upali, za nekoliko sekundi, ne zadrzava se ni "GIGABYTE" ni "Starting windows" na ekranu.

U cemu bi mogao biti problem?

Hvala unaprijed.

Prvu sam temu digao u pogresnom podforumu, pa ako vam nije problem da je izbrisete.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavi zadnji BIOS/UEFI i pregledaj da li si instalirao sve driver-e.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

- Meni to izgleda kao da SSD stvara probleme. Napiši model SSDa, matične i napajanja. Koji OS je instaliran?

- Kod Gigabyte loga stoji zato što ima problema s očitavanjem SSDa, isto i kod win loga.

- Jesi optimizirao OS za rad sa SSDom? Ako nisi skini SSD Fresh i napravi to. Skini si i SSD life za pregled zdravlja SSDa (postaj sliku), isto napravi sa AS SSD programom za pregled brzine SSDa.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Gigabyte Z87-HD3

CHIEFTEC GPS-700A8 700W

SSD 120GB Kingston HyperX 3K

Rijesio sam problem, vjerovatno.
Nesto je sporije bootalo na usb-u.
Slucajno mi je bio ukljucen pokvaren printer, tako da je to stvaralo probleme.

Hvala svima. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, problem je u PC (Moj pc, ali ne laptop) znaci kad se pali ide normalno i kad dode do bootanja windowsa mi ponudi da odem na launch startup repair ili na start windows normally. ako odem na repair onda mi pise windows is loading files dode do kraja i restarta i dolazi do screena za biranje start normally/launch repair. kad odem na start windows normally dode do starting windows ali ne dolazi windows logo (win 7) i restarta se i dolazi do screena na kojem odabirem. sto uciniti, a da ne izgubim podatke sa hard drivea jer stvarno ima vaznih stvari na njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Netkoo??

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: