Bok svima, kao što naslov kaže imam problem sa novom xfx 7850 na matičnoj ploči x58a-ud7.
Prije sam imao vtx 6950, ali samo probleme. Kada sam upalio komp došao mi je post code error "7F" a ventilatori su se vrtjeli ko lud i nije bilo slike, pa sam odlučio uzeti drugu grafičku.
Evo što sam učinio: Znači ubacio sam novu grafičku u komp. Išao u Control Panel izbrisao stare drivere od prošle grafičke. Instalirao Driver Sweeper i detaljni izbrisao ostale datoteke od starih drivera, te sam resetirao komp. Kada se upali ušao sam u bios, kliknuo na "Load Default Settings", pa odmah išao namjestiti hard disk u Raid i memoriju na 1600mhz i to sam sejvao... Nakon toga instalirao sam najnovije drivere za grafičku 12.6 i sve je radilo normalno do malo prije.
Igrao sam BF3 kad odjednom zagasi mi se ekran i zablokira komp. pogledam na matičnoj post code kad vidim "00". Obično kada radi normalno bude "FF". Morao sam zagasiti komp sa sklopkom od napajanja jer drugačije nije htijelo. Palim ja na opet komp i vidim stoji na post codu "00" pa krene C1, C2, C3 , 75 , pa dođe na FF i windowsi mi se normalno dižu, ali dok su prolazile te brojke na post codu polako su treptale... kako sam gledao kao da su gubile neki signal, nekad su malo jače svijetlili a nekad malo manje, a kada je došlo na FF nije više treptalo...
Malo prije gledam ja nešto na netu i odjednom čujem i zvučnika neki zvuk "puukk" kao da sam naglo izvukao kabel od zvučnika van, i tako opet za nekih par minuta i vidim da se je odjenom na post codu iz "FF" promjenilo na "00", ali komp je radio i dalje..
Zanima me što znači Post error code "00" na x58a-ud7 ? Dali treba u biosu kada sam sve vratio na default i napon namjestiti ? Kod ram memorije je li dovoljno staviti da rade na 1600mhz ili treba i latencije namjestiti ? I imali tko ideju zašto mi se to dešava sa kompom ?
Hvala unaprijd...
ipričavam se ako sam otvorio temu u krivom podforumu jer neznam dali je problem u matičnoj, grafičkoj ili u biosu...