Problem sa novom grafičkom 7850 na mbo x58a-ud7

poruka: 9
|
čitano: 2.401
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Bok svima, kao što naslov kaže imam problem sa novom xfx 7850 na matičnoj ploči x58a-ud7.

Prije sam imao vtx 6950, ali samo probleme. Kada sam upalio komp došao mi je post code error "7F" a ventilatori su se vrtjeli ko lud i nije bilo slike, pa sam odlučio uzeti drugu grafičku.

Evo što sam učinio: Znači ubacio sam novu grafičku u komp. Išao u Control Panel izbrisao stare drivere od prošle grafičke. Instalirao Driver Sweeper i detaljni izbrisao ostale datoteke od starih drivera, te sam resetirao komp. Kada se upali ušao sam u bios, kliknuo na "Load Default Settings", pa odmah išao namjestiti hard disk u Raid i memoriju na 1600mhz i to sam sejvao... Nakon toga instalirao sam najnovije drivere za grafičku 12.6 i sve je radilo normalno do malo prije.

Igrao sam BF3 kad odjednom zagasi mi se ekran i zablokira komp. pogledam na matičnoj post code kad vidim "00". Obično kada radi normalno bude "FF". Morao sam zagasiti komp sa sklopkom od napajanja jer drugačije nije htijelo. Palim ja na opet komp i vidim stoji na post codu "00" pa krene C1, C2, C3 , 75 , pa dođe na FF i windowsi mi se normalno dižu, ali dok su prolazile te brojke na post codu polako su treptale... kako sam gledao kao da su gubile neki signal, nekad su malo jače svijetlili a nekad malo manje, a kada je došlo na FF nije više treptalo...

Malo prije gledam ja nešto na netu i odjednom čujem i zvučnika neki zvuk "puukk" kao da sam naglo izvukao kabel od zvučnika van, i tako opet za nekih par minuta i vidim da se je odjenom na post codu iz "FF" promjenilo na "00", ali komp je radio i dalje.. 

Zanima me što znači Post error code "00" na x58a-ud7 ? Dali treba u biosu kada sam sve vratio na default i napon namjestiti ? Kod ram memorije je li dovoljno staviti da rade na 1600mhz ili treba i latencije namjestiti ?  I imali tko ideju zašto mi se to dešava sa kompom ?

Hvala unaprijd...

ipričavam se ako sam otvorio temu u krivom podforumu jer neznam dali je problem u matičnoj, grafičkoj ili u biosu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa novom grafičkom 7850 na mbo x58a-ud

Vrati sve na stock i onda vidi baca li taj error opet.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.7.2012 19:16 (donator_bubrega).
15 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...

Vrati sve na stock i onda vidi baca li taj error opet.

pa sve mi je na stockeu... a hard disk mora biti namješten i memorija da ne bi dobio BSOD

14 godina
neaktivan

Meni se to dogodilo kad sam previse rama stavio na maticnu i slika mi je bila crazy i jedva je booto..probaj tih 24 gb stavi na najmanje sto mozes pa ga upali..javi dal je uspijelo bilo bi mi drago da je 

Moj PC  
1 0 hvala 1
18 godina

Ja bi za početak ostavio samo 1, max 2 memory sticka pa probao kako sve skupa radi

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
13 godina
protjeran

Updateaj bios od MBO.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Puno memorije stvara veliko opterecenje memorijskom kontroleru. Probaj s manje, mozda ces kasnije morati napon dizati.

--------------------------

2 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

Puno memorije stvara veliko opterecenje memorijskom kontroleru. Probaj s manje, mozda ces kasnije morati napon dizati.

ima pravo tebe ram zeza .. gledao sam jednom isto gigabyte maticna.. u biosu treas nes mijenjat za ram tip isto 24 gb stavljo i 3 grafe 5970 ako se ne varam..da te nelazem sad al sam siguran da su ramovi poprilicno

15 godina
neaktivan

Hvala dečki na odgovorima....

Evo ja imam nešto sličan ovom problemu: 

Probao sam i ja izvadit ovako matičnu spojiti samo memoriju, hard diskove i grafički i sve je radilo ok nekih 30min. 

Onda sam odlučio opet sve vratiti u kućište, ali spojiti samo to što sam prije gore naveo i evo problema...

Tamo kod post coda prikaže 00 sve se vrti ali nema slike a ni onog beepa da znam koji je problem... Kada sam isključio komp, malo sam dirao po kablovima koji idu na matičnu i nakon toga je proradilo, ali pisalo mi je na ekranu da spojim hard diskove, a oni su bili spojeni... Mislio sam da su problem hard diskovi... Resetiram ja opet komp i sve bude ok dođem do windowsa, pratim ja post code na matičnoj i vidim da trepteri... Bio sam odmah siguran da mi je matična otišla....

Ali valjda našao sam jučer problem di je možda bio. Znači onaj kabel iz napajanja koji ima 24 pinski konektor u njemu je možda bio problem. Kada sam upalio komp probao sam micati taj kabel lagano gore dolje i vidio sam da trepteri post code. Kada nisam dirao konektor sve je radilo normalno, ali onda za nekoliko minuta opet mi je na post codu iz FF bacilo na 00, pa sam znao da će mi se komp zagasiti... Probao sam taj konektor malo izvaditi van iz matične i za sada sve radi normalno od jučer... Možda sam ja taj konektor prejako ugurao u matičnu pa mi je to izbacivalo post code 00.

Ako mi se opet to desi probati ću poslušati vaše savjete, da probam sa manje memorije ili da updejtam bios od matčne...  

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice