Problem nakon nove instalacije Windows-a

poruka: 5
|
čitano: 2.457
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, imam dosta velik problem i nikako ne mogu identificirati u  čemu je stvar, nije baš da se ner azumijem u kompove ali nije ni da sam neki svijetski znalac, prijašnje probleme sam uspio rješiti ali ovo nikako ne mogu!?
Uglavnom, na komp pd "moj PC" sam imao instaliran Windows 8, no nakon nekog vremena sam primjetio da pri paljenju, komp se krene palit, ne dođe ni do POST-a odnosno bilo kakvog teksta ili slike, komp se ugasi i krene ponovo paliti, kao da je zaverglao pa prvi put nije uspio upalit i onda se krene ponovo palit, nekad se upali od drugi put, nekad mu treba i 3-4 puta da to napravi da se upali, kada se upali sve je OK, onda sam primjetio da mi nekad pri paljenju izbaci "Automatic repair" i "Start windows normal", šta god od tog izaberem, ugasi se i krene se ponovo palit, nekad dođe do iste poruke te se opet desi ista sta stvar, ugasi se i počme se ponovo palit a nekad od drugi put uđe u Windows kad stisnem "Start normal", pri radu u Windowsu nisam primjetio nikakve probleme, sve radi brzo i kako treba!?
Nakon tog svega, primjetio sam i da ugasi ekran, odnosno kad dugo bude u "idle" stanju, da se komp smrzne, odnosno ne mogu ništa drugo nego stisnit reset na kučištu, da napomenem, nikakve power opcije nisu uključene, dakle samo "turn off screen", jednostavno se smrzne i moram ga resetirati!?
Pa sam nakon sveg ovog odlučio ponovo snimiti Windows 7 jer sam pomislio da je nešto do "Osmice", prije tog sam odvrtio "memtest" i primjetio da mi jedam par RAM stick-ova ima ohoho error-a, te sam pomislio da su oni razlog svemu što se dešavalo, izvadio sam ih iz kompa, ostala su još 2 sticka po 2 Gb, oni su OK, prošli 12 sati "memtest"-a bez ikakvih error-a, i sad ja krenem snimat Windows 7 samo s tim stick-ovima, sve OK u instalaciji, digo se Windows, snimio sve driver-e za matičnu, snimio driver-e za grafu, sve OK, snimio antivirus, Ccleaner, i par ostalih programčića, ugasio komp jer je bilo kasno, reko sutra ću nastavit sa instalacijom svih ostalih programa i igara, kad ono sutra ja upalim komp, stoji ona ista poruka: "your computer had a failure, start automatic repair to fix it, or if it was a power faliure, chose start normal", znači ista stvar ko i prije, i bez obzira šta izaberem, komp se sruši nakon odabira!?
Probam ponovo snimit Windows, sve prođe, prođe instalacija svih drivera, opet snimim par programa, od kojih je jedan zahtjevao restart i ono opet ista poruka i ista stvar, šta god odaberem, komp se sruši!?
Stvarno ne znam do čeg bi moglo bit, moje je razmišljanje da prvo može bit do napajanja, ali onda kad razmislim, gurao je igre na max i sve i nikad nikakvih problema, drugo, može bit do SSD-a, jer tek kad sam uzeo SSD sam snimio Windows 8, prije tog sam imao Windows 7 na hardu i nije bilo nikakvih problema, onda sam uzeo SSD, snimio Windows 8 i počeo primjećivati navedene probleme, tak da može bit i do SSD-a!?
Čisto da napomenem, sumnjam i na matičnu, jer je kretanje u BIOS-u krajnje usporeno, zna zatrzat na 3-4 sekunde dok se pomakne s jedne opcije na drugu, prije se ovo nije dešavalo, a i ne dešava se svaki put, znači nekad je OK u BIOS-u a nekad sve "zatrzava", uglavnom, stvarno nemam ideje šta da radim i molim za bilo kakvu pomoć, hvala unaprijed!? 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

- Nemaš druge, probaj si skinut neku Live Linux distribuciji (Ubuntu-imaš opciju Try bez instaliranja na HDD), bootaj računalo s toga medija i probaj pokrenut Ubuntu, vidi kako se računalo onda ponaša.

- Sada imaš dva keksa RAMa, isprobaj jedan po jedan, probaj malo mijenjat utore, vidi jel se ruši i zapinje.

- Probaj napravit clear CMOS, izvadi bateriju sa matične na par minuta, opet probaj.

- SSD možeš probat stavit u neki drugi PC, pokrenut SSD life i vidit šta kaže, možda te i on zaje..

- Dalje onda, probavaj sa drugim komponentama, posudi negdje napajanje, probaj, ako ne pomogne, ideš dalje na matičnu ploču i procesor, grafičku karticu, sve redom dok ne vidiš u čemu je problem.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.9.2013 16:04 (Valentin17).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Problem nakon nove instalacije Windows-a
Valentin17 kaže...

- Nemaš druge, probaj si skinut neku Live Linux distribuciji (Ubuntu-imaš opciju Try bez instaliranja na HDD), bootaj računalo s toga medija i probaj pokrenut Ubuntu, vidi kako se računalo onda ponaša.

- Sada imaš dva keksa RAMa, isprobaj jedan po jedan, probaj malo mijenjat utore, vidi jel se ruši i zapinje.

- Probaj napravit clear CMOS, izvadi bateriju sa matične na par minuta, opet probaj.

- SSD možeš probat stavit u neki drugi PC, pokrenut SSD life i vidit šta kaže, možda te i on zaje..

- Dalje onda, probavaj sa drugim komponentama, posudi negdje napajanje, probaj, ako ne pomogne, ideš dalje na matičnu ploču i procesor, grafičku karticu, sve redom dok ne vidiš u čemu je problem.

1. Upravo probavam s Ubuntu-om, probat ću ga i instalirati, čisto da odradim istu stvar i s te strane, pa da vidim što će bit!?

2. Sve kombinacije s RAM-om su isprobane, nije do tog, radi u bilo kojoj kombinaciji!?

3. Clear CMOS odrađen više puta, ne pomaže!?

4. Sve provjere kažu da je SSD uredu, ali još uvijek sumnjam na njega, ako uspijem nabavit nečiji tuđi komp, probat ću utaknit SSD i napravit instalaciju, da vidim što će se desit!?

5.  A nemam od kog posudit, donekle imam, al nije baš da ljudi vole raskupusat svoj komp, morat ću polako probavat redom, al teško da ću nabavit sve komponete da probam zamijenit, najverovatnije ću ga nosit u servis!?

Hvala na svim savjetima al većinu sam ih probao, jel ima još neka ideja?! 

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina

to ti je do ssd

bios ga nekad ne nade onda ide ponovo restart da vidi jeli tu

probaj nadogradit bios mozda pomogne

HTC ONE je stigao !!!!
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
Re: Problem nakon nove instalacije Windows-a
pasko kaže...

to ti je do ssd

bios ga nekad ne nade onda ide ponovo restart da vidi jeli tu

probaj nadogradit bios mozda pomogne

Nije ni do tog, BIOS je zadnja verzija i svaku put pri boot-u je SSD prepoznat, odnosno svaki put kad bih stisnio "boot menu" SSD bi bio tamo i kad stisnem da boot-a s njega, svejedno se desi ista stvar!?

Uglavnom, problem je riješen, snimljen Windows 8, sve radi uredu već par dana, uglavnom, kako se raspitah kod kolega koje imaju veće znanje od mog, ispada da je Windows 8 ostavio neke "fajlove" na disku, u boot sector-orima ili gdje već, te se zbog toga Windows 7 ruši, uglavnom, rješeno, hvala svima na pomoći!? 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice