Problem s LG L204WT

poruka: 16
|
čitano: 3.830
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Problem s LG L204WT
pitanje

Nedavno sam ga kupio i imam problem s DVI utorom. Kada spojim grafičku Radeon HD 3870 preko DVI na monitor ne dobivam digitalan prikaz, no s grafičkom Radeon x1600pro dobivam digitalan signal na DVI.

Monitor je widescreen 20.1" i rez 1680x1050 i sada je spojen preko VGA analognog prikaza slike, no u BUG-u je bilo pisalo kako se iz aviona na toj rez. primjeti razlika izmađu digitalnog i analognog signala pa

me zanima postoji li način da ovo nekako popravim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s LG L204WT

Pa ako x1600 radi na DVI, a HD 3870 ne - morao bi još probati na nekom drugom monitoru da li HD 3870 ima

ispravan DVI izlaz, odnosno da li je ispravna. 

Ma kako glupo zvučalo provjeri i DVI kabel, odnosno ako možeš nabavi/posudi neki drugi.

Nemoj imati ništa priključeno u VGA ulaz dok isprobavaš 3870, čak niti kabel.

Taj monitor bi morao pronaći sam signal i prikazati sliku. Barem tako radi kod mene i nema problema.

Da li ima još nekih mogućnosti - valjda se još netko pojavi pa ti pomogne kakvim savjetom.

Pozdrav

17 godina
autorov komentar

Provjerio sam i s drugim kablom i na drugom monitoru s HD 3870 i radi nema nikakvih problema.

17 godina
neaktivan

Znači jedino što ne radi je HD 3870 preko DVI na LG204WT?

x1600 radi preko DVI, a 3870 radi na drugim monitorima?

Ako nije neka glupost sa frekvencijama osvježavanja koje monitor nekako "zapamti" sa

prijašnjeg VGA spajanja - naime monitor bi trebao na 1680x1050 ići na 60 Hz - onda nemam

više ideja, a i stvarno je baš "boli glava" problem.

Servis? Ne znam....

Pozdrav

17 godina
autorov komentar

Znam, hvala na pomoći.

Probao sam i na graf HD 2600XT te na 8600GT i također neradi, izgleda da monitor neradi  s novijim graf.

Ma poluditi ću.

pozdrav

17 godina
neaktivan
Problem s LG L204WT

Možda je ipak problem u HD 3870, pogledaj na

http://www.hardforum.com/showthread.php?p=1031975000

Tražio sam nešto drugo pa sam naletio.

Također na http://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&questionID=25682

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.2.2008 14:30 (Perica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar

Hvala na vremenu koje si utrošio, no na tom forumu isto samo raspravljaju no nevidim nekog konkretnog odgovora, moje mišljenje je da monitor neradi s novijim grafičkim karticama.

Jer sam probao na HD 2600XT, HD 3870 te na 8600GT, a po netu sam našao da neradi i s serijama 7xxx pa sa serijama nadalje. Otići ću danas do ve-mila i pitati mogu li mi kako pomoći

Hvala

17 godina
neaktivan

Molim te napiši kako je to završilo, imam taj monitor pa me sad već jako zainteresirala ova tema.

Pozdrav

17 godina
autorov komentar

E ovako. Trebao bih im odnjeti cijelu svoju konfiguraciju na par dana što mi nepaše jer mi komp nesluži samo za igre nego i za rad.

Nisu mi ponudili nikakav konkretan odgovor osim onoga što i sam znam, i što ste već svi naveli. Znaći da monitor probam na dr.

grafičkoj, te svoju konfiguraciju na drugom monitoru, te zamjena kablova itd... Tako da neznam... Neda mi se zezati sa time toliko

17 godina
neaktivan

Da, to bi odnijelo dosta vremena ako bi nosio u servis.

Inace pogledaj ovdje: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77041,

negdje na sredini stranice je vlasnik istog monitora kojem sve radi sa 8800GTS.... e sad sto rec.

Meni radi sa X1950 pro.

Eto,

pozdrav

17 godina
Branimir2412 kaže...

Nedavno sam ga kupio i imam problem s DVI utorom. Kada spojim grafičku Radeon HD 3870 preko DVI na monitor ne dobivam digitalan prikaz, no s grafičkom Radeon x1600pro dobivam digitalan signal na DVI.

Monitor je widescreen 20.1" i rez 1680x1050 i sada je spojen preko VGA analognog prikaza slike, no u BUG-u je bilo pisalo kako se iz aviona na toj rez. primjeti razlika izmađu digitalnog i analognog signala pa

me zanima postoji li način da ovo nekako popravim?

Reci mi molim te, o kakvom se točno DVI kablu radi

http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
17 godina
autorov komentar

DVI-D, znaš li možda u ćemu je problem?

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
Branimir2412 kaže...

DVI-D, znaš li možda u ćemu je problem?

Dali imaš slike ako je grafička kartica bez drivera? Dakle, obrišeš sve catalyste + control center + hd audio + hydravision..... i onda restartaš komp ...

javi rezultat

17 godina
autorov komentar

Fora je što kada spojim na DVI, uopće nema signala i tad se ugasi komp. Probao sam mjenjati kabal, spajati svoju konf. preko DVI na drugi monitor i isto tako svoj monitor na drugu konf. i sve radi normalno.

Ali moja grafička i ovaj monitor se jednostavno ne podnose i neznam zašto

AMD Athlon64 X2 6000+, oc 6400, Sapphire HD3870 512MB DDR4, 4 x 2Gb Kingmax, 800Mhz, Asus M2R32-MVP, HDD Segate 250Gb, 16Mb, Chieftec power supply 650W Turbo Series
17 godina
autorov komentar

Ispravak, ne ugasi se komp nego samo monitor

15 godina
neaktivan
Problem s LG L204WT

Ekran normalno radi dok komp neode na stand by ona kad se opet pokrene lampica pocne blinkat plavo.

dali je problem u kompu ili ekranu i ako neko zna odgovor molim vas odgovorite

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice